跳至

首頁

尾頁

別墅

真係好煩啊!! 我幫我個女報左3間幼稚園, 請問以下3間幼稚園邊間好D? 請給我些意見, 我好怕選錯學校啊

東華三院徐展堂 = 全日
佛教沈東福 = 半日
太平幼稚園 = 半日

禁止訪問

醒目開學勳章

別墅

原帖由 ayaya86 於 09-2-26 12:12 發表
太平幼稚園啦
又平
加上我細個都係讀呢間
我估我都應該比我囡讀番呢間

唔該晒 ayaya
之前都有聽講太平幼稚園幾好所以我就報左名先, 我問過校長佢話小朋友升讀嘅小學都幾好 (正慧有35%, 曾梅都有25%, 仲有一間幾好嘅小學(我唔記得咩名)都有25%, 餘下15%係比較唔出名d小學.
我另外又問左沈東福, 老師話唔會好似太平幼稚園咁講會特別分派謀間小學喎, 全都係電腦派又或者係去自己鍾意嗰間考喎. 咁其實係點嫁? 我真係好唔明喎

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lsycarmen 於 09-2-26 09:20 發表
真係好煩啊!! 我幫我個女報左3間幼稚園, 請問以下3間幼稚園邊間好D? 請給我些意見, 我好怕選錯學校啊

東華三院徐展堂 = 全日
佛教沈東福 = 半日
太平幼稚園 = 半日 ...

Hi! 妳個小朋友今年or出年入學呢? 我都留意緊K1呀,我女女出年入學!
我之前去過沈東福參觀過,我覺得間學校好乾淨 & D職員都好有禮貌,個人認為彩園村入面厘間比較好!
太平幼稚園好似好少聽BK媽咪討論!我係厘間幼稚園附近番工,所以都有D興趣!唔知有無得參觀呢?
D學校對於小學派位既結果係好公開,上網址已經可以睇到,有D問佢都唔會答架!
其實妳想搵全日or半日班呢?

別墅

原帖由 Yan豬媽 於 09-2-26 15:37 發表

Hi! 妳個小朋友今年or出年入學呢? 我都留意緊K1呀,我女女出年入學!
我之前去過沈東福參觀過,我覺得間學校好乾淨 & D職員都好有禮貌,個人認為彩園村入面厘間比較好!
太平幼稚園好似好少聽BK媽咪討論!我係厘間幼稚園附近番 ...

Hi Yan豬媽, 我女今年k1.
係丫! 沈東福比我感覺好乾淨,老師都好有禮貌. 我去過兩次, 有一次成班小朋友一個一個上台朗誦國語, 另一次係成班小朋友係禮堂玩, 佢地都好開心, 我女見到又要走過去玩. 我當然唔比佢走過去啦

我e+都心大心細唔知比佢返全日or半日

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lsycarmen 於 09-2-26 15:55 發表

Hi Yan豬媽, 我女今年k1.
係丫! 沈東福比我感覺好乾淨,老師都好有禮貌. 我去過兩次, 有一次成班小朋友一個一個上台朗誦國語, 另一次係成班小朋友係禮堂玩, 佢地都好開心, 我女見到又要走過去玩. 我當然唔比佢走過 ...

妳自己湊定請人湊架?
我有請工人,所以首選係半日-上午班!

別墅

原帖由 Yan豬媽 於 09-2-27 09:03 發表

妳自己湊定請人湊架?
我有請工人,所以首選係半日-上午班!

工人湊嫁.
如果間東華三院徐展堂返全日我可能唔用工人, 但我又好少聽人講這間學校評語, 有無其他媽咪可以比d意見丫

子爵府

好媽媽勳章

我都想知沈東福好不好, 又近我,又是全日~我都考盧緊

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁有無人知"綠茵" & "嘉德麗"畢業生升邊間小學多呀???

複式洋房

佛教沈東福都唔錯,我好多朋友的小朋友都讀果度。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問多唔多"跨區小朋友"呀?? 我囡囡係婆婆湊架, 婆婆住呢度, 聽講校風唔差. 不過最驚多"跨區小朋友"囉..

原帖由 catherinekw 於 09-7-3 12:48 發表
佛教沈東福都唔錯,我好多朋友的小朋友都讀果度。

民房

成长的宝贝

HI 大家好?有没07年明年读书的猪崽猪女,有时间大家一起聊下宝贝啦!

.

首頁

尾頁

跳至