義工

樓市動向 今日: 60|主題: 59352

遇上麻煩業主

大宅

國民生產總值:3103

租了一個月,業主是六十多歲上年紀女人,經常無故WhatsApp來發脾氣,連地產也話她很麻煩,我很困擾。

王國熱話
雅芳婷清貨大減價
舊書回收,義賣大行動(吉之島)
永安百貨震撼優惠日
麥記新包

子爵府

國民生產總值:13140

吉蒂媽 發表於 17-12-16 00:34
租了一個月,業主是六十多歲上年紀女人,經常無故WhatsApp來發脾氣,連地產也話她很麻煩,我很困擾。
...

Whatsapp 你關於間屋定咩事先?
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

回覆 SaBB 的帖子

已應佢要求替前租客交水電媒,交完當然在租金扣,咁要在上班和上學時間罵我好扣租金。另風扇太破舊一早話唔要,佢不肯拆叫我拆,但拆少了牆壁上一個三支鑼絲掛鉤,佢叫我拆埋咁第二日拎俾地產,地産只好心WhatsApp圖片提佢拎,佢罵完地產好催佢,再WhatsApp錄音駡我。太多不能盡錄。

子爵府

國民生產總值:13140

吉蒂媽 發表於 17-12-16 13:55
回覆 SaBB 的帖子

已應佢要求替前租客交水電媒,交完當然在租金扣,咁要在上班和上學時間罵我好扣租金。另 ...

可能佢罵慣人、low EQ, d 野搞點左就算、千祺米上心、米比佢影響。至怕到時退休話扣呢樣扣個樣、問下地產佢有無亂扣錢前科。

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

國民生產總值:8374

熱血金章

回覆樓主:

有d人鬧人當一般講嘢,以前有個同事都係咁,相處耐咗發現佢講嘢style係咁,原來佢份人冇乜嘢,熟咗後話比佢知佢把口好衰,叫佢改下,佢自己唔覺 不過太難頂就唔好難為自己了,再成日煩你就完約再搵第二度租啦!

禁止訪問

國民生產總值:1672

複式洋房

國民生產總值:155

租樓要受氣? 唔係掛! 仲係以前72家房客咩?

當日簽約, 睇棲係咪已經係咁惡? 難頂既其實唔應該租佢單位, 免受無謂氣!
是否低於市價先?

大宅

回覆 @least 的帖子

同市價一樣,只是近舊居,租時佢叫我別要找她,準時交租便得,点知係佢成日找我和地產,地產都俾佢煩到唔唔理。

禁止訪問

國民生產總值:953

複式洋房

國民生產總值:320

2018勳章 最關心BB問題熱投勳章

洗乜怕佢 直接唔應佢whatsapp 你住緊佢間屋佢都唔敢對你做啲咩喇

禁止訪問

國民生產總值:2025

2018勳章

大宅

回覆樓主:

之前扣到最後一樣前手租客水費,佢搞到個地産爆粗駡佢,我一個單親都多嘢烦,天花板租前答應修理到現在都唔整,有租交但都不能安居樂業,業主質素無保證,因佢太惡頂,我心理壓力大到想自殺。我已對住臨床心理學家喊。

男爵府

國民生產總值:7101

吉蒂媽 發表於 18-3-14 08:40
之前扣到最後一樣前手租客水費,佢搞到個地産爆粗駡佢,我一個單親都多嘢烦,天花板租前答應修理到現在都唔 ...

搬咪得囉!

大宅

一年生约未過

男爵府

國民生產總值:7222

吉蒂媽 發表於 18-3-15 16:34
一年生约未過

死約先吾走得,生約一個月通知就走得㗎

複式洋房

國民生產總值:464

回覆 Daeng 的帖子

唔駛理佢,你準時交租,佢冇得煩你

大宅

國民生產總值:3647

回覆樓主:

生約比一個月通知就走得
你搵新租盤同預執嘢同搬屋
時間差唔多

大宅

1年死約都未過,租咗4個月咋。

大宅

回覆 newflower 的帖子

就係咁都要煩,可能蝦我屋企冇男人。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.