自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

用戶要求終止服務

jjnothing 發表於 17-12-15 12:16
LV啲皮真係好琴,我銀包用咗八年都唔爛

我的lv錢包用了十四年

琥珀宮

畀面勳章

happybebebe 發表於 17-12-15 22:43
99應該對佢好好,不用躺著中槍

男爵府

yiupigpig 發表於 17-12-15 09:01
依家D嘢質料好差,就算有牌子嘅嘢,用幾個月可能都好快就爛,集思廣益,分享下靚料家品、袋、鞋……乜都得 ...

Pigeon bb 剪指甲鉸剪,阿囝出世用到家陣就13歲,仍然好好剪,可能留比個孫用都得

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

Burberry 乾濕褸(made in England)已著了22年,馬莎中褸仲耐。逢冬季都天天著來返工,到現在亦如是。

大宅

bobo88hk 發表於 17-12-15 15:18
請問rainbow trade in換加幾錢?你壞機而換既?

trade in好抵,舊換新係補返19000,但補用10年,我8年前買都係18000左右,依家好貴,成30000,所以補20000左右再用10年我覺得ok,仲送過慮器

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆樓主:

我18年前買咗個koji真皮鎖匙包日日用,用到依家都仲好新淨

子爵府

cherrywong05 發表於 17-12-15 09:46
Porter袋

我十幾年前係sogo買左個黑色,到而家仲用緊,我仲放入洗衣機洗,個袋面都仲好新淨,冇花冇甩線,我用咁多個袋,呢個最襟用

子爵府

回覆樓主

Combi BB 沖涼浴盤
我由大仔出世開始用,日日用,用到第二個bb出世,繼續用到差唔多4歲都未爛,之後係因爲兩個小朋友都可以用花灑先掉左佢,前後應該有7、8年!

子爵府

nicey 發表於 17-12-15 23:52
trade in好抵,舊換新係補返19000,但補用10年,我8年前買都係18000左右,依家好貴,成30000,所以補20000 ...

唔該曬 thx

大宅

回覆樓主

Saeco全自動咖啡機,十四年壞過一次,換完幾十蚊零件後又是一條好漢。想換機仍然無籍口。

WMF煲,件件日日用超過十年仍然非常新淨。

伯爵府

回覆樓主:

三0抽濕机,01年用到而家
Panasonic雪櫃

水晶宮

回覆樓主

我仲用緊結婚時同事送的康寧碗碟!已婚2x年
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

vvbyy 發表於 17-12-15 09:18
康寧餐具,Tse cashmere sweaters, i phone

康寧餐具真係好㩒用,我啲碗碗碟碟,用咗約20年,經常煮飯,但仍然好新淨。

Thermos真空煲,又係用咗20年,然後好好用。

珍珠宮

回覆樓主:

普通街市生鐵鑊, 用咗10幾年

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dleelm 發表於 17-12-15 17:47
泰國的魔鬼魚銀包,用極都唔爛,為有放埋一邊

Me2,我有個用左成10年都唔爛~想換款所以收埋一邊

用戶要求終止服務

回覆樓主:

我有個Chanel 手袋用左12年
有個Versace 卡片包用了差不多20年
Kate Spade 筆袋用左十幾年,拉鍊扣同內袋已甩,但呢個筆袋陪左我巧耐,所以仲用緊

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

小學時同學用過,上課時,有時失平衡“蹦“一聲跌落,好大好大聲。全課室包括老師都嚇到跳起
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

Lilylee727 發表於 17-12-15 09:32
outdoor背囊好抵用, 我嗰個用左5年, 我覺得可以再用多3, 4年

珍珠宮

j2j2 發表於 17-12-16 00:01
Combi BB 沖涼浴盤
我由大仔出世開始用,日日用,用到第二個bb出世,繼續用到差唔多4歲都未爛,之後係因爲 ...

係咪好重,黃色膠塞嗰隻?我都係用佢

伯爵府

回覆樓主

Cashmere, 紅a,康寧,十幾年前的Bauhaus 皮褸,十年前的皮靴。

首頁
56789...12

尾頁

跳至