自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本身屋企上網用網上行10月完約,當時想試下轉香港寬頻,8月果陣搵左香港寛頻街邊擺檔詢問家居上網轉台事誼,並約左師傅上黎我屋企睇位,師傅睇完位,話我屋企裝唔到香港寬頻,咁咪繼續用網上行,同網上行續約囉~但因為留過聯絡資料,香港寬頻週不時打黎sale我家居寬頻、手機上網。。。。等等服務,次次都cut線,無答應過佢地任何野,點知最近去完旅行返黎,手機換返原本張中國移動SIM卡,依然無任何訊號,上唔到網,收唔到電話,咁我咪帶埋sim卡去中國移動的門市查詢,中國移動職員回覆我,話我呢個手機號碼已屬於香港寛頻,我嬲爆,根本成件事喺完全唔知情的情況下發生,我同中國移動仲有合約未完,宜家無端端轉左台,驚中國移動收我額外費用,我之前仲要因為送godiva雪糕劵,提早交左黎緊2個月的電話費,跟著我向中國移動門市職員申請提早交電話費的退款,佢地都係打去hotline,唔可以即時退款俾我,跟著我走去香港寬頻黃大仙門市攞sim卡,讓自己的手機上到網打到電話先,立即打去香港寬頻的hotline,職員又是話我8月果時簽左野同意轉台過黎,我反駁,8月我係搵過街邊檔職員問家居上網轉台,唔係手機上網轉台,況且師傅睇完位話我裝唔到,宜家手機上網無故轉台,當時街邊檔職員的確有叫我簽份野,街邊檔職員話簽左份野登記服務,先有師傅上黎睇位睇下我屋企係咪裝到佢地的寬頻,咁樣我先簽,整件事我剩係簽過1個名,就已經當我同意手機轉台過黎,街邊檔職員又話就算師傅睇完位裝唔到,就當成件事無發生,hotline職員又話佢地有喺合約生效前有通知過我,提我去攞sim卡,完全無收到任何通知囉~我又問hotline職員,我喺香港寬頻手機上台的合約係點樣?佢話係2年約,每月$108,我企硬,話自己完全唔知情和沒有同意過轉台過黎,都唔知係咪佢地d sales想做成單生意,夾硬屈我轉台,hotline職員話,俾3日時間佢地調查,3日後致電回覆我,又沒有其他安排,咁我咪唯有等佢地的調查囉~

禁止訪問

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

大佢,投訴上電訊局,電訊局如果耍你,即刻報申訴專員工處,包一定要做野,同佢地講,你唔怕上庭,有咩上庭講!
佢地根本以不良手法騙取合約!

侯爵府

回覆樓主

哇,第一次見到蚊姐既post唔係情情塔塔同貴婦麵包

funfun759    發表於 17-12-21 09:14
andyman    發表於 17-12-20 19:56
991129    發表於 17-12-20 10:24
wcpcelia    發表於 17-12-20 10:01

公爵府

回覆樓主

你有無keep 住簽咗份文件嘅副本?

公爵府

回覆樓主

而且你攞咗sim 卡,都幾難講得甩。

公爵府

回覆樓主:

這post太神奇了

男爵府

heilok 發表於 17-12-19 22:32
你有無keep 住簽咗份文件嘅副本?

就係無keep

男爵府

heilok 發表於 17-12-19 22:33

沒錯~我都覺得好難講得甩

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

係囉,你拎埋佢哋張sim。就難搞啲喎

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

heiyau88 發表於 17-12-19 22:25
大佢,投訴上電訊局,電訊局如果耍你,即刻報申訴專員工處,包一定要做野,同佢地講,你唔怕上庭,有咩上庭 ...

好慘,如果中國移動要罰埋你違約費都好大鑊

琥珀宮

回覆樓主:

蚊姐竟然

伯爵府

但佢而家唔拎sim卡無電話用

象牙宮

回覆樓主:

正常用佢地服務,申請成功會有email架! 拿拿聲同香港寬頻話唔用,去中國移動開返個台黎用啦!

大宅

sfuhsg 發表於 17-12-19 22:29
哇,第一次見到蚊姐既post唔係情情塔塔同貴婦麵包

你唔講我都唔知呢個post係蚊姐既

大宅

蚊毛 發表於 17-12-19 22:20
本身屋企上網用網上行10月完約,當時想試下轉香港寬頻,8月果陣搵左香港寛頻街邊擺檔詢問家居上網轉台事誼 ...

你可以去門市叫佢地俾返份合約你,之後拎報警

男爵府

無話可說 發表於 17-12-19 22:52
正常用佢地服務,申請成功會有email架! 拿拿聲同香港寬頻話唔用,去中國移動開返個台黎用啦!
...

我今天check返email,先知道佢地幾日前email通知過我合約即將生效,宜家我係咪好難講得甩?

大宅

回覆樓主

會唔會係街邊個sales 太靚仔呀,搞到你暈晒大浪,簽左都唔知

newcook    發表於 17-12-20 10:26

珍珠宮

蚊毛 發表於 17-12-19 22:20
本身屋企上網用網上行10月完約,當時想試下轉香港寬頻,8月果陣搵左香港寛頻街邊擺檔詢問家居上網轉台事誼 ...

但你無喺你舊台簽野,都轉到過新台?

我識人剛轉台去hkbn,要交份轉台書咁上下嘅野㗎~

首頁

尾頁

跳至