親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

初4到黃金海岸,初8走,初9一早到香港。
我暫時打算去2個樂團1日行outlet,聽人講上網買定樂園門票會平啲我依家都搵緊資料。
書都買埋但發現得幾頁啱用

子爵府

natnat_tsang 發表於 18-1-3 11:38
因為C6同阿女都有敏感, 想問問Mantra circle係咪舖地毯架? 另外, 有無人執房.... 一千個唔該晒先...
...
有地毯O家, 除左廚房位置其實一般酒店都會有, 除非你住air b&b, 但我見好多都無冷氣

有人執房的

侯爵府

pky726 發表於 18-1-4 13:40
有地毯O家, 除左廚房位置其實一般酒店都會有, 除非你住air b&b, 但我見好多都無冷氣

有人執房的
pky726, 唔該晒.... 我明嘅, 不過如果可以揀, 就想揀唔係舖地毯 lol....另外, 會有無冷氣嘅房架?? 如果book, 係咪要問先知有無呀...? Thanks.

子爵府

natnat_tsang 發表於 18-1-4 14:28
pky726, 唔該晒.... 我明嘅, 不過如果可以揀, 就想揀唔係舖地毯 lol....另外, 會有無冷氣嘅房架?? 如果book ...
air b&b係住人地間屋,有得揀全間屋定只係一間房我睇嘅係全間屋,佢會寫明有無冷氣架,同埋會講有咩設備之類,但我上次揀唔啱係,一來我想住沖浪天堂嗰區,2來睇啱嘅好多都話無冷氣,所以寧願揀貴d住lee間,又有廚房,係酒店煮平過出街食,樓下有超市,澳洲牛扒係超平,4塊牛扒唔係薄,hkd 50到,又好味
同埋酒店有得洗衫,我住間房又望海,應該話湖景,好正

不過如果你堅持唔揀地毯,可能好少選擇呀,酒店的話

侯爵府

pky726 發表於 18-1-4 17:04
air b&b係住人地間屋,有得揀全間屋定只係一間房我睇嘅係全間屋,佢會寫明有無冷氣架,同埋會講有咩設備之 ...
唔該晒Pky726.... 原來你話無冷氣係air B&B, 我以為你話Mantra Circle, 嚇C 禾.... 係呀! 我見呢度D JM好多都讚呢間apartment, 又近supermarket, 仲要你話D 牛扒又平又靚, 所以就想揀囉.... 至於地毯呢...係唔prefer... 又唔係NO 梗嘅.... Anyway, 麻煩晒你....

侯爵府

pky726 發表於 18-1-4 17:04
air b&b係住人地間屋,有得揀全間屋定只係一間房我睇嘅係全間屋,佢會寫明有無冷氣架,同埋會講有咩設備之 ...
唔好意思, 想問多句, 你經邊到book? 有無人執房架....?

子爵府

natnat_tsang 發表於 18-1-4 17:36
唔好意思, 想問多句, 你經邊到book? 有無人執房架....?
我係hotels.com喥book,你除左去hotelscombined喥格完價,仲要睇下每個網用邊張信用咭做到最抵呀
Mantra有人執房架,放心

男爵府

pky726 發表於 18-1-4 17:52
我係hotels.com喥book,你除左去hotelscombined喥格完價,仲要睇下每個網用邊張信用咭做到最抵呀
Mantra有人 ...

請問設施舊嗎?我上TripAdvisor睇人影既相,好似幾舊,仲見有曱甴 心大心細唔知book唔book

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

natnat_tsang 發表於 18-1-3 11:38
因為C6同阿女都有敏感, 想問問Mantra circle係咪舖地毯架? 另外, 有無人執房.... 一千個唔該晒先...
...

岩岩Christmas 住左Mantra Circle ,係舖地墊的,係好大view 好靚又方便,有free parking.

唯一美中不足係冇free WiFi

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

vwlchu 發表於 18-1-3 23:06
初4到黃金海岸,初8走,初9一早到香港。
我暫時打算去2個樂團1日行outlet,聽人講上網買定樂園門票會平啲我 ...

介紹GC嘅頁數確係唔多,不仿去圖書館睇下

我Christmas 去時在街上拿了這本當地華人旅行社出的小雜誌,有180頁, 裡面介紹嘅嘢都好全面。

如果有興趣可以自付郵費free出來,唯中間有幾頁小朋友做功課剪走少少圖片

子爵府

taifat發表於18-1-13 17:41
請問設施舊嗎?我上TripAdvisor睇人影既相,好似幾舊,仲見有曱甴心大心細唔知book唔book
...
又唔覺,都算乾淨,我無去會所,只能評價房內,廚房用具好齊,但用之前我都會在洗碗機洗一次先用,本身房內有兩包洗碗機粉,第日會再refill,碗布都會幫你換過新,浴缸係按摩池

男爵府

pky726 發表於 18-1-14 03:11
又唔覺,都算乾淨,我無去會所,只能評價房內,廚房用具好齊,但用之前我都會在洗碗機洗一次先用,本身房內 ...

Thx so much
請問係咪日日都會打掃執房?會換床單嗎?

男爵府

karee 發表於 18-1-13 20:15
介紹GC嘅頁數確係唔多,不仿去圖書館睇下

我Christmas 去時在街上拿了這本當地華人旅行社出的小雜誌,有1 ...

hi, 有興趣,可留給我嗎?
thx

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

taifat 發表於 18-1-14 11:54
hi, 有興趣,可留給我嗎?
thx

可以,我pm與你聯絡

到時在Gold Coast 大家也可以在Surfers Paradise Blvd x Cavill Avenue 交界角有間souvenirs shop 拿得到,免費的,用完帶回來也可同大家分享

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

taifat 發表於 18-1-14 11:52
Thx so much

日日會執房,有冇日日換床單就唔sure

子爵府

taifat發表於18-1-14 11:52
Thx so much
床單多數都唔會,只會幫你整番整齊

男爵府

karee 發表於 18-1-14 19:53
日日會執房,有冇日日換床單就唔sure

thx

男爵府

pky726 發表於 18-1-14 23:58
床單多數都唔會,只會幫你整番整齊

thx

侯爵府

karee 發表於 18-1-13 20:04
岩岩Christmas 住左Mantra Circle ,係舖地墊的,係好大view 好靚又方便,有free parking.

唯一美中不足 ...
我都confirm咗Mantra Circle啦.... 有你嘅評價, 我放心晒...

子爵府

natnat_tsang 發表於 18-1-15 11:15
我都confirm咗Mantra Circle啦.... 有你嘅評價, 我放心晒...

But no free Wifi in Mantra Circle ?

首頁

尾頁

跳至