自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,我WH其間只做過一間公司,但走之前冇問經理拎到封信。返黎香港後再send email問過佢可唔可以補返,但佢話人事部冇我資料啦。而家搵緊新工,驚hr唔信我。

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

我番嚟第一份工嘅公司(中型千人公司)無做WH 的ref. check

你當時有無pay slip?

別墅

Miss.Hui 發表於 17-12-18 19:55
我番嚟第一份工嘅公司(中型千人公司)無做WH 的ref. check

你當時有無pay slip?

巳經冇哂啦 :(

別墅

回覆樓主:

我諗都係照寫落resume...冇reference support 就算。但又擔心佢會唔會email返間公司,如果經理又話冇我record都唔知點算

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Offer letter, contract, salary statement, tax return, 點都有份卦,百無叫hr 點信你

侯爵府

ahmama 發表於 17-12-18 21:32
Offer letter, contract, salary statement, tax return, 點都有份卦,百無叫hr 點信你

至少contract 有掛!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

cat1302 發表於 17-12-18 18:58
如題,我WH其間只做過一間公司,但走之前冇問經理拎到封信。返黎香港後再send email問過佢可唔可以補返,但佢 ...

我只可講,我公司就一定check, 你有冇其他supporting doc? 冇奶油乜都冇證明,其實只要你拎得出又唔係假文件,都唔會再花時間去check, 如果乜都冇,人地心照啦!比你你信唔信先?

寶石宮

2023年兔年勳章

cat1302 發表於 17-12-18 18:58
如題,我WH其間只做過一間公司,但走之前冇問經理拎到封信。返黎香港後再send email問過佢可唔可以補返,但佢 ...

間外國公司當你黑工無資料

禁止訪問

回覆樓主

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

我公司都一定check、無論你有沒有都會打電話+電郵問!

首頁

尾頁

跳至