0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

AC117 發表於 17-12-23 21:54
豬隊長是咩野意思?
我BB出世時也是一腳踢,新手媽咪,99是我返工才搬黎,坐月只靠住係附近的舅母幫手買野 ...

豬隊友,我打錯字。意思:老公幫唔到手

伯爵府

Yolander.k 發表於 17-12-24 00:07
豬隊友,我打錯字。意思:老公幫唔到手

我都係,只是識玩,他是超大碼,10個月都2x磅,孭孭抱抱都係我,明年18歲了,成長參與都不算多

複式洋房

AC117 發表於 17-12-24 00:30
我都係,只是識玩

有時連同bb玩都無耐性,玩一陣轉頭就走左去禁電話唔肯幫bb換片沖涼,幫bb掃風都唔夠幾下就話掃唔到,bb幾時要打咩針又唔知,應該著咩衫又唔知,叫佢氹下bb唔好喊仲發返我脾氣。初時坐月果一個月真係好難受,已經虛弱,無得休息,仲要咁樣激法,我無產後抑鬱已經覺得自己好叻女

伯爵府

Yolander.k 發表於 17-12-24 00:37
有時連同bb玩都無耐性,玩一陣轉頭就走左去禁電話唔肯幫bb換片沖涼,幫bb掃風都唔夠幾下就話掃 ...

最近有個笑話,62 病了,99話:三個仔都得不到他一餐飯,做冬我要忙家裡煮飯,99腳不好不想他行,想找老公哥同我仔去喂62 食晚飯,哥居然唔肯,就話自己生三個都無喂過飯唔識喂,但我仔需然只是一個中六生,也會喂爺飲水幫爺剃鬚,但其實我老公也不會做,但湊B佢ok抱他可以令他安靜,但喂奶換片都不會

珍珠宮

AC117 發表於 17-12-23 21:30
BB初出生未識玩,一直在母體,他出黎也要適應,玩得太開心,晚上坐的士,外出,也會令他不安,找到原因便 ...

最後一句我好認同。有安全隱患,但係又可以訓得安靜D,等佢無咁易醒。

別墅

Yolander.k 發表於 17-12-22 18:48
bb每晚10點訓到第二朝9點左右,中途會醒2次食奶,但下午時間要抱住先肯訓,放落bb床就即刻醒,或者系bb床訓 ...

相同情況,你阿b現在有無改善?

複式洋房

amycell 發表於 18-2-5 19:41
相同情況,你阿b現在有無改善?

改善左好多,依家一日大約訓13-15個鐘。
主要係俾佢食飽奶,掃左風.換左片,氹佢訓。
如果我當日下午無野做,會放bb系成人床一齊訓,佢會訓到3至4個鐘。如果下午我放佢系bb床訓,佢就訓得1至2個鐘,要再氹先肯再訓。

別墅

Yolander.k 發表於 18-2-5 19:47
改善左好多,依家一日大約訓13-15個鐘。
主要係俾佢食飽奶,掃左風.換左片,氹佢訓。
如果我當日下午無野 ...

如何氹佢訓?

複式洋房

amycell 發表於 18-2-6 13:17
如何氹佢訓?

食飽奶,佢已經半睡狀態,我坐定定抱住佢,輕力拍拍patpat,鼻細細聲發出"唔唔"音調,大約15分鐘就放佢落床訓架啦。

首頁

尾頁

跳至