自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可能係女人的煩惱就來訪~今日真係chock住度氣好想祝福呢位高貴嘅女士
年頭小產後FTM,偶爾江湖救急幫朋友單剪店開店客串做義工,平衡下湊小朋友+家事煩惱積埋嘅負能量~返工真係治百病心情愉快去開門,一見門口位冬菇頭女士就知是日中六合彩…
鎖我都未開哂佢就推門,差d踩到我隻手+已經踩到我褲腳(蹲地開地下個鎖)禮貌地請佢等待,行開2步.唔出聲,唔緊要.
關門準備換衫,又硬推門彭一聲,唔緊要.
一坐底,女士:我要剪到見耳珠,然後有層次,一級級一層層咁呢!你識唔識?明唔明?
後面就剷青,立 體 青 喎!(下略N萬次你明唔明?)
我:小姐,你個髪型上下2個層次,上面冇layer條線齊ga,你到底想keep返呢個型定要剪層次?
女士:我唔要齊呀唔要one length呀!上次個師傅都係咁剪balalabalala
:即係好似宜家時嘅型,剪到⋯
女士打斷我:都話唔齊咯balalalalala
卒之溝通好耐,剪左2刀,女士大叫唔夠短,好,用手指按住耳邊頭髪,問到女士答就咁長啦!剪一刀,又大叫短得泄…我又簡略,過去十五分鐘,女士:點解叫你剪齊你都剪唔直條線?balalala
沙發上2位等待嘅男人開始透大氣,坐立不安,其中一位出門口食煙..
大約十五分鐘後女士卒之鬧住走,再唔走我驚我會報警女士一走,2位男士破口大罵~~個女士,我一邊笑笑口剪一邊Ok啦唔緊要啦,一邊心諗點解後先你地唔出聲

圖示果位神奇女士要求嘅髮型但長度多一寸蓋到少少耳仔,剷冇咁青.
我祝福你呀希望你以後遇唔到我呢d咁不知所謂嘅髪型師

呻完.

水晶宮

回覆樓主:

我唔多欣賞呢種阿bob 的髮型

子爵府

回覆樓主

草菇髮型

LamSiuB    發表於 17-12-7 16:19
Valais    發表於 17-12-7 12:03
wongarma    發表於 17-12-7 07:47
maywong288    發表於 17-12-6 23:22
mishabella    發表於 17-12-6 22:55
angelacch    發表於 17-12-6 16:41
Reema    發表於 17-12-6 16:02

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁多要求應該唔好去快剪麻.....

珍珠宮

15週年勳章

夠勇

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

睇完都唔多明果位女士想點剪快剪都咁多要求

寶石宮

2023年兔年勳章

laisausau 發表於 17-12-6 15:32
可能係女人的煩惱就來訪~今日真係chock住度氣好想祝福呢位高貴嘅女士
年頭小產後FTM, ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

神奇女客

男爵府

愛德華一世 發表於 17-12-6 15:41
咁多要求應該唔好去快剪麻.....

唔關收幾錢,唔關salon定單剪
係世人愚昧,世人唔明白佢咁簡單嘅要求啫最衰都係我啦!

男爵府

facialchung 發表於 17-12-6 15:57
神奇女客

其實每日有幾個大神,香港人,放鬆d啦
自從生女後無返salon,想係屋企附近過下手癮啫成日被迫問一寸有幾多,我宜家個工具箱有把軟尺

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

咁即係齊定唔齊啫
學我老公話齋聽到屎都急埋(sor~有d粗魯但真係屎急)

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

laisausau 發表於 17-12-6 16:36
唔關收幾錢,唔關salon定單剪
係世人愚昧,世人唔明白佢咁簡單嘅要求啫最衰都係我啦! ...
好奇問下, 單剪係唔係可以有咁多要求, 做單剪嘅係唔係都有啲經驗?

珍珠宮

回覆樓主:

好明顯你遇到傻婆

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

都唔明嘅?佢最先話唔要齊,後來又話叫你剪直線都剪唔到,咁即係點

男爵府

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Janetboyyan 發表於 17-12-6 15:39
草菇髮型

睇到呢幅即刻笑咗出嚟

男爵府

c.vieri 發表於 17-12-6 15:42
睇完都唔多明果位女士想點剪快剪都咁多要求

係囉,女士一定講嘅神嘅話語

子爵府

其實佢間單講一句佢要剪個 [屎塔蓋] 頭就大家都明解晒。

珍珠宮

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至