自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

ColacolaMa 發表於 17-12-19 12:23
近排感覺到BB開始係肚仔入面郁啦, 老公叫我開始幫bb進行胎教, 仲安排好每日計劃比我, 叫我跟住做, 話咁樣bb ...

媽媽穩定的情緒和開朗的心境最重要。

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

叫爸爸比心機搵錢好過啦,成功靠父幹呀!

侯爵府

回覆樓主

我無特別教呀!因為都唔知佢接唔接收到,同埋咁細個已經有壓力,好慘呀!只要佢健康,已經足夠,但我有食DHA,補補我同BB個腦

大宅

回覆樓主

你老公真係怪獸到爆,佢唔係李嘉城已經輸在起跑線啦

伯爵府

回覆樓主

我就因為工作關係,陀大仔時日日都聽住世界級樂團,live音樂咁過咗10個月,我唔見我大仔音樂特別好囉!

亦因為轉咗工,陀細女時經常處理街坊大媽音樂,亦唔見得我細女會走音!

所以我唔見得胎教有用

反而我一有咗大仔時,老公迫我戒口,唔夠3日,我已經好似產前抑鬱咗坐響sofa自己喊,呢一喊,驚到佢咩都比返我食喇!當然,我自己都會戒口,酒精生野有冰嗰啲都唔會食,但有時口痕我都會食炸雞薯片可樂呢啲,啲同事仲會就我去有罐裝可樂嘅餐廳同我食晏,方便我relex下添

2次嘅十月懷胎都不知幾happy, 而家2個細路都係好happy㗎!所以我覺得身教同家教作用大啲

男爵府

ColacolaMa 發表於 17-12-19 12:23
近排感覺到BB開始係肚仔入面郁啦, 老公叫我開始幫bb進行胎教, 仲安排好每日計劃比我, 叫我跟住做, 話咁樣bb ...

我覺得訓覺比胎教更重要 訓多啲Bb先長肉

首頁

尾頁

跳至