自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

carolyktong 發表於 17-12-11 08:59
上次stylist 建議我試 PAIMORE,都唔錯,無負離子咁扁塔,效果自然D,做了半年有多,仲keep 到! ...
請問你做的是否叫直療電髮嗎? 聽講是可電直或是曲的?
Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

lovely_princess 發表於 17-12-10 20:16
My stylist say 做完KK 半年內不可電。

Me too

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

回覆 AppleChow 的帖子

我唔知嫁,諗住做負離子直髮,但佢建議我做 PAIMORE,話效果好D自然D,咁我咪試下囉

子爵府

回覆樓主

聽髮型師講:負離子係用藥水改變頭髮酸鹼值;kk treatment只係用一層類似焗油的物質包住髮絲,所以短期電髮上唔到藥水,影響效果。

我就係kk treatment後半年去電了梨花頭,2個月已經直咗好多。

複式洋房

星仔媽媽 發表於 17-12-11 17:06
聽髮型師講:負離子係用藥水改變頭髮酸鹼值;kk treatment只係用一層類似焗油的物質包住髮絲,所以短期電髮 ...

原黎系咁!
但我聽我個髮型設計師講
話等半年系最minimum ⋯
知吾知想之後電髮直髮效果好d ,要等幾耐?

子爵府

carolyktong 發表於 17-12-11 08:59
上次stylist 建議我試 PAIMORE,都唔錯,無負離子咁扁塔,效果自然D,做了半年有多,仲keep 到! ...

$?

大宅

poorboy55 發表於 17-12-10 16:50
做過goldwell kk treatment吾可以做負離子?話說我6月個時貪新鮮, 做kk treatment, 諗住方便打理 ...

係呀,做左kk做唔到負離子住架,要等kk d野luck晒先做到,你唔好用佢比你個支kk洗頭水會luck得快d

珍珠宮

做過goldwell kk treatment吾可以做負離子?話說我6月個時貪新鮮, 做kk treatment, 諗住方便打理 ...

佢講得啱吔~

珍珠宮

beehoneybee 發表於 17-12-11 01:32
如果天生曲,貴價電一次負離子,好過做kk。

視乎藥水㗎姐,KK都成千幾蚊一次~

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KK 原理係係外面包一層物質,令你覺得順滑,當物質慢被吸收同理洗掉,就會變為原型。
大約半年先可以完全甩晒架,所以未夠半年,物質係係頭髪上面。你係上面查負離子藥水點WORK 呢。

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

回覆 maymycheung 的帖子

$1,300

子爵府

beehoneybee 發表於 17-12-11 02:04
個人愚見,如果唔天生曲,真係無謂做負離子,現在都唔興硬直長髮,用豬毛刷吹梳下已好靚。
近年無做負離子 ...

請問咩叫豬毛刷?

子爵府

beehoneybee 發表於 17-12-11 02:04
個人愚見,如果唔天生曲,真係無謂做負離子,現在都唔興硬直長髮,用豬毛刷吹梳下已好靚。
近年無做負離子 ...

想問下你,有一隻用電嘅梳可以將頭髮拉直,話唔傷頭髮,唔知真唔真

男爵府

回覆樓主

電髪都唔可以。

大宅

回覆樓主:

其實用shiseido負離子焗油膏,
一星期焗2次。又唔傷頭髮,又潤,順滑,一1個月已經直好多,3個月好似做左負離子咁直.比電負離子傷頭髮,焗油更有光澤同持久。之後1星期焗1次保養把頭髮。之前我把頭髮比人電傷晒,自己用左以上方法3個月見成效(自己買左部焗油機同shiseido焗油膏在家做)

luenfui    發表於 18-1-21 07:15

大宅

回覆樓主:

3個月已經可以養番靚把頭髮,唔使等3-6個月去電。如果電時藥水唔好,師傅手勢調較得唔啱,把頭髮會更炒傷。就算做完負離子都要每星期焗油保養佢地,錫住佢地架。唔係睇落係直,但唔覺柔軟同順,飄逸的感覺,冇生命力。焗油令把頭髮更有生命力,健康。

伯爵府

回覆樓主

我髮型師話可以整直,不可整鬈
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

男爵府

ALMONDMI 發表於 18-1-19 20:20
一星期焗2次。又唔傷頭髮,又潤,順滑,一1個月已經直好多,3個月好似做左負離子 ...

用咩焗油機?係邊度買?

子爵府

一星期焗2次。又唔傷頭髮,又潤,順滑,一1個月已經直好多,3個月好似做左負離子 ...

係咪只得一隻?邊到有得買?many thx

別墅

唔該pn焗油機資料(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至