自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

情緒成日比身邊既事物所影響
例如睇FB,見到人好開心幸福,自己會好不其然唔開心,可能因為有比較,會羨慕人地,所以我近年都已經無玩FB
然後WhatsApp既一D group,身邊大部分一都share湊小朋友既事,自己完全搭唔到嘴,會好羨慕人地有個幸福既家庭,而自己仲係一個單身既中女,我都好想有小朋友⋯⋯
之後我就好想自己消失,或者遠離哂呢D所有野,重新做過一個新人

大宅

回覆樓主

就算離開依班人,除非唔諗住再識朋友,如果唔係都好難唔再見到依d情況架喎。

禁止訪問

複式洋房

有時真係覺得資訊科技發達得太快都唔係好事

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

或者人地都好羨慕你,無憂無慮,自由自在,想去邊就去邊,咩都自己可話事

呢。

畀多D自信畀自己,向好方向諗多D。你得既﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

Sammihocc 發表於 17-12-16 14:54
例如睇FB,見到人好開心幸福,自己會好不其然唔開心,可能因為有比較,會羨慕 ...

有我陪你,同你情況一樣,不過未可以消失住,家有四位長老:父母加兩位貓婆婆身邊朋友都結婚生仔,自己一丁友返屋企湊貓

子爵府

回覆樓主

我想直接消失

做人好悶

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇少d社交媒體,唔洗睇人放閃,個人會舒服d。

其實做下運動幾好,最近我學游水,幾充實樓主搵樣興趣學下丫!

男爵府

回覆樓主

開心咁過!唔開心又咁過!盡量呀Q精神囉!

發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

你唔放開自己去到邊都唔開心,既然環境唔可以變,就心境改變環境吧!唔好同人比,要比都搵自己憂點比啦,人地有小朋友都唔一定幸福,教仔辛酸有誰知?單身去邊都得,無負擔又唔洗同人交代,出面個森林咁多o爸你都有權去揀,但我地無份啦,凡事換個角度睇,風景一樣美麗。

伯爵府

回覆樓主:

唔洗下下同人比較, 睇fb上啲分享都係睇到表面啫,人有人煩惱未必會話俾你知,所以唔需要太介懷

象牙宮

回覆樓主:

有羨慕人,不過又無想過消失! 唯有感激自己仲有命,仲有工做! 我結左婚,仲感激我有老公同仔

男爵府

例如睇FB,見到人好開心幸福,自己會好不其然唔開心,可能因為有比較,會羨慕 ...

你有朋友,有家人,有同事嫁嘛,去飲杯熱朱古力,食番餐好,影相上Facebook 呃水吹啦

子爵府

fb 係好表面。
好似有d人成日囇旅行相
其實窮鬼一名
全家福親子活动
但可能佢只想放假在家休息。
性格决定命運
再俾你重生ㄧ次又如何。

大宅

回覆樓主

其實你真是儍!我Po d 小朋友相係好似好開心,但教佢地教到嘔血,負擔又大,婚姻也不會一凡風順⋯⋯我有個舊同事老公有外遇,不是太多人知的,成日Po d 幸福相,我才覺得她好痛苦,不過也更加覺得她是好媽媽(emoji)(emoji)

珍珠宮

畀面勳章

人生需要目標
定立目標就沒時間胡思亂想了

寶石宮

2023年兔年勳章

不如重新開始

https://www.youtube.com/watch?v=JHRg_iyGj5Y

水晶宮

回覆樓主:

消失沒想過,因不可能,我想訓著死左

子爵府

一個人有一個人自在。
點解有家庭就一定幸運?家家有本難唸的經冇講出口。

子爵府

回覆樓主:

有,以前想自己發生意外快D死,因為無野令我開心,現在吃緊藥和努力照顧小朋友,雖然生活也有不如意,但冇再諗死了

首頁

尾頁

跳至