自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有無睇無線播緊嘅新聞透視啊? 蔡瀾想租天水圍一片地比當地煮嘢有一手的c9做懷舊大排擋, 我認為佢好有捻頭, 已經向政府左申請二個月啦, 但政府無回應,點解會咁架 !!! :;pppp:
***I love Potato***

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

上左電視好快攪掂

男爵府

原帖由 YY1101 於 09-2-28 19:35 發表
上左電視好快攪掂

政苦係咁衰多數d野一見報或上電視就會好快做到野

複式洋房

上左電視好快攪掂

如果真係成事, 我一定會去幫親.

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

係咁架啦..
希望快d有消息啦...
比個地方我遊下

複式洋房

係唔係真啊.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原帖由 薯條媽媽 於 09-2-28 19:32 發表
大家有無睇無線播緊嘅新聞透視啊? 蔡瀾想租天水圍一片地比當地煮嘢有一手的c9做懷舊大排擋, 我認為佢好有捻頭, 已經向政府左申請二個月啦, 但政府無回應,點解會咁架 !!! :;pppp: ...

香港政府一向對所有的事都係一樣..........唔會有任何回應

就算有回應都係............考慮當中/正等待報告不便回應

翡翠宮

其實我都好懷念d舊式大排當架....如果d食物質素可以同以前我地細個果個時咁上下, 我諗一定掂!我記得細個係街邊食個d3毛錢一碗糯米飯, 面頭只有花生同蔥花, 再加少少鼓油已經超好食.....仲有d細細粒的白色炸魚蛋...而家都搵唔到囉...

最好係匯集大江南北的特色小食更正!

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

d細細粒的白色炸魚蛋----->>>深水埗仲有呀, $10得好少渣, 味道都係麻麻, 食左都幾失望.

原帖由 bb2 於 09-2-28 19:52 發表
其實我都好懷念d舊式大排當架....如果d食物質素可以同以前我地細個果個時咁上下, 我諗一定掂!我記得細個係街邊食個d3毛錢一碗糯米飯, 面頭只有花生同蔥花, 再加少少鼓油已經超好食.....仲有d細細粒的白色炸魚蛋...而 ...

複式洋房

原帖由 bb2 於 09-2-28 19:52 發表
其實我都好懷念d舊式大排當架....如果d食物質素可以同以前我地細個果個時咁上下, 我諗一定掂!我記得細個係街邊食個d3毛錢一碗糯米飯, 面頭只有花生同蔥花, 再加少少鼓油已經超好食.....仲有d細細粒的白色炸魚蛋...而 ...

蔡瀾計劃,比來自大江南北的c9做大江南北的特色小食, 每樣同類食品最多兩檔. 想起都流口水.

複式洋房

我好想食呀!

政府你快d批啦,唔好等d人冇工做,餓死哂先批呀﹗

我地等緊你呀﹗政府﹗

水晶宮

上左電視好快攪掂

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

有得食, 我最中意

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

有好野食

禁止發言

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

蔡san真係講得好,政府無野搵野黎憂慮,好多野都係hea住去做

侯爵府

最鬼憎政府整幾廿萬條法例, 一陣又話走火條例, 又話衛生條例....咩鬼都要發牌, 就黎做文員又要牌, 做sales又話要牌, 洗碗, 掃地都要牌, 係咪想逼到d hk人個個冇工做, 攤大手板等攞綜緩至安樂.

別墅

大宅

多D人有野做, 何樂而不為呢, 政府, 快馬加鞭啦.

首頁

尾頁

跳至