懷孕前後

跳至

首頁
34567...84

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: ㊣ § 自家坐月飲食答問坊 § ㊣

差d唔記得問個大問題!!

用薑水沖涼,使唔使落沖涼液呢??同埋洗頭又使唔使落洗頭水呢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

男爵府

曳媽咪,
妳好! 可否e-mail坐月食譜給我:[email protected]

TKS/
YANYANLAW

;-)

大宅

:mrgreen: yanyanlaw及咁多位,請不要再在此留 email,多謝合作! :mrgreen:

大家欲索取我曳媽自家編制既坐月飲食表,請前往以下 topic 度留 email 啦。↓↓↓
[size=small]★ 自家坐月飲食表及注意事項《公開版》★
執業全職曳媽咪! 小樹屋之首席呀四!

大宅

曳媽咪,

我想問一問,如果我買o左"產後廿八方"咁我仲駛唔駛食其它補品ka?? ?-(

大宅

曳媽咪! 寫道:
:mrgreen: 咁多位,請不要再在此留 email,多謝合作! :mrgreen:

大家欲索取我曳媽自家編制既坐月飲食表,請前往以下 topic 度留 email 啦。↓↓↓
[size=small]★ 自家坐月飲食表及注意事項《公開版》★

不如你係第一版加插條link啦

大宅

taurus_bb 寫道:
[quote]
曳媽咪! 寫道:
:mrgreen: 咁多位,請不要再在此留 email,多謝合作! :mrgreen:

不如你係第一版加插條link啦 [/quote]
一. 一! 你唔見我經已 SET 左條 星星 LINK 係度咩… 我連箭咀都出埋啦…… 唉…

大宅

曳媽咪! 寫道:
[quote]
不如你係第一版加插條link啦

一. 一! 你唔見我經已 SET 左條 星星 LINK 係度咩… 我連箭咀都出埋啦…… 唉…[/quote]

我指第一個posting...

大宅

哦~~~~ 皆因果時我又仲未另新開過間房丫。
我又無唸到媽咪們入黎都唔係傾計交流既… 又可能佢地都無睇返之前 d 舖屎… 吾…

所以見狀咪唯有又開多個地方比媽咪們放底個 email add 囉。點知都… 吾… :-|

大宅

曳媽咪! 寫道:
我又無唸到媽咪們入黎都唔係傾計交流既… 又可能佢地都無睇返之前 d 舖屎… 吾…

所以見狀咪唯有又開多個地方比媽咪們放底個 email add 囉。點知都… 吾… :-|

傻豬
你可以去第一個posting, click 編緝, 再加條link嗎

大宅

唏…… 我都知可以編輯過 d 舖屎,但至弊唔係個個都會 click 返去睇返第一個舖屎既呢!!
你見 d 媽咪們個個都只係睇返前一兩個屎就照留 email 了…

大宅

[quote]
曳媽咪! 寫道:

傻豬
你可以去第一個posting, click 編緝, 再加條link嗎 [/quote]

係呀~你在標題"㊣ § 自家坐月飲食答問坊 § ㊣"加多句唔好留email add未得囉, 實在太多啦~

大宅

醒目開學勳章

曳媽咪!

我預產期12月10日,到時天氣會凍
1. 生完之後要幾多個星期用煲薑水沖涼/洗頭?到幾耐可以停用?
2. 如用薑水沖涼/洗頭,要唔要用沐露同洗頭水呢?(出面有薑味既沐浴露又使唔使得架)
3. 如果用花灑(熱水)沖涼+薑水淋下又得唔得呢?(會唔影響身將來體質差D)
4.生完之後咪話最好唔好飲白開水,最好用代茶!又話紅棗燥,咁係咪一粒都唔好落!

大宅

曳媽咪,
你個標題改得架

大宅

曳媽咪,
飲炒米茶會唔會有回奶既做用呢? 因為有朋友個媽咪話如果唔想有奶流出黎就用d米少茶飲喎.

複式洋房

曳媽咪,我對"自家坐月飲食及注意事項《公開版》" 好有興趣。
麻煩妳請send給我email:
[email protected]

唔該哂!!

大宅

candywyp:
我唸你去錯地方啦,呢度係 "答問坊" 黎,係交流坐月疑問同心得既地方黎。
你去搵返坐月飲食果間房度留 email 啦。麻煩晒。

民房

曳媽咪
I realy want the recepit can you e-mail to me.
thank you!
e-mail add: [email protected]

大宅

leungchiushan 及 各位:
呢度係 "答問坊" 黎,係交流坐月疑問同心得既地方,[size=medium]呢度係無食譜提供既!

好多謝各位對我曳媽份自家 LIST 有興趣,但為了集中,煩請各位合作,不要留在此 email add!!
煩請移玉步前往 "坐月飲食及注意事項《公開版》" 果間房度留 email ,janet 佢會腥比大家架啦。麻煩晒,多謝合作……

大宅

janet 寫道:
用薑水沖涼,使唔使落沖涼液呢??同埋洗頭又使唔使落洗頭水呢??

我個人就唔太建意落沖涼液或洗頭水既,否則你有排煲薑水囉…真係要煲好多先夠沖走晒唷! 用薑水沖涼,以毛巾刷拭皮膚以保持身體乾淨外,另一目的係沖身之餘有助驅風,以免風邪入骨關節,防止感冒。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁個頭係唔係都係用毛巾擦就OK呢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

首頁
34567...84

尾頁

跳至