義工

自由講場 今日: 1253|主題: 983378

跳至
好震驚!請問有沒有好的身體檢查plan介紹?

大宅

國民生產總值:3048

人到中年,身邊又有熟悉的人患大病,好震驚!
請問各位萬能的BK jm,有沒有好的身體檢查plan介紹?

珊瑚宮

國民生產總值:122062

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

newmum10 發表於 17-12-3 18:50
...

我上月去了聖保X!全測盛為$7xxx!做全面安心D!上次係7年前做過一次

大宅

國民生產總值:1526

cathy-tse 發表於 17-12-3 20:53
我上月去了聖保X!全測盛為$7xxx!做全面安心D!上次係7年前做過一次

檢查d咩?

大宅

國民生產總值:4814

點全法呀?想知thanks!

大宅

國民生產總值:1830

回覆樓主

留毛想知7xxx 做啲咩

翡翠宮

國民生產總值:93350

2018復活節勳章 2018勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

只係驗血就夠, 最近做左, $500好經濟.

珍珠宮

國民生產總值:47707

大宅

國民生產總值:4977

kitbebe 發表於 17-12-3 21:58
只係驗血就夠, 最近做左, $500好經濟.

絕對不夠

翡翠宮

國民生產總值:93350

2018復活節勳章 2018勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chillimom 發表於 17-12-3 22:05
絕對不夠
豐儉由人啦!! 其實無一個計劃可以檢查得晒架!! 我就唔會駛幾千蚊去做了, 基本上驗血已經可以知道好多野架!! 有無三高, 血糖, 膽固醇果D. 心電圖都唔係好準確咋!!

侯爵府

國民生產總值:23042

回覆樓主:

我舊年問過兩個睇開既醫生,都叫我做45歲嗰隻就夠(當時41歲),意思好似唔夠45唔做都唔緊要咁。嗰隻係$2000的。

伯爵府

國民生產總值:19080

好媽媽勳章

回覆樓主:

7000蚊
好豪

珍珠宮

國民生產總值:30426

好媽媽勳章

...

我剛剛早幾日前在播道做完。原本諗住好多年冇做檢查,心諗住做最全面$7xxx那隻plan.

見醫生後,講了自己對婦科病同血脂、膽固醇等有concern, 醫生推薦了婦科plan($2350) 和一個general 血液檢查和照埋內臟超聲波的plan($2300).

珊瑚宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

~phyllis~ 發表於 17-12-3 21:33
點全法呀?想知thanks!

上聖保綠看!

男爵府

國民生產總值:5343

回覆樓主

我出嚟做嘢咁耐就年年都有做check up,公司medical包埋,近幾年都喺醫院做,通常做3千幾到5千幾嘅plan,因為公司好似包6千咁上下。我上年check癌指數其中一樣偏高少少,醫生建議再詳細check,一照有瘜肉順便割左,一直唔理長時期有機會病變。我只係三十出頭,呢次之後我都成日提身邊人,真係要做regular check

男爵府

國民生產總值:7502

回覆樓主:

我去開那打素,有幾款計劃,都唔錯
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

珊瑚宮

same2 發表於 17-12-3 21:49
留毛想知7xxx 做啲咩

我成日都覺得我個有D位可能冇舒服
婦科做全面啲有驗血啊整整買賣都要咁多

我係st 保X到做

珊瑚宮

...

我身邊都有一個人去日日都做運動得好多

但係佢竟然有乳癌過咗兩個月佢就過咗身

我都好震驚

所以我請做全面啲

子爵府

國民生產總值:10080

糯米米糍 發表於 17-12-3 22:41
我出嚟做嘢咁耐就年年都有做check up,公司medical包埋,近幾年都喺醫院做,通常做3千幾到5千幾嘅plan,因 ...

請問check癌指數,係咪驗血就check到?

子爵府

國民生產總值:14016

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

哈利媽 發表於 17-12-3 22:42
我去開那打素,有幾款計劃,都唔錯

請問幾錢左右?
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

珊瑚宮

karshing 發表於 17-12-3 22:59
請問check癌指數,係咪驗血就check到?

係!應該係應該係

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.