自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

侯爵府

MrsSingSing 發表於 17-12-8 00:55
我爸爸過身時,我返返娘家住一排陪媽咪。c6得閒都會黎但唔過夜。
99同c6講:‘依家咩咁大件事呀,洗唔洗日 ...

你c6又係,呢啲說話使乜同你講返姐。男人有時真的不用腦。我c6又係咁,後來我同佢講唔使同我講。

侯爵府

Sbbxoxo 發表於 17-12-7 23:01
睇完咁多位姊妹既經歷,我好慶幸有好好既6299當我女咁錫,從來都無受過佢地氣,上面d 6299點解可以咁過份:u ...

唉!同人不同命!只能自求多福!

侯爵府

paipaiguai 發表於 17-12-7 20:31
好彩你父母早死

就憑佢呢一句呢世都唔使再見面

wcpcelia    發表於 17-12-10 10:06

大宅

回覆樓主

我之前隻狗去左睇獸醫,到獸醫打泥話狗狗過左身,我即換衫見最後一面,我99話狗炸ma,都死左啦,咁趕做乜,我嬲到陣隻狗陪左我14年

大宅

回覆樓主

講行為得唔得?

當年我生左個女,佢一路以為我陀仔,生出黎佢知道係女,成個人崩潰地訓落產房門口張椅度,第二日都無黎醫院睇我同個女

公爵府

好媽媽勳章

美之選468 發表於 17-12-8 00:31
你們可以直接寫信去房署,通知房暑你已經買左私樓,現要求房署邦忙取消你的名字就oK
...

依家取消左啦

咪如佢所願生死不相往來

男爵府

回覆樓主

1)我去見工,份工要等人收工時間去見,99知我去見工就話:8點先見工,你份工做雞架?
2)有左果時日嘔夜嘔,返娘家食飯都食唔落,呀媽收工就專登買野煲下湯比我等我有d營養,99知道就話:你返你呀媽度飲湯呀?你明知我要返工無時間煲湯好心返去飲湯就拎d過嚟啦,唔比我飲都算啦,個老公做野咁辛苦又生埋暗倉你都唔拎比佢飲,點做人老婆呀?
3)坐月果陣99唔比我返娘家坐月,結果我媽日日過去幫我坐月,煮埋佢地飯,點知一擺係台,99一句好肚餓自己食先,了來了去亦無留起比我,仲叫我收好d衫摺埋先食,重點係佢食緊之餘一路話d野無味無道話我媽唔識煮!

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我大肚結婚唸住慳錢吾擺酒留比BB,99話一定要擺20圍不過我1毫子都冇架,62叔仔好好知道左問我地夠吾夠錢,好彩我地有儲蓄夠用,一年後二伯結婚99話有10萬吾夠拎去用,當時二伯兩公婆收入係我地3倍又有樓。

珍珠宮

maomaofafa 發表於 17-12-8 01:03
你c6又係,呢啲說話使乜同你講返姐。男人有時真的不用腦。我c6又係咁,後來我同佢講唔使同我講。 ...

都係,男人有時真係好蠢。
我諗佢都覺得好過份,忍唔住要講。

珍珠宮

回覆樓主:

要數真係可以數通宵。。
1)我訓醒晏覺,出廳見到99尼左,叫左佢幾次都唔應,老公話佢知我打梗招呼,阿99面帶鄙視:哦~乜你係度嘅?!

2)99當住我媽面前對我訓話:出面好多誘惑,如果我個仔有第二個,都係因為你(即係我)個人太衰,做得唔好,迫到我個仔去搵第二個,我好有家教架,唔好連累我個仔俾人鬧累埋我!

3)妻子如衣服~隨時可以換~阿媽先係最重要!

wcpcelia    發表於 17-12-10 10:07

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

好恐怖

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

樓上部分好賤的我都有聽過

唔明點解有人可以咁無情,凡事只為自己搵著數,心地亦唔好
請勿打招呼~

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

brindlewin 發表於 17-12-7 23:48
為此數足6X年,確保4、5代, 人人知此恨綿綿無了期

其實呢d無心之失黎者

公爵府

月見草 發表於 17-12-8 01:34
怨氣由婆媳版吹過嚟!

公海不嬲都有唔同怨氣,可以怨人邊行邊食煙、可以怨個仔喺公園俾人蝦、可以怨老細..... 生活有不如意無地方暢所欲言,咪上網呻兩句,好奇咩?

子爵府

paipaiguai 發表於 17-12-7 20:31
好彩你父母早死

呢句好離譜喎 咁都講得出口?心地咁差⋯ 堅嬲

大宅

回覆樓主

1.同我媽咪講。好鐘意呀仔嘅Ex,又唔知解同Ex拍咗好耐會散。之很會同你嗰女結婚。
2.睇吓呀大嫂,幾識陀B,又識生。睇你都生唔到咁大隻B。生幾磅,生到好似貓仔,軟趴趴,唔好俾我湊好恐怖。

伯爵府

tester5 發表於 17-12-7 23:48
有嬲過,好少嬲人,何況是老人家,怎好同老人家計較呢?
不過,有時聽到奶奶d歪理都會覺得幾好笑。講出黎 ...

我之前一向無嬲佢 仲同佢同去旅行 我知自己點同個女比 但近幾年發生的事 令我心淡 佢明知我憎佢個女 佢要我忍佢個女 好面色 因為佢個女同佢投訴阿嫂黑面 對佢個仔無愛心 好 自己個女唔可以委屈 人家個女係草
佢自己想下 佢個女都做人新抱 都要受委屈 即受完回家做公主 要返人家個女受佢個公主氣
我嬲佢個女係事出有因 要講講幾版 其中一個原因係佢兩母女覺得我兩公婆無小朋友 我地俾錢應份 佢兩公婆永遠一家人食飯唔俾錢無帶錢 我地去旅行迫人去邊去邊買野 唔買就搵奶奶出口要人幫佢買 我已經容忍 佢要買咩我都買俾佢.....太多太多 點解要我忍忍忍
總之我奶奶唔在我面前講佢個女 我會客客氣氣 佢一講 我現在即刻黑面 無人想知佢個女d事

公爵府

回覆 fitfit@fatfat 的帖子

太多

用戶要求終止服務

回覆樓主:

啲99咁惡毒咖

首頁
45678...14

尾頁

跳至