影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

我鼓氣勇氣先看五集,好睇,好多謎,但內容太多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

頭先見到,睇完第一集,畫面好靚

侯爵府

回覆樓主:

我又豬咗網上追同步,而家三十集,劇情慢但景靚、衫靚、人靚,最頂唔順係碩風和葉個part,好悶,一見佢就飛住睇,但草原景真係好靚。

Janice Man做嘅昐兮好靚,以前都覺得佢靚,但依套個妝同髮型令佢更靚

侯爵府

我睇既原因主要是因為竇驍,意見可能唔中肯。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

睇到二十集,劇情好慢
頭幾集都仲好d,一變大人就慢到嘔。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

c.vieri 發表於 17-12-4 07:51
睇到二十集,劇情好慢
頭幾集都仲好d,一變大人就慢到嘔。

我睇咗少少片段,淨係雲笙再見盼兮果段,真係拖到又長又慢,真係冇耐性,遲d至開。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

回覆樓主:

係好慢好慢,但每個畫面都拍得靚,皇后D衫、頭飾又勁靚,製作真係好認真,令我有興趣睇落去

大宅

rose-mag 發表於 17-12-4 10:58
我睇咗少少片段,淨係雲笙再見盼兮果段,真係拖到又長又慢,真係冇耐性,遲d至開。
...

劇情愈來愈慢,75集,分分鐘會跳船。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mrshong2011 發表於 17-12-3 19:38
劇情愈來愈慢,75集,分分鐘會跳船。
每集有冇重覆上集內容?我而家睇獵場,起碼最少有6/7分鐘係上集嘅,七除八扣,45分鐘一集得半個鐘多D新內容,真係想死,感覺係夾硬拖長賺廣告費咁。75集真係好難堅持,除非好好睇。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 17-12-4 11:44
每集有冇重覆上集內容?我而家睇獵場,起碼最少有6/7分鐘係上集嘅,七除八扣,45分鐘一集得半個鐘多D新內容 ...

無重覆上集內容,但越睇會越眼訓

侯爵府

每集有冇重覆上集內容?我而家睇獵場,起碼最少有6/7分鐘係上集嘅,七除八扣,45分鐘一集得半個鐘多D新內容 ...

頭十集講少年時期個陣就無,第十集講成年後都有回憶片段,不過又無六、七分鐘咁多。

大宅

冇重覆,但節奏好慢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Lulu0820 發表於 17-12-4 11:07
係好慢好慢,但每個畫面都拍得靚,皇后D衫、頭飾又勁靚,製作真係好認真,令我有興趣睇落去
...
睇到18集,製作認真,衫,畫面,環境,道具都好靚,睇畫面都值

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

睇左一集, 好多航拍鏡頭, 景靚, 樓上jm評節奏慢, 我有D卻步
其實我想睇竇驍!
呢套都係抱觀望態度

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

侯爵府

MsBusy 發表於 17-12-5 11:12
睇到18集,製作認真,衫,畫面,環境,道具都好靚,睇畫面都值

我追貼,睇到三十,我又開始覺得佢慢得嚟有故事,好多條線,加上畫面真係靚,我又睇得好Enjoy。

侯爵府

gracelam 發表於 17-12-5 11:24
睇左一集, 好多航拍鏡頭, 景靚, 樓上jm評節奏慢, 我有D卻步
其實我想睇竇驍!
呢套都係抱觀望態度 ...

我都係為睇竇驍,值嘅值嘅!

水晶宮

Lulu0820 發表於 17-12-5 15:10
我追貼,睇到三十,我又開始覺得佢慢得嚟有故事,好多條線,加上畫面真係靚,我又睇得好Enjoy。
...

追緊去到28集,枝葉好多,如果少d重複回憶仲好。

侯爵府

c.vieri 發表於 17-12-7 09:25
追緊去到28集,枝葉好多,如果少d重複回憶仲好。

依套係越睇越好睇,我追貼,好多條線都想知會點。回憶係大陸劇一貫做法,都習慣,佢D回帶算短,暫時可以接受。

盼兮真係影得好靚,好有仙子feel。

水晶宮

Lulu0820 發表於 17-12-7 10:00
依套係越睇越好睇,我追貼,好多條線都想知會點。回憶係大陸劇一貫做法,都習慣,佢D回帶算短,暫時可以接 ...

原本覺得碩風和叶條線有d悶,21集後由有d引人入勝,好想知靖公主d銀羽箭點黎15-20集無乜點睇,唔知有無睇漏左。

銀容娘娘同盼兮都好靚

侯爵府

c.vieri 發表於 17-12-7 10:21
原本覺得碩風和叶條線有d悶,21集後由有d引人入勝,好想知靖公主d銀羽箭點黎15-20集無乜點睇,唔知 ...

哈哈,我同你一樣,十幾集講碩風和叶個D我都係飛住睇,佢個段真係出咗靖公主先叫吸引D。

好似無講箭係點嚟,只知有秘術,和叶破咗唔會返去搵靖公主,反而如果靖公主係真心愛上和叶就會去佢身邊。

講開,我反而想問靖主公同牧雲寒係咩關係?係表兄妹?表兄妹無理由同姓?但佢兩個又好似曖曖昧昧咁

首頁

尾頁

跳至