論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個bun bun係7月中約滿.
但我而家正失業 , 搵左成2個月啦.
怕 到 3 月都仲未搵到工 

想早的跟佢講如果都未搵到新工
唔再用佢, 但想係用提早約滿的 不是因經濟問題.
但又早左3 個半月 , 唔知得唔得呢 ??

其實我想幫到佢可以多的時間搵新僱主. 想佢好頭好尾. 本來想佢可以在我這裡做得幾耐得幾耐. 因為亞囡 8 歲, 亞仔得 9歲多的. 我想捱多一個合約又或做多一年左右便算.

不過佢已 53 歲啦 . 做野都係慢左的 , 又無乜記性. 好多時又自己渣主意 . 諗深一層, 又未必可幫到佢 , 咁老, 邊有人請佢呀.

咁我點樣做好呢 ?
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

大宅

原帖由 HPChingchingma 於 09-2-28 17:59 發表
我個bun bun係7月中約滿.
但我而家正失業 , 搵左成2個月啦.
怕 到 3 月都仲未搵到工 

想早的跟佢講如果都未搵到新工
唔再用佢, 但想係用提早約滿的 不是因經濟問題.
但又早左3 個半月 , 唔知得唔得呢 ??

其實我想幫到 ...

搵到工就有得傾, 搵唔到就乜都唔洗諗, 不如積極D 搵野做啦, 雖然小朋友都唔算太細, 不過呢個年歲都算好尷尬, 無工人又好似唔係太好, 真係 "食之無味, 棄之可惜" , 加油啦!!

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 HPChingchingma 於 09-2-28 17:59 發表
不過佢已 53 歲啦 . 做野都係慢左的 , 又無乜記性. 好多時又自己渣主意 . 諗深一層, 又未必可幫到佢 , 咁老, 邊有人請佢呀.

妳唔需要太擔心
有d大戶人家唔介意年紀大, 只要聽話態度好, 同埋做到野
我地呢d雙職家庭, 主要請外傭湊小朋友, 當然會傾向搵年青力壯, 起碼bb跑起上黎唔會唔夠氣追.

首頁

尾頁

跳至