義工

自由講場 今日: 259|主題: 983698

跳至
黃大仙鉅叔vs黃晉虎改名  

大宅

國民生產總值:3913

BB剛出世,想搵師傅改名。有無JM 揾過黃大仙鉅叔(個仔)或黃晉虎師傅改名呢?一般程序是怎樣?是到黃大仙店舖找他們,還是whatsapp 回答呢?另收費是怎樣?你們覚得他們改名好嗎?

Thx!

大宅

國民生產總值:2879

2018勳章

我搵過後者改名,whatsapp 約時間,去到比父母名同時辰八字比佢算,佢算完話我個女五行比較欠水同木,於是改名盡量用某筆劃內有水同木既字,最後佢建議用"菻"字(筆劃同多木),我再問佢同"霖"字得唔得(我上改名網搵),佢話都好但筆劃數冇咁好。全程佢用 ipad+字典,有問有答,最後收 $800,但我最後冇用佢比既名。

大宅

國民生產總值:2494

回覆樓主:

4年前搵過鉅叔,whatsapp資料比佢再約時間去見佢,有3個名選擇,每個名都會解釋!
無記錯都係800蚊

大宅

回覆樓主

謝謝.....

大宅

angela96 發表於 17-12-13 11:58
4年前搵過鉅叔,whatsapp資料比佢再約時間去見佢,有3個名選擇,每個名都會解釋!
無記錯都係800蚊
...

可否PM我鉅叔嘅whatsapp?
Thx!

複式洋房

國民生產總值:112

我就一定係搵黃晉虎改名,兩胎都係,非常之好,800蚊有10個名,同樓上媽媽一樣全程佢用 ipad+字典,有問有答
有媽媽fd搵完鉅叔覺得名麻麻,之後我介紹佢搵返黃晉虎再改,話唔錯,都滿意!

之前有媽媽post過對黃晉虎既good comment我都同意
可以參考以下:

黃晉虎師傅:
我都見媽媽推薦,我朋友都係搵佢改,話佢改d名好聽,有十幾個名,
有得whatsapp/有得現場去選擇,最方便係因為呢個師傅日頭係黃大仙,夜晚係廟街,方便安排預約到俾你,
睇過佢WEBSITE,好多電視,報紙採訪過,佢係2000年之前已經寫報紙,幫人起名,睇風水,以佢名氣,收費$800,十幾個名,係好平,可以俾音佢夾,睇埋八字簡批,會有優惠,好似$500,我朋友問佢,佢話咁多年都冇加價,問過師傅點解,佢話bb出世係喜慶事,自己都有仔有女,最想幫人改好名,話做好事多福。

複式洋房

國民生產總值:300

angela96 發表於 17-12-13 11:58
無記錯都係800蚊
...

可否pm鉅叔資料比我?謝謝

大宅

國民生產總值:1830

回覆樓主

可否pm我黃晉虎師傅電話whatapps. 謝謝

複式洋房

國民生產總值:335

joey92 發表於 17-12-15 23:47
我就一定係搵黃晉虎改名,兩胎都係,非常之好,800蚊有10個名,同樓上媽媽一樣全程佢用 ipad+字典,有問有 ...

可否pm我黃晉虎師傅既電話whatapps,Thanks

複式洋房

複式洋房

可以

大宅

國民生產總值:1883

joey92 發表於 17-12-15 23:47
我就一定係搵黃晉虎改名,兩胎都係,非常之好,800蚊有10個名,同樓上媽媽一樣全程佢用 ipad+字典,有問有 ...

可否pm我黃晉虎師傅電話whatapps. 謝謝

別墅

國民生產總值:740

回覆樓主

我搵黃晉虎改
佢比我個名同我未生之前發夢夢見個bb嘅名一樣!但我事前係冇同佢講嘅..

複式洋房

國民生產總值:391

joey92 發表於 18-1-7 12:52
可以

可否給我黃晉虎師傅嘅戈聯絡資料?

男爵府

國民生產總值:9942

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

請問黃晉虎係咪即係喺廟街擺檔嗰個?

伯爵府

國民生產總值:19180

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

我兩個仔女都係鉅叔改名的,因為我個女係18年前㗎喇所以應該係鉅叔本人嚟嘅,但細佬13年前已經係佢個仔改架啦,我覺得改D名都好聽㗎

大宅

國民生產總值:2415

回覆樓主

我個女揾鉅叔改,D名OK,唔騎呢

洋房

國民生產總值:84

聽講巨叔先遊左?爬文有媽媽話巨叔揀其中二個叫「麗芝」「麗萍」我自己感覺一般,所以暫時唔考慮

洋房

樓上媽媽話黃晉虎日頭係黃大仙,夜晚係廟街

洋房

我都諗住搵黃晉虎可否給我聯絡資料

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.