自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

同丈夫結婚10幾年有一個小朋友,已經11歲,呢幾年同丈夫係好似同屋住咁,小小事大家就會好唔滿意對方, 加上佢好萌室, 我已經好攰,其實我已經深深感覺到我已經唔再愛佢,我亦感覺到他都唔再愛我,有人會同我講為咗小朋友忍下,但係一對唔再相愛嘅父母勉強係一齊,小朋友其實都會感覺到,勉強留係一齊對個小朋友真係最好咩?如果我離開唯一唔捨得嘅就係個仔, 丈夫有物業係屋企嘅經濟支柱,經濟環境比我好,知道仔跟住佢會好啲,我真係好愛仔仔,真的唔捨得,但係對住丈夫,我又好辛苦可以點樣落去?

男爵府

畀面勳章

有無同c6傾吓,如果大家同意分開,我會等個仔升上中學先離,你仔都差不多要呈分,唔想影響佢,最多只等1-2年﹗

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

cyy828 發表於 17-12-19 14:30

同丈夫結婚10幾年有一個小朋友,已經11歲,呢幾年同丈夫係好似 ...
個仔既然大個,雙方又冇第三者。會唔會同老公拍下拖,重新試試愛上對方?

或者,佢有咩令你覺得好辛苦好想離開?講黎聽下大家又可以唸下~

大宅

tester5 發表於 17-12-19 14:41
個仔既然大個,雙方又冇第三者。會唔會同老公拍下拖,重新試試愛上對方?

或者,佢有咩令你覺得好辛苦好想 ...

最初果兩年我有好努力咁樣去維繫,提議去拍下拖囉,去吓旅行,但每次個C6也會有藉口唔去,所以整整吓已經冇再叫佢同埋我覺得佢已經完全忘記咗我哋之間嘅承諾佢唔會再記得我生日唔會同我地一齊過聖誕節總之係乜嘢表示都無.....其實有時我望住佢我覺得佢個樣好衰,可能你會覺得我膚淺以貌取人,我係覺得佢嗰種衰係發自內心,有時仲會問自己點解會當初會鍾意個咁嘅人?總之係已經唔可以再瞓埋同一張床,

象牙宮

回覆樓主:

一齊耐左係唔會再點有熱戀感覺架喎,係會變左親人囉! 大家坐低傾下,想之後點啦! 一個人生活唔易! 當然唔係叫你忍,但係唔一齊係咪會令你好過D呢?

大宅

無話可說 發表於 17-12-19 14:50
一齊耐左係唔會再點有熱戀感覺架喎,係會變左親人囉! 大家坐低傾下,想之後點啦! 一個人生活唔易! 當然 ...

或者咁講啦,我同佢係性生活上面已經係完全破裂,有時同佢咩咩完, 我竟然覺得有啲被強姦嘅感覺同埋覺得自己好污糟,從呢一點出發所以我知道自己應該要離婚

翡翠宮

cyy828 發表於 17-12-19 14:45

最初果兩年我有好努力咁樣去維繫,提議去拍下拖囉,去吓旅 ...
你覺得佢樣衰d,還是冇情趣衰d? 咁佢有冇其他優點?應該都有吧?
有返咁上下年紀,其實個個男人都好樣衰,又大肚腩又髮線後移,陳豪而家個樣都唔係好惦~

情趣,自己制做可唔可以呢?付出都係一種快樂黎既。

珍珠宮

cyy828 發表於 17-12-19 14:30

同丈夫結婚10幾年有一個小朋友,已經11歲,呢幾年同丈夫係好似 ...
我同你情況有點似, 我對仔跟爸爸生活會好一點, 所以決定交給他照顧, 離婚後不能每天見到對仔, 係有D唔開心, 想幫佢蓋被難, 大時大節想同佢地食飯好難就到時間

男人小氣, 一離開呢個家佢會有心留難你, 唔比你去接近個仔, 我前夫和佢既家人仲要在我對仔面前講我壞話, 要有心理準備接受呢D問題啦

人生只有一次, 想幸福行, 定係日日忍受痛苦地過, 自己去想

wcpcelia    發表於 17-12-20 10:18
ic34    發表於 17-12-19 16:54
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

睇嚟你已經唔愛佢,你自己生活會更開心嗎?可以應付嗎?如果係,分開也不一定是壞事

侯爵府

cyy828 發表於 17-12-19 14:55
或者咁講啦,我同佢係性生活上面已經係完全破裂,有時同佢咩咩完, 我竟然覺得有啲被強姦嘅感覺同埋覺得自 ...

既然大家都唔再愛,點解仲要有性?
大家坦白傾清楚,共同維繫好個家庭,各自負責一部分算數啦。其他野大家唔好干涉對方囉,甘樣得唔得?

水晶宮

回覆樓主:

你唔係唔愛佢,只係好唔妥佢的唔溝通,好忟佢的唔互動,好忟得你自己的主動同努力而佢好似碌木咁完全冇反應

幻想下,佢下星期開始唔文塞,又主動參與家庭活動,放假又主動策劃家庭動向,係咪簡直太陽出來了呢~

每個家庭都有唔同的溝通,既然你已提出,佢冇反應,咁要再加強版。

唔委屈自己爆左佢靠版本,你都有離婚的諗頭,駛乜怕佢的感受,直接講你想佢點,你想點互相互動改變,先試吧~最終唔得大不了都係分離,好過面左左過成世

wcpcelia    發表於 17-12-20 10:18
AK47AK47    發表於 17-12-20 09:20

象牙宮

或者咁講啦,我同佢係性生活上面已經係完全破裂,有時同佢咩咩完, 我竟然覺得有啲被強姦嘅感覺同埋覺得自 ...

下,點解你無啦啦會咁諗架? 佢成日去花天酒地? 我只會係覺得悶,但係無計,對得耐就預左! 即係返工咁, 日日都係做埋同一堆野,就係咁悶! 如果唔過份既,只會形容生活平淡! 我結婚都十幾年,個仔都中二喇!

象牙宮

tester5 發表於 17-12-19 14:59
你覺得佢樣衰d,還是冇情趣衰d? 咁佢有冇其他優點?應該都有吧?
有返咁上下年紀,其實個個男人都好樣衰, ...

咁形容D男人呀,我老公未變到咁喎 不過我老公係比較貪靚

翡翠宮

造愛有被姦既感覺, 咁你真係堅唔愛佢.
唔愛就唔好扮; 不過, 你經濟上是否可以獨立?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 cyy828 的帖子

冇可能無端端咁憎老公,佢冇情趣,結婚之前你唔知?
你不單止唔愛佢,直情憎佢。

任你講,你C6都冇大錯,
似乎只係你想搵真愛。
你個小朋友11歲,
將面對呈分試、青春期,
你唔捨得佢,
只係當佢寵物?
有冇考慮自己嘅決定會影響佢?
其實你係咪有第三者或有人追?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

試下同c6重修舊好

琥珀宮

畀面勳章

soso1227 發表於 17-12-19 16:46

何必成日講婚前唔知呢樣野呢!?大把男人女人婚前婚後唔同樣的

翡翠宮

無話可說 發表於 17-12-19 16:13
咁形容D男人呀,我老公未變到咁喎 不過我老公係比較貪靚
你預左都得啦,唔肥都會老,會殘。正常人,就係咁吧,到時唔好厭佢又老、又殘、又肥就可以了。正常自己都會老~

大宅

soso1227 發表於 17-12-19 16:46

人係會突然之間變咗另一個人.....

象牙宮

tester5 發表於 17-12-19 17:06
你預左都得啦,唔肥都會老,會殘。正常人,就係咁吧,到時唔好厭佢又老、又殘、又肥就可以了。正常 ...

我有預架! 不過我殘得快D啫 我隻佬會玩gym,太貪靚 男人有D真係好襟擺

首頁
12345...10

尾頁

跳至