自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仲有個幾月就會入院開刀生b, 但自從有咗bb之後就開始有鼻鼾,c6話我有時都幾嘈... 因為我㨂咗2人房,擔心自己鼻鼾聲會嘈到隔離無覺好訓,畢竟生b後休息好重要,大家有無好嘅止鼻鼾方法推介呢?我唔想影響到人地呀

男爵府

3488b 發表於 17-12-18 00:06
仲有個幾月就會入院開刀生b, 但自從有咗bb之後就開始有鼻鼾,c6話我有時都幾嘈... 因為我㨂咗2人房,擔心自 ...

向同房打個招呼禮貌講聲得啦,大家都係過客住兩日,無咩所謂啦

大宅

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

金魚媽 發表於 17-12-18 00:16
向同房打個招呼禮貌講聲得啦,大家都係過客住兩日,無咩所謂啦

其實我自己唔知有幾嘈,不過c6又話我交响樂到佢有時會郁醒下我,所以先怕嘈到隔離無得訓囉

別墅

回覆樓主:

我之前係私家住3人房有個人鼻鼾超大,訓著都比佢嘈醒,要等佢醒左先有訓,忍左2日佢出院就有覺好訓。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

用膠布痴住個口黎訓,唔係痴埋,會透到氣,但唔會張大咀,無咁嘈。

男爵府

仲有個幾月就會入院開刀生b, 但自從有咗bb之後就開始有鼻鼾,c6話我有時都幾嘈... 因為我㨂咗2人房,擔心自 ...

有同感呀,我當年生仔住雙人房,同房的媽咪鼻鼾聲超大,大家都是同日開刀生,要住5日4夜,我夜晚完全給她嘈到瞓不到,叫姑娘她們也只能給我耳塞,日頭想補眠又唔得,因為同房的親戚朋友不停來探訪,到沒有人來探訪時她又睡覺開火車頭,我根本生完兩天到冇覺好瞓,勁辛苦,瞓得唔好又唔上奶,真是有苦自己知,後來我頂唔順,我老公要求每晚車我回家睡覺,早上醫生巡房時送我回家,我開完刀其實傷口還痛也被迫舟車勞重,但無辦法真無奈

我只是有感而發說出個人感受,沒惡意的

用戶要求終止服務

回覆樓主

側訓可以減少

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

我超大聲,邊有得止架。

侯爵府

回覆樓主:

我入院生b,住3人房,試過隔壁兩張床既人都一齊發出鼻鼾聲,係好嘈,不過其實我自己都好攰,所以都照瞓,其實都係住果幾晚,真係冇乜所謂,如果樓主覺得唔好意思,可以禮貌地同隔離床講聲就得。

伯爵府

回覆樓主

講聲唔好意思,買定個靚耳塞比隔離床

其實避唔到,陀到後期真係會好大聲,我直到坐完月先正常返。睇書話係荷爾蒙影響令肌肉鬆弛等你易啲生,咁一鬆就全身鬆哂所以冇鼻寒都變有

大宅

回覆 3488b 的帖子

無得攪架, 我都超大聲, 如果咁易無聲就好, 你唔駛介意喇, 你都唔想既.

珍珠宮

回覆樓主:

生完之後,姑娘隔幾小時就來探體溫和血壓,大家也不會熟睡。

雖然包鹽水會令你好瞓些,但也會成日醒(探熱和血壓), 佢地架車仔仲好嘈架。
同埋開刀頭24 小時會用尿袋,姑娘也會來清空尿袋,所以大家無熟睡也能彼此體諒。

所以,你放心啦 安心待產,一切順利。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如果係我...... 當年生完啊女,每日都超攰唔夠瞓,鼻寒聲真係影響唔到我!
但當年我地大房果度,有位準媽媽,佢不停投訴同房嘅BB喊聲好支擾,又投訴人地痛緊但未夠度數推產房嘅媽媽嘅呻吟聲好煩,令佢瞓唔到,試問大房8個準/媽媽,有5個BB,其實都唔會靜!姑娘問佢轉唔轉單人房,佢又話貴..... 佢咁燥,唉.... 我出院果日佢先推入產房!唔知佢後來點呢!

珍珠宮

回覆樓主

側身瞓。

男爵府

畀面勳章

我琊想止隔離個

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章

我係公家醫院生完住大房,尾2晚都係有個鼻鼾產婦係我對面講真,真係幾滋擾,比起BB喊我覺得鼻鼾更煩
不過佢個B一喊佢都醒左, 所以我都係把握時間訓覺.

侯爵府

【正品打呼噜止鼾器防止打鼾防呼噜治打呼鼻鼾鼻塞家用成人神器夜间】http://z.oiax6.com/h.BiGqZO 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥j8XX0j5Tejb¥后打开(emoji)手淘(emoji)[来自超级会员的分享]

我用咗呢個之後冇鼻鼾

珍珠宮

回覆樓主:

無計喎!
咁我相信對方揀得二人房,都預左間房有其他人,會有其他聲音,什至係噪音~只係二人房遇到嘅機會少啲咁解,當佢唔好彩囉~
樓主,如果係家人嘈,你當然要控制,如果係鼻鼾,我覺得情有可原喎~

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fan1314520 發表於 17-12-18 00:30
我之前係私家住3人房有個人鼻鼾超大,訓著都比佢嘈醒,要等佢醒左先有訓,忍左2日佢出院就有覺好訓。
...

x2
早兩日,隔離床個媽咪鼻鼾超大聲
完全瞓唔到

首頁

尾頁

跳至