親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

IloveJJ 發表於 18-1-13 14:09
IC,我剛訂咗車夫了,因為老公鐘意佢平,仔鐘意佢有浴缸

車夫即係邊間?剛想八下但搵唔到

禁止訪問

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

IloveJJ 發表於 18-1-13 15:53
http://www.booking.com/Share-waMCu1l
呢間

原來即係coachman

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

monkeydiary 發表於 17-12-28 10:22

自己去

我上年去咗 gold coast, sydney, melbourne, 4人去, 4個行李, 薄長袖至羽絨都要帶

gold coast 早晚凍, 要著抓毛外套, 但中下午熱, 著短袖或薄長袖都可以

melbourne 早晚要著褸, 去12門徒石, 睇企鵝要羽絨, 頸巾, 冷帽, 大風... 我喺 philip island 住咗一晚+加上自駕, 比較舒服, 唔想夜晚睇完趕車返市區

複式洋房

gramy7299 發表於 17-12-27 10:08
我通常會去之前一星期睇嗰邊天氣報告,再決定帶幾多保暖衣物。另外都要睇下你去邊d地方,十二門徒石、Phili ...

請問8月可否去十二門徒及Philip Island是否很冷很大風?如不即日來回附近有吔方信吗?

男爵府

PeggyChan 發表於 18-4-29 08:05
請問8月可否去十二門徒及Philip Island是否很冷很大風?如不即日來回附近有吔方信吗?
...

大洋路通常我見d人會住Apollo Bay / Warrnambool,但我揀住Cape Otway既Bimbi Park,因為果度有野生樹熊。

Philip Island 我就住Big4 Holiday Park,貪入面多設施俾個仔玩。

複式洋房

女皇駕到 發表於 18-4-29 08:30
大洋路通常我見d人會住Apollo Bay / Warrnambool,但我揀住Cape Otway既Bimbi Park,因為果度有野生樹熊。 ...

請問你是否8月去的?

男爵府

PeggyChan 發表於 18-4-29 09:05
請問你是否8月去的?

係呀,7月尾至8月初。

別墅

回覆 IloveJJ 的帖子

想問問而家 Puffing Billiy 係咪唔會噴蒸氣同無得申對腳出去嗱 ?

禁止訪問

別墅

唔該曬... 你有 Book Puffing Bully Tour 嗎 ? 我十五十六唔知訂唔訂好

禁止訪問

別墅

我地應該唔會自駕了, 所以會join Tour, 由於我地會去兩星期, 所以有D TOUR 會到時先報, 因為聽講會當地報會平D, 不過唔知可唔可行, 至於Mt Buller 一日Tour 就想報咗先, 而家仲煩惱緊報邊間, 另外想問一下Frontier Park 有咩玩? 啱小朋友嗎同近市區嗎?

禁止訪問

大宅

hi, 大家留意下喎, 早排Puffing Bully有意外關閉了, 唔知重開未.
出世: 2.57kgs 1個月: 3.8kgs 兩個月: 4.93kgs 4個月: 6.69kgs 6個月:7.63kgs

別墅

剛剛research 到原來3月頭發生過小意外

http://www.epochtimes.com/b5/18/3/16/n10222463.htm

大宅

我今年暑假都去 MEL, 自駕去Philip Island , 又係諗緊行程....
住Wave Apartment
唔知Philip Island 仲有咩玩...?

大宅

tigertiger7 發表於 18-5-16 11:54
hi, 大家留意下喎, 早排Puffing Bully有意外關閉了, 唔知重開未.

開咗,大家如果報candy嘅local tour早D報,因小團,冇乜位,我上星期報8月中都某D團已經full。

男爵府

ms_maggie 發表於 18-5-16 13:18
我今年暑假都去 MEL, 自駕去Philip Island , 又係諗緊行程....
住Wave Apartment
唔知Philip Island 仲有 ...

Chocolate factory & go-cart都得

首頁

尾頁

跳至