網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

floret 發表於 17-12-16 08:26
我第一次用,因為雙11用私集好亂,參成個月先收到貨,仲要唔見件,追件追到好煩,而家仲未解決,所以先想 ...
請問你順豐拒收係咪即時佢收貨就會顯示架?

我昨日有件申通貨下午四點派順豐官集, 到而家都未有消息, 我担心係咪拒收咗.....但又無顯示無盛....

大宅

tammy2008 發表於 17-12-16 11:24
請問你順豐拒收係咪即時佢收貨就會顯示架?

我昨日有件申通貨下午四點派順豐官集, 到而家都未有消息, 我担 ...

係呀,即時有消息話拒收,叫失聯絡賣家

水晶宮

floret 發表於 17-12-16 11:31
係呀,即時有消息話拒收,叫失聯絡賣家
啊, 謝謝你啊~

男爵府

floret 發表於 17-12-16 08:26
我第一次用,因為雙11用私集好亂,參成個月先收到貨,仲要唔見件,追件追到好煩,而家仲未解決,所以先想 ...
雙11年年對物流同集運都係一大考驗, 坦白講唔理係幾大都會有出錯的, 今年就真係間間都死, 官運至少有一個好處就係淘寶可以介入, 我用另一間官運, 因為佢只要下到單, 一般都無問題, (破損或超大除外),自取問題少D, 所以今次雙11還算可以.有睇過無記的雙11特報,都見到申通的轉運話一早準備好, 而亦見到規模, 終於都係死得勁~!而私運最大的問題係佢地的免倉期一般都較長, 限件同限重都較大,加上雙11物流第二段就開始死晒, 於是間間都爆倉,唔死至奇.
因為官運係賠付方面較有譜,所以我才會選官運.

大宅

開心吸收勳章

我剛剛雙十二...買左張狗床...被集運拒簽
之後經呢兩三日查證後..
我頂佢..雙十二首500名送除臭清潔劑..就係佢免費送既野搞到變成禁运品

唉, 講出黎都比人笑

首頁

尾頁

跳至