論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

個工人成日整爛野,唔同我講,淨係同我阿媽講,因為我返工唔係度。到我用個啲野時先發現係爛既,仲要係佢整爛,個下我真係勁嬲!
我同佢講你就算同我媽講左,你係咪都有責任要親自再話俾我知,因為我先係你僱主,我先係出糧俾你個個!
我呢個要求好合理丫,係咪?

子爵府

abbc2015 發表於 17-12-24 01:07
個工人成日整爛野,唔同我講,淨係同我阿媽講,因為我返工唔係度。到我用個啲野時先發現係爛既,仲要係佢整 ...
你要求合理
但佢哋個腦係少減條綫的

佢有同你亞媽講已經算有交代

下次可能掉咗佢,唔出声,到你揾唔到,就話”唔知道”,I don't know

別墅

個工人成日整爛野,唔同我講,淨係同我阿媽講,因為我返工唔係度。到我用個啲野時先發現係爛既,仲要係佢整 ...

可扣錢,一個月上限$300。

wcpcelia    發表於 17-12-25 09:02

大宅

回覆樓主

農村長大,以前是揸鋤頭的,要佢地细細力、用陰力按掣,可能佢地唔識就住。
整爛後,好驚、又唔敢同你講...

大宅

回覆樓主:

叫佢直接同你講/send手機, 唔使同你媽講, 得唔得?

翡翠宮

回覆樓主:

要求合理
不過點解你媽吾講你知

大宅

細姐姐 發表於 17-12-24 09:36
你要求合理
但佢哋個腦係少減條綫的

之前都試過整爛唔出聲架,而家因為我媽日日係度幫我睇住bb, 而且佢整爛個啲係唔出聲唔得,我地一用就會知爛左。

大宅

meetrush 發表於 17-12-24 10:12
可扣錢,一個月上限$300。

其實過多幾日想炒佢了,我諗緊好唔好同佢埋單扣佢錢。

大宅

ncbbb 發表於 17-12-24 11:23
叫佢直接同你講/send手機, 唔使同你媽講, 得唔得?

佢唔肯用手機同我地溝通

大宅

mini1204 發表於 17-12-24 12:10
要求合理
不過點解你媽吾講你知

老人家鍾意成日包庇佢,我問到都唔出聲。仲話算,話唔好咁高要求。

別墅

可能佢次次打爛野你個反應都好大,所以唔敢話你知,佢地整爛野多數都係唔出聲,我相信你就算炒咗佢換過第二個都係一樣冇分別,大家唔同教育程度,好難受教

我都試過同佢解釋過如果佢主動報告,我考慮不扣錢,但係如果俾我發現,我就會扣佢錢,好似教細路咁真係好激氣

大宅

noddy216 發表於 17-12-25 21:24
可能佢次次打爛野你個反應都好大,所以唔敢話你知,佢地整爛野多數都係唔出聲,我相信你就算炒咗佢換過第二 ...

其實佢仲有其他野,唔係淨係因為呢樣野炒佢,總之佢又係一件垃圾,炒了後會上來報告黑名單!

男爵府

回覆 abbc2015 的帖子

咁我個勁D喎,佢試過整爛匙羹柄,照放在碗櫃。咁佢放假比我見到,拿左出來,打算見到佢話佢,點知佢再放返入㕑櫃。咁,佢認為一把爛左的匙羹,係可以繼續用?會𠝹手喎?!另外,我有一個波浪邊的碟,有一日,食食下野,望住個碟,發現,𠲖,個邊甩甩cut cut,依,原來個波浪邊係崩晒的波浪邊!嬲到!
跟住一數,佢平均每月打爛、丟左我一樣碗碟,又打爛埋我個茶壼。

複式洋房

abbc2015 發表於 17-12-24 13:19
老人家鍾意成日包庇佢,我問到都唔出聲。仲話算,話唔好咁高要求。

我阿媽又係咁架!成日話我唔好勞氣,話要慢慢教。佢唔喺道日日對住就唔知個姐姐有幾離譜。比自己阿媽話翻轉頭令我覺得全世界覺得係我pick on 個姐姐,lee 下真係重嬲

大宅

janicetsang 發表於 17-12-27 17:18

咁我個勁D喎,佢試過整爛匙羹柄,照放在碗櫃。咁佢放假比我見到,拿左出來,打算見 ...

你個都好勁!
不過我個都唔弱,佢竟然玩獎門人拉檯布!佢想抹個塊檯布,佢竟然就咁拉出來,上面兩個凍滾水樽都打爛晒,好彩個熱水壺無事!
跟住係度扮晒可憐咁喊,搏我屋企老人家同情!真係搞笑!
我懷疑成件事佢自編自導自演。

大宅

McNaNa1013 發表於 17-12-27 17:59
我阿媽又係咁架!成日話我唔好勞氣,話要慢慢教。佢唔喺道日日對住就唔知個姐姐有幾離譜。比自己阿媽話翻 ...

我仲嬲,我老公都話我,仲話件垃圾唔值得炒!!!!
十級嬲!!!!

大宅

janicetsang 發表於 17-12-27 17:18

咁我個勁D喎,佢試過整爛匙羹柄,照放在碗櫃。咁佢放假比我見到,拿左出來,打算見 ...

如果姐姐 唔算太差,唔想炒,可能考慮轉一些膠碗碟。我個姐姐冇物打爛嘢,但我 like 膠,科學瓷果類,軽身d。

別墅

我工人一樣,我個整爛了當無事發生,照放係度用,甚至有D野,他經常話唔知道,唔關他事咁,但是他負責的…

大宅

sukimilkmilk 發表於 17-12-28 03:02
我工人一樣,我個整爛了當無事發生,照放係度用,甚至有D野,他經常話唔知道,唔關他事咁,但是他負責的… ...

佢地真係好鍾意推卸責任,乜都可以唔認。

琴晚又為左邊日炒工人我又同屋企人嘈,我老公又話我係仔女生日個日炒人好無良,請問炒人同我仔女生日有咩關係?

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至