自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cnyiris 發表於 17-12-10 22:33
電腦壞左,請問有無好介紹?
主要係小朋友(小一)有時上網睇片,怕手機太細,間中文書處理,大人睇劇噤。
...
屋企一部 notebook 同一部all in one 都係 Acer , 兩部都起碼用咗8至10年,冇壞,依家仲用到,只係慢d,反而新買的HP all in one, 壞過兩次

男爵府

allin 發表於 17-12-11 23:40
屋企一部 notebook 同一部all in one 都係 Acer , 兩部都起碼用咗8至10年,冇壞,依家仲用到,只係慢d,反而 ...

Thx

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Queenie_0012 發表於 17-12-11 19:58
唔包!所以罷,我唔鬼整。
二仟差不多,已經可買新,做文書.

複式洋房

睇下對外型有無要求, 如有的話就選apple的macbook / macbook pro

如是對外型無要求, 買些預萛範圍裡的大牌子機已可, 因你所要的功能一般機都做到.

另我對microsoft的surface有不好的體驗, 曾用過兩款不同型的surface, 都是有些先天性問題, 同埋維修和技術支援方面是差勁

水晶宮

回覆樓主:

thinkpad. 不錯啊

男爵府

chantaipo 發表於 17-12-12 12:12
睇下對外型有無要求, 如有的話就選apple的macbook / macbook pro

如是對外型無要求, 買些預萛範圍裡 ...

Thx (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Apple有諗過,不過我又冇禁pro,又貴,都係唔捨得!今次買notebook ,另外考慮緊買埋ipad for睇片,唔想小朋友睇手機屏幕太細,不過都係1516中

男爵府

purple_onion 發表於 17-12-12 13:00
thinkpad. 不錯啊

Thx

打算呢個星期去豐X睇下,不過唔知有冇

男爵府

20150618bb 發表於 17-12-12 11:50
二仟差不多,已經可買新,做文書.

翡翠宮

cnyiris 發表於 17-12-10 22:33
電腦壞左,請問有無好介紹?
主要係小朋友(小一)有時上網睇片,怕手機太細,間中文書處理,大人睇劇噤。
...

ASUS做緊聖誕優惠,呢部ZenBook UX305F原價7998現3498,1.2公斤輕量級,仲有護眼模式...詳細spec 上網找,現在ASUS沙田及元朗專門店出售,得25部,另送價值499之三合一手提乾濕蒸燙機

男爵府

櫺囹桼 發表於 17-12-12 14:22
ASUS做緊聖誕優惠,呢部ZenBook UX305F原價7998現3498,1.2公斤輕量級,仲有護眼模式...詳細spec 上網找,現在 ...

thx

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

櫺囹桼 發表於 17-12-12 14:22
ASUS做緊聖誕優惠,呢部ZenBook UX305F原價7998現3498,1.2公斤輕量級,仲有護眼模式...詳細spec 上網找,現在 ...
暫存有8G +255ssd $ 3500超正,平,真係好平,周快,如果不是剛剛買左部A字,真係唔使捻.

首頁

尾頁

跳至