想生BB

跳至

首頁
45678...9

尾頁

複式洋房

tomatolmc 發表於 17-12-19 19:05
我是在香港驗的。其實在台灣驗平好多嗎?仲要計機票食宿,我在香港驗六千幾蚊

如想知台灣驗的流程要問問 ...

可否PM你在香港驗免疫+凝血的資料給我?

大宅

tomatolmc 發表於 18-2-22 23:13
Pm 你
生了第一胎,之後小產3次,之後威院幫我抽了8支血驗,見醫生說驗血一切正常,是不是不需再去驗凝血問題?只係再去驗免疫?但驗免疫都係抽血驗,威院抽血唔知有冇驗埋呢樣? 申請左驗血報告等出,可否pm 我驗免疫同凝血資料我, thx

民房

回覆 tomatolmc 的帖子

洋房

tomatolmc 發表於 17-12-20 11:21
其實醫生都同我講有問題的機會好細,但我係ivf,得返兩粒雪胎,我唔想搏,所以醫生話我想驗就同我驗。

醫 ...

請問可否PM 醫生資料給我?十分感謝

大宅

tomatolmc 發表於 17-12-11 18:54
我都聽講過通常慣性流產先驗,但我得返兩粒雪胎,如果touch wood之後兩次都有事,到時無晒胎驗乜都無用
...

我成日覺得香港啲醫生,無嘢發生就咩都唔緊,到有嘢發生都只覺得係意外,下次咪先同你小心啲囉。一開始幫人驗晒啲嘢唔得嘅?要發生咗事先驗會唔會太遲?有第一次,覺得有需要驗,緊係去驗啦!等班醫生救你,不如自救自己揾出原因,對症下藥。如果每一次失敗後無改變,就可能只有同一個結果。祝你好運。

大宅

[size=16.799999237060547px]可否給我香港驗免疫+凝血的資料給我?

大宅

[size=16.799999237060547px]可否PM你在香港驗免疫+凝血的資料給我?十分感謝

大宅

mojai0109 發表於 17-12-12 10:39
我中左抗磷脂呀 anti-cardiolipin

我都係丫 請問醫生有冇開藥?

大宅

請問可唔可以o係呢度留香港驗免疫+凝血資料, thx

民房

大宅

tomatolmc 發表於 17-12-11 16:15
差不多一個月前做藥流(BB 8w無心跳,9w再照已開始萎縮),我係第一胎,做ivf。聽講流產有可能同自身免疫系統 ...

其實冇話應唔應該,通常都係有兩次或以上嘅情況發生先至會去驗免疫,當然早啲去check也無仿。

大宅

如果可以就一次過驗埋兩個人嘅染色體, 異常會有影響

大宅

hellobbbaby 發表於 19-4-30 19:27
如果可以就一次過驗埋兩個人嘅染色體, 異常會有影響

都已經驗咗,正常

複式洋房

可否pm我,在香港驗的資料與流程?完全唔知可以去邊到驗,好無助
感謝

別墅

mommy2015 發表於 19-2-12 18:41

我成日覺得香港啲醫生,無嘢發生就咩都唔緊,到有嘢發生 ...

非常同意妳所講!一次流左個BB已經好慘,醫生仲話一般要3次或以上先考慮慣性流產,再做檢查。無左個B仲要藥流刮宮坐月,點解唔可以一次失敗後就引起重視,做嗮檢查。下次就可以盡最大努力避免!起碼心安D

複式洋房

回覆 mojai0109 的帖子

你好,請問係咪打去陳醫生的診所,話想驗小產原因?係咪見完醫生,睇下佢建議驗咩項目? 再喺陳醫生嗰到抽血驗?
謝謝

大宅

kinkiking1129 發表於 19-1-26 20:34
生了第一胎,之後小產3次,之後威院幫我抽了8支血驗,見醫生說驗血一切正常,是不是不需再去驗凝血問題?只 ...

你好呀。威院可以驗免疫系統咩?我岩店 8wk 停胎。已經申請左驗胎驗兩公婆既 DNA 我都好懷疑自己有冇免疫問題。第一次宮外。第二次空心。第三次停胎乜都齊晒

大宅

catcat_yu 發表於 19-5-14 13:40
你好呀。威院可以驗免疫系統咩?我岩店 8wk 停胎。已經申請左驗胎驗兩公婆既 DNA 我都好懷疑自己有冇免疫 ...
因為小x左3次,威院主動幫我驗血,抽左8支血,其實我唔知驗咩⋯⋯佢只係話報告正常,後來我申報拎報告,之後見到有一part 有粒星,係凝血果part, 唔知有冇驗免疫系統,但其他都正常,威院冇幫你驗血嗎?

大宅

kinkiking1129 發表於 19-5-14 23:22
因為小x左3次,威院主動幫我驗血,抽左8支血,其實我唔知驗咩⋯⋯佢只係話報告正常,後來我申報拎報告,之 ...

因為我 3次小產裡面其中一次係宮外孕。佢話唔計喎。所以佢冇幫我驗凝血同免疫系統。但我自己要求驗 DNA 同胚胎組織。睇下有冇問題先。我仲有一個胚胎。我唔想中左又小產呀。 咁你呢?依家成功有小朋友未?

大宅

catcat_yu 發表於 19-5-15 11:12
因為我 3次小產裡面其中一次係宮外孕。佢話唔計喎。所以佢冇幫我驗凝血同免疫系統。但我自己要求驗 DNA 同 ...
我係第一胎順利,之後小x3次,一路都追緊二胎,但唔成功,大女今年都5歲了,我而家就一黎完m有食阿士匹靈,如果之後check 到bingo 都會keep 住食,因為可以令啲血冇咁結帶多啲營養比個胎,我之前係8w 照胎停左6w,又係6w5果陣自然流x, 你可以去睇下香港或台灣驗免疫同凝血

首頁
45678...9

尾頁

跳至