自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為我唔住一晚,我朝早先入院,但係前一晚要喺屋企飲瀉水,會柯幾耐架?
我怕係咁柯到凌晨,跟住朝早又要一早起身去e院,朝早又要飲多次瀉水!
我怕搭的士中途要去厠所!有冇人答到我朝早會唔會係咁柯?thanks

男爵府

回覆樓主

C6剛做完照胃照腸,5點幾入院,只食粥水,然後6點開始飲瀉水,痾左好多次,到第二朝5點鐘又要飲瀉水,又痾,跟住10點去照啦!

大宅

回覆樓主

瞓前兩小時開始飲,由於好難飲,我成樽抱入廁所坐住慢慢飲,兩小時內會痾晒,第朝無野再痾,七點辦住院,直到麻醉都無便意,覆診睇相條腸真係乜都無

子爵府

Siutinching 發表於 17-12-17 01:56
因為我唔住一晚,我朝早先入院,但係前一晚要喺屋企飲瀉水,會柯幾耐架?
我怕係咁柯到凌晨,跟住朝早又要 ...

我係前一晚6點係屋企飲第1劑瀉水,7點開始屙,9點飲第2劑,屙到12點幾,半夜再屙多1次,起身冇再屙,7點搭的士入院,中途冇肚痛。記得早幾日前介口,會容易d屙清。

水晶宮

回覆樓主:

如果照胃鏡就做之前三小時連一啖水都吾好飲喎。(政府医院話架)

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

兩個鐘就痾曬, 事前開始低渣飲食,前一日食無渣野, 戒得清啲冇痾得咁辛苦, 痾到水咁先得,否則照唔清楚。

大宅

根本舞若衣 發表於 17-12-17 03:46
瞓前兩小時開始飲,由於好難飲,我成樽抱入廁所坐住慢慢飲,兩小時內會痾晒,第朝無野再痾,七點辦住院,直 ...

你朝早有冇再飲?但係我第二朝唔知點解要飲多次,我怕朝早飲完又柯!

大宅

sweetcandychan 發表於 17-12-17 07:04
我係前一晚6點係屋企飲第1劑瀉水,7點開始屙,9點飲第2劑,屙到12點幾,半夜再屙多1次,起身冇再屙,7點搭 ...

但係我第二朝唔知點解要飲多次,我怕朝早飲完又柯!

大宅

回覆樓主

我係浸會照,如果屙唔清有渣的話,會再加藥水飲,最後姑娘仲要親自睇有無渣,有的話又要塞藥,去到朝早手軟腳軟暈陀陀咁,最好都係住一晚啦。

大宅

Siutinching 發表於 17-12-17 14:48
你朝早有冇再飲?但係我第二朝唔知點解要飲多次,我怕朝早飲完又柯!

無啊,10:00照

大宅

兔8兔 發表於 17-12-17 16:45
我係浸會照,如果屙唔清有渣的話,會再加藥水飲,最後姑娘仲要親自睇有無渣,有的話又要塞藥,去到朝早手軟 ...

佢又冇一定叫我早一日,咁姑娘點知我柯清?

大宅

根本舞若衣 發表於 17-12-17 17:43
無啊,10:00照

係啦,我仲要7:30入院,朝早再要飲,唔知會唔會又柯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好多年前我喺浸會照腸鏡胃鏡,係夜晚飲嘅,冇肚痾呀不過狂嘔
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

Siutinching 發表於 17-12-17 20:38
佢又冇一定叫我早一日,咁姑娘點知我柯清?

我嗰次係姑娘叫我屙完唔好沖廁,等佢睇,佢話有渣,又攞成扎泄水俾我飲,都係話有渣,就係patpat度塞藥再屙,終於過到關
成晚不停屙,無覺好瞓,第朝真係好攰,攤係張床度唔想郁
所以都係醫院瞓一晚穩陣d,第時再照嘅話我打算前兩三日淨係食白粥囉

大宅

crystal媽咪 發表於 17-12-17 20:43
好多年前我喺浸會照腸鏡胃鏡,係夜晚飲嘅,冇肚痾呀不過狂嘔

嗰扎泄水真係人間極品,我一路飲一路嘔

男爵府

Siutinching 發表於 17-12-17 01:56
我怕係咁柯到凌晨,跟住朝早又要 ...

你幾點去醫院? 我建議出門口前3小時好飲瀉水,我上次姑娘幫我預2小時有些趕。

珍珠宮

回覆樓主:

一星期前唔好食提子

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

兔8兔 發表於 17-12-17 20:48
嗰扎泄水真係人間極品,我一路飲一路嘔

永世難忘
好似飲電油咁,但係個樣又冇乜嘢。
我嘔到喊,屋企人好緊張, 問護士佢可唔可以留低
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

你问下可不可以 mix 保抗力饮,我味做过,不过听人话 mix 保抗力饮无坩难顶。
心盲最可怕。

男爵府

回覆樓主:

其實d味有d似保礦力,飲到打冷震,呵左幾10次,pay pat開花……超難頂。

首頁

尾頁

跳至