自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Lolitayan 發表於 17-12-16 23:09
原來屋企人應承幫手睇住1個月大既細女,但臨時放飛機,因為太凍,所以唔敢帶埋細囡去。係好唔開心,又唔敢 ...

坐月好緊要呀!咁凍出去食風你實後悔,我生2個都冬天出世,係屋企啦!

我頭先出去吹到頭痛呀!出面好大風

大宅

rayrayus 發表於 17-12-17 00:25
一個月既BB都搞唔掂?大部分時間都係瞓,只係餵奶掃風同換片咋噃

好多男人搞唔掂bb喊架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

啱啱生完1個月唔好出去吹風,聽日好凍,我有一年吹到癲左,而家親子旅行都係老公負責

水晶宮

回覆樓主

其實有父/母是但一個陪已經好好,我女由K1到而家K3都係得我同佢去!好多父母都要揾食唔夠隨便請假,只能叫婆婆/嫲嫲甚至有見過工人帶;有啲就可能要照顧另一個兄弟姊妹去唔到!其實唔使咁介懷,自己放假咪約吓其他同學/朋友一家大细開開心心再去過!

我地會時不時同同學仔約出來玩,甚至一齊去外地旅行,或者約埋老師小聚,唔同模式啫,一樣好開心!

大宅

回覆樓主

對妳同bb都唔好
啱啱滿月同坐完月
來日方長啊

男爵府

回覆樓主:

其實生兩個預咗好多時有取捨,有時有一個陪已好好。家人亦非必要幫你做代母。

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

你都只係剛坐完月, 休息下保暖對你同細女都好啲,黎緊又聖誕新年, 冷親仲唔好

My Egg Egg Egg Egg Easter House

首頁

尾頁

跳至