自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血勳章

del

珍珠宮

回覆樓主:

我見好長,多布啲貴啲 我都想知有咩分別

寶石宮

2023年兔年勳章

keykeyman 發表於 17-12-16 14:21
坦白講摸上手同一般夾棉長風褸分別不大,內係薄抓毛,一般風褸亦有呢種內,唔知有無jm有同感?
因我奇 ...

綽頭

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

咩叫上水䄛?

珍珠宮

好媽媽勳章

stagea 發表於 17-12-16 21:20
咩叫上水䄛?

俾游水的人一上水那時穿上。

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我地以前一上水都係披返條大毛巾咋

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

amypekkle 發表於 17-12-16 21:27
俾游水的人一上水那時穿上。

哦⋯⋯原來而家有呢樣野

琥珀宮

5R2H 發表於 17-12-16 21:32
我地以前一上水都係披返條大毛巾咋

大宅

回覆樓主:

大仔用英發牌子的上水褸,內裡是羔羊絨,上水保暖一流。細仔用TYR,薄好多但上水用已算好用。貴唔貴見仁見智,比對學游水、睇醫生等價錢,根本微不足道。如果出去比賽,游完一場等游下一場次就非常有用。

珍珠宮

pcy307 發表於 17-12-16 22:10
大仔用英發牌子的上水褸,內裡是羔羊絨,上水保暖一流。細仔用TYR,薄好多但上水用已算好用。貴唔貴見仁見 ...

有冇褸相睇下(英國牌子),請教下帶小朋友冬天游水帶埋上水褸會唔會好多行李,我新手媽就嚟要帶小朋友學游水 ,單拖仲要去好遠

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 17-12-16 21:35
我又以為問上水區既樓

same

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢件褸可以過水閘, 貴唔貴真係見仁見智!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小紅梅 發表於 17-12-16 22:28
有冇褸相睇下(英國牌子),請教下帶小朋友冬天游水帶埋上水褸會唔會好多行李,我新手媽就嚟要帶小朋友學 ...
可以一路著住去上堂, 落堂又可以著住番屋企! 唔駛手挽住咁輪盡!

大宅

小紅梅 發表於 17-12-16 22:28
有冇褸相睇下(英國牌子),請教下帶小朋友冬天游水帶埋上水褸會唔會好多行李,我新手媽就嚟要帶小朋友學 ...

英發是大陸品牌,唔覺有小童size.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我又以為問上水區既樓

me 2

水晶宮

我又以為問上水區既樓

我都以為係

伯爵府

cy101 發表於 17-12-16 22:34
可以一路著住去上堂, 落堂又可以著住番屋企! 唔駛手挽住咁輪盡!

路過又請教下,若上水即穿上保暖,裏面濕咗,換好便服點樣再著返屋企?我諗唔通呢一點

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我又以為問上水區既樓

X2

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我又以為問上水區既樓

我都係

首頁

尾頁

跳至