婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

因為我地已經有一個3yrs既仔仔, 所以我老豆成日都同我講萬事要忍讓, 千萬不要離婚因為會影響個小朋友.
縱使99有幾唔鍾意我都好, 寧願息事寧人, 左耳入右耳出, 都唔好夫婦吵架傷感情, 99有機會成虛而入.

民房

有小朋友就為有忍下啦,
甘你依家唔係同99住啦,
甘咪唔好上去, 就算你老公叫到你都咪採佢,自己開心最緊要.你唔上去, 佢都吹你唔漲既.:;pppp:

你老公睇來都係愚考架啦, 見步行步啦.
好彩你有屋企人撐.......

禁止訪問

民房

原帖由 jenny媽媽 於 09-2-26 17:24 發表
可以講句粗口形容你老公超級好好好ON 9邊有咁既男人O架自己個老婆都唔幫咁娶個老婆返o黎托呀....娶個老婆返o黎淨係俾佢洩慾呀...唔好玩啦!你老公係咪屬於o個D裙腳仔o黎o架咁鬼廢柴既.....

樓主俾在我係你呢有個咁既 ...

複式洋房

I think the problem comes from your husband! If your husband stands on your side, your 99 won't be so rude and so crazy to you!

Try to talk with your husband more and let him know your dissatisfaction to him. At the same tume, better avoid talking or seeing your 99 and all the in-laws. They'll torture you again and again.....

Be brave and good luck to you!

珍珠宮

原帖由 monchichi1118 於 09-2-26 17:13 發表
因為我地已經有一個3yrs既仔仔, 所以我老豆成日都同我講萬事要忍讓, 千萬不要離婚因為會影響個小朋友.
縱使99有幾唔鍾意我都好, 寧願息事寧人, 左耳入右耳出, 都唔好夫婦吵架傷感情, 99有機會成虛而入. ...

萬事要忍讓, 都要睇吓咩事. 你老公平時對你好唔好? 對個仔又點? 你99同c6咁對你, 咪俾咗一個榜樣你個仔學, 第時仔仔學嫲嫲同爸爸點對待媽媽? 佢又會咁對待自己既老婆? 你仔仔鐘唔鐘意爸爸同嫲嫲? 唔離婚一樣可以影響個小朋友, 唔代表有父有母叫整齊, 一樣可以唔開心.

其實我c6對我唔好, 如果我唔係一對孖b, 係一個bb, 我會離婚. 唔想再俾人無理咁傷害. 如果我c6咁樣屈我, 又分開半年, 我唔會同番佢一齊, 我唔係要你離婚, 只係, 你好忍得, 但係我都覺得好辛苦. 戥你慘.

大宅

嘩, 又一單趣聞. 點解你可以咁高EQ, 到呢一刻都仲同呢個男人一齊呢? 就咁睇呢表面, 如果係我, 我諗我會選擇離婚.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

希望你唔好介意我咁講...你c6真係盲架!!佢阿媽話乜都信,自己唔會用下個腦,自己老婆都唔信,仲要踩多腳!!無鬼用!!!

男爵府

畀面勳章

做咩要忍呢!!我99都係一樣, 我同佢死過!
當我工人咁洗?我點我c6做law!!以其人之道... ..., 有d人,欺善怕惡!!我仲同佢一齊住tim!! 佢而家一見到我,笑容十足!!try!!

男爵府

第一個衰人唔係係99, 係你老公
為咗個仔唔離婚, 忍~~
唔好咁傻tim 呀
第日個仔學晒佢地d衰野, 你果時就真係跳樓喇
呢d咁嘅男人, 唔好話幫你, 講句公道話都無, 叫佢去死啦

第二個, 男家d人, 個個都short
你向果度, 遲早屈死

複式洋房

原帖由 jenny媽媽 於 09-2-26 17:24 發表
可以講句粗口形容你老公超級好好好ON 9邊有咁既男人O架自己個老婆都唔幫咁娶個老婆返o黎托呀....娶個老婆返o黎淨係俾佢洩慾呀...唔好玩啦!你老公係咪屬於o個D裙腳仔o黎o架咁鬼廢柴既.....

樓主俾在我係你呢有個咁既 ...

大快人心!!!

男爵府

d咁既男人要唔要都擺啦

子爵府

樓主~ 你老公真係幫唔過
點可以咁對自己老婆嫁給!!!!!

大宅

咁個小朋友跟邊個?
我個c6有時都好sea food 鬼, 所以, 我媽話-唔好教個仔太respect個老豆...咩嘢都要老豆呢樣老豆嗰樣. 唔好係佢面前提老豆, 等佢可以無老豆都得, 獨立d.
唔好為d無謂人激氣.

男爵府

你老公同你結婚前係唔係都係咁ka?
好twist ar!
定係因為你老公仲有好多o野要靠你62,99? e.g. $ etc

子爵府

有左小朋友就要忍??請問萬一將來有d咩事,你係咪仲可以依靠你老公??一個連保護自己個老婆都做唔到既男人,要黎做咩呀?你又唔係冇能力養自己,做咩要俾人咁樣蝦法呀?

我直頭睇到眼火爆!!成家人都痴線既,如果你仲係正常既,帶埋個仔返阿媽度啦,再遲d,難保你個仔會變成佢地咁呀。

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最有問題的係你老公
咁都唔出聲
但為咗99呢d而離婚又好唔抵喎
如慢慢離間佢2母子,少d俾佢哋contact,等你c6變番做個正常人

子爵府

環保接龍勳章

原帖由 芝士腸 於 09-2-26 17:46 發表
d咁既男人要唔要都擺啦

\
我都係咁話.冇老公又唔會死既,咁既人你仲要??

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

叫你老公睇眼果陣時, 順便check埋個腦.

侯爵府

點解你老公一D主見都無?
去邊度睇醫生都要身邊架人幫佢決定?
成件事根本唔關你事, 一個男人要識得點樣照顧屋企, 唔係下下由身邊架人幫佢。
可以講你老公無主見, 正一裙腳仔!

八卦一下, 最尾條金鍊呢?

首頁

尾頁

跳至