自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

我就係呢一D人,私隱好重要.唔想俾人評頭論足

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我係呢類人,Facebook無人樣我個樣又唔係好,團體相我會入鏡,但唔好tag我!

珍珠宮

回覆樓主:

我就係唔鍾意放相既人,whatsapp 和fb 頭像都係用卡通及明星相,唔想比三唔識七既人知道我咩樣。

珍珠宮

回覆樓主

我係,但我不會拒絕大合照

唔影同唔放相係因為好唔上鏡,見親自己都想星幾巴

珍珠宮

金魚媽 發表於 17-12-22 12:45
我同你一樣!大合照我會揸機, 真係要影就企後排, 同埋講明唔好TAG我

我都係 我除左以前童年相同貼紙相外,我都係唔影相嘅!

最記得有一次明明係比我亞姐屈,食左勁大隻死貓加上佢平時好惡頂先所以忍唔住辭職,last day嗰日,佢係咁叫我同佢影相,我已經話唔影但拒絕唔成功,佢問我e-mail address話send返比我,我好坦白同佢講: 唔洗send, 我根本唔會睇嘅! 佢仲要save 去公司server

大宅

回覆樓主

Facebook set privacy,只限朋友睇到d相,WhatsApp 大頭+ status 只限 contact list 見到
不過呢兩樣我唔大 concern ,反而我最唔鍾意俾人fb 放相tag ,我已經set 俾人tag 唔會係我fb 顯示,但我有朋友好鍾意係public page tag 你話你知有d乜乜乜,friendship 丶memories share 又tag 你,我唔需要俾你d朋友知道我係邊個我會忍不住 remove tag

珍珠宮

annlee 發表於 17-12-22 12:27
有咩心態?保障私隱每個人都要有,我都叫我個仔唔好放咁多相及資料係fb
...

我係甘教個仔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我facebook都冇個人相,
之前都有好多
做咗二手買賣唔係太方便有相。
見到好多收唔到貨,或者寄失咗就post人哋全家上嚟公審
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lingw. 發表於 17-12-22 12:20
我識有少部份朋友, facebook / whatsapp 都唔會有佢地個樣的相, 大頭相都冇&不會出任何POST & 不會LIKE 別 ...

唔影咪唔影,其實冇乜問題

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

我都係呢D人

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

我最怕放自己樣嘅柤喺呢d媒體,最主要係私隱問題啦,影group photo都唔好tag我,唔想被啲三五識七嘅人認識

子爵府

我都唔鍾意放自己樣係WHATSAPP 或FB, 唔覺有咩問題.

公爵府

lingw. 發表於 17-12-22 12:20
我識有少部份朋友, facebook / whatsapp 都唔會有佢地個樣的相, 大頭相都冇&不會出任何POST & 不會LIKE 別 ...

我係架 朋友影的話 我都會話唔準放上網
問原因 我會答 仇口多
事實係我唔想舊情人找到我

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我一家都係呢種人。有fb只用來打机,有d只用來買野。

禁止訪問

回覆樓主

侯爵府

親子王國15週年勳章

我都唔太鐘意放相上 facebook, 太多點頭之交了, 除非大事 (結婚, 生仔, 阿仔生日, 家族旅行), 會放既。

熟既親友自然會知我近況, 無乜需要放上 facebook, 去旅行食好野嗰啲更無謂, 而家資訊發達, 要揾料有幾難? 唔洗成日旅遊專家, 食家上身

禁止訪問

大宅

反而想知日日post selfie上fb係咩心態

瑪瑙宮

我係, 你識我都知我咩樣.

公爵府

妹傻 發表於 17-12-22 12:24
比較需要私隱的人,大把人都係咁
但有一種好討厭既就係自己咩都唔放,但就狂加人睇人地啲野,睇都唔緊要, ...

我同事係好八好八既同事

首頁
12345...8

尾頁

跳至