跳至

首頁

尾頁

大宅

明人不作暗事, 既然你質疑我地搞活動背後既動機

請你繼續同我地討論, 我地大家講清楚

你講完d令人難受既說話, 質問我地有冇攪錯(2次!!!), 同我地既動機之後, 就delete左個內容
(
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2085701&extra=page%3D1)
即係點呢?
如果你覺得理虧, 請你向我地08MarMaClub committee echo_seng 道歉
否則你覺得道理在你o個面, 點解你唔繼續討論?

我地都好希望解釋任何會員唔明白既地方, 但絕對唔歡迎以呢種唔負責任既方式同我地溝通!!

大家係成年人, 應該明白呢個世界上無免費既午餐
aia係一個商業機構, 佢地提供場地, 講者, 燈油火"立", 工作人員, 再加上真金白銀贊助我地既一歲party, 同時佢地提供返佢地既產品資訊比我地考慮購買, 絕對係一個公平既交易

講座既簡介亦寫得好清楚有呢一個部分

我地一班committee係一致通過攪呢個講座
初步講座既內容( 未公佈既) 已經引起我地好大既興趣
對於aia既營商手法/聲譽, 我地亦覺得無問題

所以, 你既post令我地每一個committee都好難受同憤怒, 我地背後付出既係你永遠想像唔到!!!

我係負責招收會員既committee, 如果你需要退會, 請同我聯絡, 我會即時處理!!!!

以下為mimi362426既topic 原文大意--
學前講座 - 我想質問有關人士

我係 27 號收到個 e-mail 話有個學前講坐..入去睇下內容..睇到係 A I A 保險 sponsor..地點係 tst gateway..姐叫我地上埋去 A I A 保險公司啦..咁姐擺明叫我地 d mami 上去比佢 sell 啦..有無攪錯丫..講真..aig 賣 ... (大概)的保險又特別貴,係人都知,都仲要搵佢地,你地有無攪錯!要攪講座洗乜搵佢地,我隨時都有場地。我係做保險行政,我好清楚佢地手法。其實你地攪d咁的活動,動機係邊,真係好想問下!

我坐完台北【一個無腳的的士司機】之分享! (有圖)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442319-1-1.html

子爵府

原帖由 朝日太太 於 09-3-1 05:00 發表
明人不作暗事, 既然你質疑我地搞活動背後既動機

請你繼續同我地討論, 我地大家講清楚

你講完d令人難受既說話, 質問我地有冇攪錯(2次!!!), 同我地既動機之後, 就delete左個內容
(http://forum.baby-kingdom.com/vie ...

有d人就係咁, 乜野都質疑一餐, 成日以為人地搵佢着數, 唔鐘意咪唔好參加law, 參加左都可以唔買架.
記唔記得有個阿叔派粥比d公公婆婆呀, 咁都有人話佢博宣傳, 攪到佢一殼眼淚. 算啦! 唔好為呢d人勞氣, 呢度大部分mami都好感激你地committee既無嘗付出架.

大宅

無錯!mimi362436你絕對需要出嚟同echo_seng道歉!

我哋家陣唔係玩《潑婦罵街》,而係要攞返個公道!我哋講過好多次,我哋唔係要人讚到我哋上天!但起碼有問題絕對歡迎查詢!mimi362436家陣用《質問》嚟對待我哋呢班committee係咩意思ar?!

你係覺得身為會員,我哋唔同你間公司合作,等你無得立功?!我哋當初招收會員時,已夾埋張問卷,查詢各會員有咩可以義務提供到or幫到忙嘅地方,當時你張form無寫ga!家陣又話你大把地方?!

你呢d行為真係超唔附責任ar!

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

mimi362436,我地08Mar媽會好歡迎你嘅意見,我地都好明白會有媽媽怕事後會有人hardsell及不停cold call,所以我地事前已經有committee參加過一樣topic由AIA及Baby Kingdom一齊搞的講座,甚至係參加埋之後由AIA主辦在佢地headquater搞的同類講座,已經過左幾個月啦,佢地都只係cold call過我地committee一次,而且仲係我地agree之下才call(因為我地其中有commiittee無agree佢地call我地,佢地就真係一直無call過佢)。我地係因為見過佢地對call客好有規矩,而且所講topic亦好適合我地0803媽媽,先同佢地合作,為大家搞一個免費講座。

如果有參加者係對呢個talk有意見,或者唔想再參加,我地唔介意佢地退出。我地成班committee媽媽全部都係義務性質走出來,希望為大家0803的媽媽及BB做d嘢,閣下對我地搞嘅活動有意見,我地唔介意你提出,但請注重下你嘅言詞,你咁樣做只係會令閣下影像受損。

仲有就係請你對Echo_seng道歉,因為除今次事件外,之前phonics class你亦為Echo_seng帶來極大不便,作為一個負責任的人,你好應該向Echo_seng致歉!

大宅

其實所有活動都係自己參加的,鐘意咪報lor...點解要去質疑班義務的committee mami喎...

請為自己子女樹立好榜樣(身教)...

在批評中長大的孩子,他學會了責難。
在敵意中長大的孩子,他學會了爭鬥。
在虐待中長大的孩子,他學會傷害別人。
在支配中長大的孩子,他學會了依賴。
在干涉中長大的孩子,他被動和膽怯。
在嬌寵中長大的孩子,他學會了任性。
在否決中長大的孩子,他反對社會。
在忽視中長大的孩子,他情緒孤癖。
在專制中長大的孩子,他喜歡反抗。
在淫亂中長大的孩子,他會心理變態。
在民主中長大的孩子,他領導力強。
在鼓勵中長大的孩子,他學會了自信。
在公平中長大的孩子,他抱有正義感。
在寬容中長大的孩子,他學會了耐心。
在讚賞中長大的孩子,他學會喜歡自己。
在愛之中長大的孩子,他會愛人如己。
俗語有云:「三歲定八十」,由此看來,有頗有道理。

複式洋房

贊成 ,道歉道歉道歉!

複式洋房

我好認同呀, 如果每個人都互相猜疑, 呢個世界會好恐怖.
我絕對唔希望自己個子女係咁. 所以我亦都唔會咁做.
我地要學習去欣賞別人.
有時, 我都唔係好明大家都有小朋友, 點解committee mami仲可以咁用心辦咁多活動, 用晒自己d私人時間, 真係好令人佩服, 感動.

原帖由 janwsy 於 09-3-1 16:12 發表
其實所有活動都係自己參加的,鐘意咪報lor...點解要去質疑班義務的committee mami喎...

請為自己子女樹立好榜樣(身教)...

在批評中長大的孩子,他學會了責難。
在敵意中長大的孩子,他學會了爭鬥。
在虐待中長大的孩子, ...

大宅

呢個世界有好多人只喜歡批評, 不去建設架! 正所謂 "講就天下無敵, 做就無能為力"....

佢已經令到人神共憤, 點會再出現......

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Echo 唔好唔開心LA, 我們支持你

複式洋房

睇完幾個相關嘅post之後,
「強烈要求mimi362436, 請你向我地08MarMaClub committee echo_seng 道歉」

大宅

其實我地都食左唔少 free lunch la!!
08 Mar媽會d commitee都真係付出左唔少,我地先可以白白享受咁多,
其實都唔好意思。

我自己淨係返工湊仔,都已經忙到6親不認啦。

所以其實我覺得各位 committee 唔好太辛苦,要調節下 workload,我見你地樣樣都做到咁完美,太辛苦啦 (可能有d媽咪會覺得我唔應該講),但係,
你地留返d力,咁我地先可以長玩長有~~~

其實唔一定係 committe丫,其他媽咪如果可以搞到同類講座既,我諗大家都會好歡迎,
個活動好唔好,睇報名既踴躍情況就知啦。

禁止發言

別墅

echo, 唔洗多謝我ga傻瓜(我覺得自己所做的係應份)...見到你冇為佐咁0既人唔開心, 我就唔洗擔心lu....

原帖由 echo_seng 於 09-3-2 11:44 發表

忙完一個週日,終於有時間回應。
1.
多謝好多明事理媽媽的支持,特別係 Nathan媽媽,係我發現第一個post時,Nathan媽媽已經第一時間為committee作左好好回應。
2.
多謝整個committee對是次被惡性攻擊的回應,我睇到team s ...

大宅

echo_seng你既EQ咁高, 大家唔使再擔心咩囉! 果位媽咪如果要回應既一早就回應左, 而家玩緊潛水更加唔會回應. 莫講話道歉...

大家無謂再浪費精神係佢度. 重有幾日就係一歲party, 你地不如放開心情迎接呢一日好過啦!!! 我因為有事冇參加party, 但我都好希望大家開開心心玩呢一日架!!!

伯爵府

Echo, 支持你

禁止訪問

民房

支持支持

有好的媽媽,有好的孩子

雖然參與不到第一次生日會,但你們的通訊很使人感動啊!

整個committee的媽媽,你們的孩子是被祝福的!因為他們有著難得的好媽媽!

你們的身教一定有最大、最豐盛、最美好的回報的

祝你們的好孩子和媽媽渡過最快樂的生日會

別墅

我都忍唔住喇!
08Mar媽會, 佢地個個為我地d媽咪同bb做咗 (同做緊)咁多野, 全部都係免費架, 佢地都有家庭、事業, 有好多野要顧, 佢地一d怨言都無, 只係為大家開心而做, 仲覺得辛苦都值得添!
呢位mimi362426, 你估做committee member好輕鬆嗎? 點解有人為你服務, 你反而心存懷疑? 你唔相信世上有好人??? 但我自己眼見, 亦感受到呢班committee媽咪嘅熱誠!
同埋mimi362426, 請你睇清楚echo_seng嘅topic。 佢開宗明義講明係有關保險公司向我地介紹產品架啦, 又唔係靜雞雞'昆'我地上去!
同埋請你唔好低估我地一眾0803媽咪嘅智慧, 我地唔係傻架, 唔會話去度聽講座, 就中咗毒, 盲中中咁幫襯佢地買保險啦! 各位話係咪?
我都懇請mimi362426向echo_seng道歉!
mimi362426你自己開topic閙人, 又唔回應番其他人對你嘅睇法, 仲delete埋個post? 即係想點呢? 不如你講解一吓呀!

子爵府

mimi362436 您講既野好難聽!竟然係度質疑committee既動機!!!您知唔知committee為左我地,捱左好多晚通消,仲要轉登請假,唔係享受親子樂,而係要為我地攪活動,要感激都黎唔切啦!

不過有樣野要讚下您,就係您對您自己做果間公司既忠誠,同行如敵國~~~~~:;pppp:

大宅

好媽媽勳章

echo,

支持你呀! 多謝你呀!

首頁

尾頁

跳至