懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ambermatt 發表於 18-4-6 14:38
比起樓主既辛苦,老公就咁睇都係無時間囉,係咪真係咁身不由己咁無時間當然佢地2個先知,但老婆咁辛苦,老 ...

1家唔知1家事,我唔係偏幫樓主老公,但我唔覺得佢係你所講冇盡責睇

大宅

回覆樓主

我同樓主一樣,第二胎,依家33wks
大仔三歲,老公一星期返3晚夜校,另外果2日都OT ,星期六收6點

自己返9放6,婆婆湊,夜晚婆婆返屋企自己湊

其實放左工已經好累,仲要照顧大,陪玩真係好辛苦,有時真係好想仆暈個大。仲要爛玩死都唔肯訓。個細係肚到又搞到晚晚訓得唔好。好想怨老公,但佢都係為頭家又怨唔落。
有諗過請姐姐,但自己同老公又怕麻煩,而且多幾千蚊用又真係爭好遠。所以咪晚晚同自己講,有得有失都要撐落去。

反而最驚係細出左世,真係未必頂得順。我都好擔心,唯有見步行步⋯總之就一定唔會舒服咖啦⋯⋯

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

me too!好明白你感受,BB出世更加多問題。大家一齊加油喇。

大宅

ambermatt 發表於 18-4-6 14:38
比起樓主既辛苦,老公就咁睇都係無時間囉,係咪真係咁身不由己咁無時間當然佢地2個先知,但老婆咁辛苦,老 ...

老公是返晏收晏那種,是工作性質問題啦,星期六仲係黃金時間。 以前星期日都會返工,但因為想陪我d 我,已經cut 左星期日了。 以前仔仔未返學,日頭係佢負責照顧的。 但宜加仔仔返左學,所以我同仔仔九點就瞓啦,佢就十點先返到。 我老公其實一有時間都會即刻同仔仔玩。所以我都體諒佢既。 我地都決定左請工人啦,起碼有人做左d 家務先。 多謝大家既鼓勵呀!

首頁

尾頁

跳至