婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

老公上個星期同我講佢隻眼睇野有少少蒙蒙地, 咁我問佢嚴唔嚴重啦. 如果係就陪佢睇私家醫生, 佢話唔嚴重咁我咪同佢book公立醫院check lo. 已經cfn左4月頭睇.
點知早兩日我老公同佢個妹講佢隻眼睇野唔係咁清楚, 但老婆(我)已book左公立醫院, 佢個妹即刻話俾佢呀媽聽. 跟住我99就打黎鬧我係咪想佢個仔死, 點解唔即時同佢睇私家醫生而要睇政府. 仲話心腸咁惡毒的女心人世上只有你一個. (ps: 佢一向都唔鍾意我, 每次返去食飯我都好似做工人咁服侍佢地, 包括執碗, 洗碗, 批生果等等).
超級唔開心, 我個心根本就唔係咁諗, 但永遠有我份既野99一定係向唔好果邊諗..但老公就從來都唔會幫你講一句說話. 試過有一次99話唔見左一條金手錬, 佢就話屋企全部都係自已人(包括: 99, 62, 老公同佢個妹), 除左我.咁一定係我做. 本來我諗老公會幫我出一句聲, 點知佢居我認左佢, 如果唔係佢阿媽呢世都唔會原諒我咁話. 聽到佢咁我即時哭了, 心好痛.. 點解老公會係咁 樣...

大宅

你老公甘出賣你, 你都可以忍呀?? 佢成家係未姓屈架??

珍珠宮

畀面勳章

如果經濟能力許可應該睇私家醫生,因眼睛真係好重要,不過你老公又係,唔幫你講說話,佢自己又講唔嚴重,同細妹講又解釋,比人地覺得你對佢唔好,還有你無偷金,絕不能幫你認咗佢食死貓.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你老公都好有問題喎, 痴痴地,認咗佢

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

係囉,你有無認呀?
千祈咪應呀
佢再屈你報警囉
都唔知佢係咪拎左去溶跟著屆你

大宅

你老公有問題架, 叫你認左佢.....
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

伯爵府

好媽媽勳章

唔好為咗你奶奶唔開心啦! 我奶奶都係咁架! 之前攪老爺白事, 佢樣樣都睇我唔順眼, 兼夾係姑奶面前數我不是, 罵到我飛起, 佢仲話如果有我電話會call我再罵. 我過節返佢屋企都要幫手煮嘢! 洗碗! 足足serve二十幾人, 當工人駛! 無發啦! 你咪當佢心情唔靚, 唔好睬佢, 當佢透明. 忍忍忍... 自從果次話夠我之後, 我真係問候都無句, 做人唔好咁過態啊嗎!

我依家d仔女都唔like K 佢, D細路叫我唔好咁蠢摺金銀喎! 佢哋真係一隻都唔摺架!

記得唔值d無謂人傷心...

伯爵府

好媽媽勳章

唔好為咗你奶奶唔開心啦! 我奶奶都係咁架! 之前攪老爺白事, 佢樣樣都睇我唔順眼, 兼夾係姑奶面前數我不是, 罵到我飛起, 佢仲話如果有我電話會call我再罵. 我過節返佢屋企都要幫手煮嘢! 洗碗! 足足serve二十幾人, 當工人駛! 無發啦! 你咪當佢心情唔靚, 唔好睬佢, 當佢透明. 忍忍忍... 自從果次話夠我之後, 我真係問候都無句, 做人唔好咁過態啊嗎!

我依家d仔女都唔like K 佢, D細路叫我唔好咁蠢摺金銀喎! 佢哋真係一隻都唔摺架!

記得唔值d無謂人傷心...

禁止訪問

民房

係囉,你有無認呀?

我冇認偷金, 最後我99咪報左警, d差人都有叫我99找清楚d, 點知佢都係一口咬定係我做, 最後一齊去差館. 亦都因呢件事老公同我分開左住半年 (佢返佢屋企, 我返我屋企). 兩家人從此冇來往過, 因我媽咪一向唔like我99, 覺得佢成日當我係工人咁用多過係媳婦.

民房

無呀! 我62同99明天同我老公去睇私家, 但指明唔準我陪佢地去. 佢地話唔想見到我出現. 宅公都叫我唔好去免得佢阿媽唔開心.

大宅

妳可以講句"黐線" 跟住冚佢線

民房

呢個世界真係乜人都有, 你老公都好有問題, 有乜理由唔阻止個阿媽, 要報警? 即係佢都唔信你,
甘我想問你地依家係咪同你99住?
甘你地分開半年你老公無 "乙水" 番你??

複式洋房

你問99是否要搞到同你個仔離婚先

原帖由 monchichi1118 於 09-2-26 16:06 發表
老公上個星期同我講佢隻眼睇野有少少蒙蒙地, 咁我問佢嚴唔嚴重啦. 如果係就陪佢睇私家醫生, 佢話唔嚴重咁我咪同佢book公立醫院check lo. 已經cfn左4月頭睇.
點知早兩日我老公同佢個妹講佢隻眼睇野唔係咁清楚, 但老 ...

珍珠宮

嘜你老公咁架, 驚佢呀媽唔開心就逼你?
佢呀媽叫佢同你離婚, 你估你老公會唔會應承? 有無試過?

你同你老公分開咗半年, 點樣又住返埋一齊? 咁屈你都原諒佢?

民房

之前係同99一齊住, 但經呢件事後我就返去同媽咪一齊住, 而99亦都將我地間房變成雜物房..
至於老公頭2個月就冇"乙水"番我, 我媽又唔準我找佢, 係過左3個月到, 佢先打黎不過唔係"乙水"我而係叫我同佢媽咪say sorry. 我梗係無講, 最後要我老豆打俾老公傾. 後來佢先肯返黎

大宅

報警?? 唔係呀, 自己屋企人都大義滅親, 你夫家都好奇怪呀!! 唔係話怕佢報警, 佢肯報仲好, 還你清白, 但你99浪費警力啫!! 俾我即刻同你老公割蓆, 你真係太好人, eq太高啦!! 仲同依個精神分裂既99講電話做家務, 佢甘都懷疑你, 直頭唔好返去, 唔好見, 見到唔好係佢屋企, 一陣唔見咩都屈你啦!!

等待驗證會員

.... 咩父母就有咩仔女

男爵府

好媽媽勳章

我覺得你老公愛你有幾多,你自己知~點可能叫自己老婆認係賊~重要對佢呀媽講對唔住?唔係掛~你老公對眼有事,唔比你依個做老婆去同佢一齊睇醫生,驚佢呀媽唔開心,依家你係佢老婆定佢呀媽係佢老婆?
奀b仔9月16日出世啦~

珍珠宮

你老公咁對你~~ 同佢排政府係啱的~

首頁

尾頁

跳至