義工

自由講場 今日: 1224|主題: 977228

你會當家裏的聖誕老人嗎?

男爵府

國民生產總值:6982

我唸初小的孩子仍相信有聖誕老人,期望他今年的來臨,還提醒我把聖誕stocking拿出來。

JM與你們的c6做過孩子的聖誕老人嗎? 何時穿煲?

想當年,我是在初小時的平安夜,一心期待聖誕老人,但半夜被膠袋聲弄醒,原來父母從惠康超巿膠袋拿禮物放進聖誕"物". 早上起床看清楚,連價錢牌也沒撕掉,雖如夢初醒,但仍對父母心存感激,為生活加點"小情趣"

男爵府

國民生產總值:6111

回覆樓主

哈哈!我都試過一次險些兒穿崩!你爸媽失手的是惠康招紙,我三年前我仔六歲時失手位係「反X城」花紙!仔問我點解聖誕老人都會用反X城花紙!?自此我每年都系用有聖誕老人個樣的花紙!

伯爵府

國民生產總值:19746

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

蝦米豬 發表於 17-12-16 13:18
我唸初小的孩子仍相信有聖誕老人,期望他今年的來臨,還提醒我把聖誕stocking拿出來。

JM與你們的c6做過孩 ...

我真系有玩過,到宜家我仔10歲,都信有聖誕老人,今年班主任叫佢地寫信比聖誕老人,我仔仲更加信,是真的。

初小時試過:他們已睡覺,就放禮物在床邊,一睡醒就見到。

又試過放禮物在衣櫃,佢地放學返嚟見到衣櫃有禮物,又覺得系聖誕老人送的。

有一年佢地放咗隻襪在床頭,我就放咗利是入去。

珊瑚宮

國民生產總值:101836

2018勳章

男爵府

國民生產總值:5285

回覆樓主:

我地年年兩份禮物,一份我地送一份聖誕老人送暫时未穿煲

公爵府

國民生產總值:29984

回覆樓主:

唔會,因為聖誕唔係慶祝聖誕老人。

子爵府

國民生產總值:12472

我未結婚之前,我爸爸年年都有扮
夜晚偷偷地擺份禮物係我床頭
今年我都咁同個女玩下先

別墅

國民生產總值:568

回覆樓主

我仔今年三歲幾,我買好聖誕老人衫,諗住佢瞓左就叫老公扮聖誕老人放禮物入隻襪,我拍條片比佢第二日睇,等啊仔覺得真係聖誕老人送禮物比佢

男爵府

國民生產總值:9787

我會係長老既聖誕老人

大宅

國民生產總值:1351

回覆樓主:

我有
早兩年,朝早起身,她們剛收完聖誕老人比的禮物,就開電視睇新聞,點知講美國太空總署利用人造衞星探測聖誕老人鹿車的送禮物路線,仲話要通知航班等,避開聖誕老人,以免阻礙聖誕老人派禮物!
連美國太空總署都玩,我女更相信!

大女就快10歲,細女就快8歲了!

其實我細個爸媽都係咁同我們玩的,我很期待,所以現在也和女女們繼續玩!

男爵府

國民生產總值:6982

YCH520 發表於 17-12-17 09:45
我仔今年三歲幾,我買好聖誕老人衫,諗住佢瞓左就叫老公扮聖誕老人放禮物入隻襪,我拍條片比佢第二日睇,等 ...

嘩! 好認真,扮埋聖誕老人和拍片,唔怕小朋友識穿?
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

水晶宮

國民生產總值:52875

回覆樓主

做咗差唔多10年Santa,未穿過煲,會leave milk and cookies for Santa and carrots for the reindeers to eat

公爵府

國民生產總值:25082

2018勳章

回覆樓主:

我地都有,小朋友到而家都信有聖誕老人,每年都會對住聖誕樹許願,我地就會聽下佢許咩願,可接受嘅就會買俾佢,佢會掛好聖誕襪,我地就會趁24號晚佢瞓咗放好禮物同聖誕卡,佢每年25號一起身見到就會好開心咁同我地講 好鐘意呢種童真

別墅

國民生產總值:568

蝦米豬 發表於 17-12-17 23:16
嘩! 好認真,扮埋聖誕老人和拍片,唔怕小朋友識穿?

條片只拍背面應該唔會,希望有條片佢會開心d

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.