醫護健康

跳至
[長者] 父母老了  

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

這首歌很好听。有誰會唱?

當你老了

作詞:葉芝 趙照
作曲:趙照

當你老了 頭髮白了 睡意昏沉
當你老了 走不動了
爐火旁打盹 回憶青春

多少人曾愛你 青春歡暢的時辰
愛慕你的美麗 假意或真心
只有一個人 還愛你虔誠的靈魂
愛你蒼老的臉上 的皺紋

當你老了 眼眉低垂
燈火 昏黃不定
風吹過來 你的消息
這就是我心裡的歌

當你老了 眼眉低垂
燈火 昏黃不定
當我老了 我真希望
這首歌是唱給你的

https://www.youtube.com/watch?v=-kRp9sFDHqs
https://www.youtube.com/watch?v=QR2wBq1VfV4

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

父母在生時,盡量孝順
父母往生後,一切成憶

侯爵府

回覆 333s 的帖子

大宅

我自己都咪能完全做到

多謝好文分享

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thanks

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嗯, 所以每個星期都會番去同佢地食飯, 等佢地同D孫玩下

大宅

大宅

2018復活節勳章 Xmas吸收勳章 BK Milk勳章

謝謝分享

複式洋房

親子王國15週年勳章

複式洋房

好多時候要突然醒覺先會知道親情有幾難能可貴,時光飛逝,好好愛惜身邊的一切,唔好俾自己後悔未盡女兒之孝

複式洋房

回覆 333s 的帖子

道理係明白, 但有幾多人做到, 我每次發完老人家脾氣後都會好後悔自己點解要咁發脾氣...每次都叫自己要忍住, 但都係努力中....
希望有一日我可以做到對老人家有耐性, 好好控制自己情緒

大宅

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 開心吸收勳章

謝謝分享。

大宅

謝謝分享

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 333s 的帖子

謝謝分享!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

年輕時對父母難有耐性,自己為人母後改善好多了。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章

謝謝分享!
:cheeze:  :wave:

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好明白, 有時自己都會發老人家脾氣, 希望自己要有耐性, 好好控制自己情緒

禁止訪問

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

首頁

尾頁

跳至