自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

bk左consult,有無jm 揾過佢箍過?手勢好無的?
想問去到consult個流程會係點?頭先姑娘講得快,聽唔清楚,只聽到xray, 印牙模,但要比1000蚊咁。
同埋想約埋岑x consult, 但佢電話每次都飛去msg box, 但又爆晒留唔到言,有無咩電話或者咩時間可以打得通??

珍珠宮

kkarman 發表於 17-12-11 10:44
想問去到consult個流程會係點?頭先姑娘講得快,聽唔清楚, ...

題外話,依家原來可以掃描牙模,用支野係口入面拍&影就做到牙摸。
剛剛帶小朋友做完。不過貴過你好多,做你講果幾様$2xxx, 貴成倍

子爵府

虎到金來勳章

wantaima 發表於 17-12-11 11:06
題外話,依家原來可以掃描牙模,用支野係口入面拍&影就做到牙摸。
剛剛帶小朋友做完。不過貴過你好多,做 ...

你小朋友係咪cool隱適美?我知康x堂有呢部機,我都bk左consult, 但呢間唔係專科,又見係free, 所以聽下意見先

珍珠宮

kkarman 發表於 17-12-11 11:12
你小朋友係咪cool隱適美?我知康x堂有呢部機,我都bk左consult, 但呢間唔係專科,又見係free, 所以聽下意 ...

唔係呢間,係矯齒科牙醫
因為我小朋友比較多問題,所以一定要cool 傳統不能cool 隱適美。

珍珠宮

kkarman 發表於 17-12-11 10:44
想問去到consult個流程會係點?頭先姑娘講得快,聽唔清楚, ...

我地睇倒及做牙托,consult 無xray, 倒模,只係收consultation fee200定300, 吾記得,第二次覆診決定做,先收模费定金。

我仔乖,日日戴托,2星期攪掂,9k包模,1年覆診。

今年第三年覆診,一年睇-次,免費。

佢診所3個牙醫,超细,人多等得耐,我又係12月睇,無開空調,又焗又無位坐,我仔當年放學去等咗成個鐘,又攰,真係係到喊。我又就生bb,肚又大,好難忘。

所以cool牙揀囗脾好,近屋企都好緊要,小朋友定期放學覆診,唔洗舟車勞頓!

子爵府

虎到金來勳章

melonfans 發表於 17-12-11 12:33
我地睇倒及做牙托,consult 無xray, 倒模,只係收consultation fee200定300, 吾記得,第二次覆診決定做, ...

原來有三個醫生架,仲以為得梁醫生,咁其他兩位醫生係專科嗎?

子爵府

虎到金來勳章

wantaima 發表於 17-12-11 12:07
唔係呢間,係矯齒科牙醫
因為我小朋友比較多問題,所以一定要cool 傳統不能cool 隱適美。
...

我都諗住揾專科箍鋼

珍珠宮

kkarman 發表於 17-12-11 12:44
原來有三個醫生架,仲以為得梁醫生,咁其他兩位醫生係專科嗎?

其他係普通牙醫

子爵府

虎到金來勳章

melonfans 發表於 17-12-11 12:47
其他係普通牙醫

咁整體你覺得梁醫生手勢技術可以嗎??

珍珠宮

kkarman 發表於 17-12-11 12:50
咁整體你覺得梁醫生手勢技術可以嗎??

ok嘅!揾伍山,岑……全未睇已經放低幾千做牙模, xray, 等2,3個月先有得睇。

梁今日book, 第二日有得睇,200,300百consult,好ok. 分期畀。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

首先要揾專科箍,不過有口碑既都超多人,有d醫生自己超忙,又要上堂又要教書,又要外遊,提早個幾月前book都無星期六,得d閑日仲要唔系日日得,
阿仔每次放學趕餐死(近d會好d),唔比你遲到10分鐘但每次去到又要等一個鐘,入到去唔使15分鐘又搞掂,好趕甘。中途有咩甩鋼線或其他問題都要約到個幾星期至可以見到醫生。
呢個系我仔個醫生,仲要幾貴下,58000 傳統鋼3M陶瓷。

子爵府

虎到金來勳章

melonfans 發表於 17-12-11 12:58

ok嘅!揾伍山,岑……全未睇已經放低幾千做牙模, xray, ...

係,岑x我直情打左成朝都唔通,唔知係今日off定點,如果箍緊有起事上黎揾佢都唔知點算。
梁都快有位,過幾日就可以見

子爵府

虎到金來勳章

yuyueng 發表於 17-12-11 13:12
首先要揾專科箍,不過有口碑既都超多人,有d醫生自己超忙,又要上堂又要教書,又要外遊,提早個幾月前book都 ...

就醫生時間真係好煩,好彩可以拎到診紙,番工都可以出一出去睇醫生。
其實傳統都有分一隻貴一隻平d, 貴個隻係唔使箍橡筋,過程會舒服d同快d

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

岑新症好耐先有得睇。

子爵府

虎到金來勳章

sukkiu 發表於 17-12-11 15:39
岑新症好耐先有得睇。

到而家都打唔通,

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

push

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

有無人可以比d意見,下星期就要見醫生

男爵府

kkarman 發表於 17-12-29 16:29
有無人可以比d意見,下星期就要見醫生

Dr Leung (emoji)(emoji)
Consultation $200
如合適先xray & 初模 $800
姑娘好好人可問多d

男爵府

kkarman 發表於 17-12-11 17:25
到而家都打唔通,

岑x
新症一定要3:00睇
學生每次都要請假
好難就

首頁

尾頁