美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身皮膚都唔係叫好
年紀大,,,早上還可以
但入夜,,,
毛孔,,紋,,,超大眼袋加黑圈,,眼浮腫,,,乜都齊
點保養好呢
我指內同外...食咩用咩好呢

好羨慕男人咁襟老

大宅

原帖由 jw 於 09-2-26 22:57 發表
本身皮膚都唔係叫好
年紀大,,,早上還可以
但入夜,,,
毛孔,,紋,,,超大眼袋加黑圈,,眼浮腫,,,乜都齊
點保養好呢
我指內同外...食咩用咩好呢

好羨慕男人咁襟老 ...

我都覺得係吖, 所以我一早就揀個老公大過自己, 將距離拉近!
不過言歸正轉, 我都三十歲起都出現你以上問題, 尤其係毛孔, 我由細到大都好注重啲皮膚, 無理由會咁架!之後我就不停轉護膚品, 買精華素啦, 總之就乜都試啦, 但效果都唔係好出喎, 咁後來我試吓買食埋維他命啦, 嘻嘻, 又好似好啲喎, 雖然都未食夠1個月, 不過啲皮膚好似無咁乾, 眼周圍啲紋又好似少咗dd, 毛孔就未有太大分別, 價錢又ok喎,所以你都可以試吓食!
p.s. 我係食"無添加" - Q10, 骨膠原 & 維他命C

民房

皮膚乾唔緊要,千奇唔好擦太rich或含油的cream,唔係生粒粒就重煩,我最近常full 蘆薈jel (99.9%)無油份,洗完面,擦tonic and B5 full jel五分鐘,有多的就massage 至完全吸收,幾好喎。經濟實惠。最緊要心情開朗(但都好難)

別墅

我全面出左d小粒粒, 有人話乾得濟, 有人話油得, 都5知信邊個 自己又5識, 去到d鋪頭, 又驚一頸血

王國長老

月餅勳章 王國長老

最近睇緊袁彌明介紹0既一本美容書,當中講到只要用最簡單的就已經好足夠,大家不況參詳一下。

首先從洗臉入手幫助肌膚復健:-用肥皂搓出泡沫洗臉,用冷水於1分中以內沖洗乾淨,用毛巾印乾水份,然後完全唔好apply 任何保養品,睇自己皮脂膜再生能力如何...通常15-30mins 內皮膚都唔會繃緊同穩定落黎。

王國長老

月餅勳章 王國長老

當中亦有提到保濕、美白...書中講到唔係查3,4,5,6,7,8樣保濕就=成功。而且亦提到唔應該用防晒乳... 不過,要等我睇完先可以再同大家分享。

大宅

我個人覺得可以既話, 盡量唔好化粧, 查足夠防晒己經好ok. 謢膚品我一定查到足, 而家早d瞓, 真係皮膚都唔同d. 可以的話, 睇下中e調理下身體, 咁樣個樣都可以keep得耐d.

大宅

食咩會有幫助呢?vit C ?

別墅

Do more massage, like once a week. It helps a lot!

民房

I am drinking a green tea collagen everyday, feeling quite good. I saw the newspaper said that green tea has anti-aging effect.

公爵府

畀面勳章

乾過頭會出油架, 亦會有暗粒

原帖由 Anson_Ma_Ma 於 09-2-27 15:15 發表
我全面出左d小粒粒, 有人話乾得濟, 有人話油得, 都5知信邊個 自己又5識, 去到d鋪頭, 又驚一頸血
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

子爵府

最近日日飲二種茶~三子補腎袪班茶,黑木耳紅棗茶,膚色好轉,斑都開始淡,....至於保養~日~用透明質酸原液,+防曬/晚~用Q10精華,....個人認為內部調理緊要過表面

首頁

尾頁

跳至