親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

vkzone 發表於 18-1-16 17:34
我book 左了2館. 我見佢有兩個館, 多房間, 無唸起問登記證添~

請問知唔知AP 民宿是不是每天都會清潔房間一次

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

L7 Hongdae 都幾好,一月尾先開,有三人房,我覺得唔貴

男爵府

回覆 Babysiu 的帖子

好似唔會, 只會在入住前清潔一次.

大宅

回覆樓主:

我啱啱嚮 airbnb book 咗弘大民宿 1min@hongdae stn ,嚮地鐵二號出口附近, 兩大兩小,31/3-6/4 六晚 HK$51xx

別墅

回覆樓主

去機場搭早機930 住弘大也ok? 定住近首爾站好?

侯爵府

畀面勳章

bb1221 發表於 18-2-5 18:31
去機場搭早機930 住弘大也ok? 定住近首爾站好?

there are straight thru airport trains departing hongdik station. look up the website for schedules.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

jutau 發表於 18-1-31 23:18
L7 Hongdae 都幾好,一月尾先開,有三人房,我覺得唔貴

請問幾錢晚?經邊間訂?雙人房平時都成9xx,想暑假訂依間,謝謝。

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

抱歉我冇留意二人房,其實我上次係問星程,L7HONGDAE 有同佢哋合作,不過我問三人房,而三人房性價比好似高啲,因為如果有小朋友一家四口可以住埋一間房; 上官網訂就送 cashbee 咭

官網睇兩人房剛開張時有優惠,而家睇八月都真係差不多9百幾,但3人房貴2百而已,兩人房個價又真係冇咁靚

不過弘大而家咁多酒店,兩人房居多,9brick都係可以諗下,但相信價錢都同 L 7有得揮

大宅

回覆 Babysiu 的帖子

網上有新聞話記者去酒店測試, 好多清潔方面都好差, 有d甚至冇換床單, 所以我覺得衛生方面同民宿差不多, 眼不見為淨

大宅

回覆 moniquechoy 的帖子

其實酒店d清潔姐姐同民宿嗰d差不多, 網上有記者測試過就算酒店衛生都幾嚇人, 睇你好唔好彩, 我去過幾次韓國都係選擇弘大區既民宿, 空間比差不多價錢既油店大好多.

伯爵府

jutau 發表於 18-2-27 13:08
抱歉我冇留意二人房,其實我上次係問星程,L7HONGDAE 有同佢哋合作,不過我問三人房,而三人房性價比好似高 ...

剛問starway L7 8 月未有房價

子爵府

pat614 發表於 18-3-2 10:20
剛問starway L7 8 月未有房價

你想要咩日子? 你上 hotelscombined search 邊個網抵 d ! 我都 book 左12月嘅房, 8月我見有房, 不過唔知 starway 會唔會特別平

子爵府

jutau 發表於 18-1-26 01:35
有一個網址,但係韓文嘅, 可以揀

숙박업 (住宿業)

原來可以係度 check
Thanks

伯爵府

QQ70 發表於 18-3-2 10:49
你想要咩日子? 你上 hotelscombined search 邊個網抵 d ! 我都 book 左12月嘅房, 8月我見有房, 不過唔 ...

starway就係未有價,我想8月26至30

子爵府

pat614 發表於 18-3-2 11:18
starway就係未有價,我想8月26至30

agoda, booking.com, 官網都有房

大宅

jessicali 發表於 18-1-11 09:33
我在11月尾去過首爾,住弘大Again Seoul guesthouse , 好方便有機鐵站地鐵站止需要2分鐘,又是香港人開
...

請問行去坐機鐵是否好方便?要坐多久?是幾口出口?有無扶手電梯?另外有無出機場巴士?thx

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

jessicali 發表於 18-7-2 19:23
機場巴士都有,但係上次民宿老闆同我講座機場巴士都要$72一位小童都要比錢,坐機鐵小童6歲以下不用錢,大人 ...

請問係邊度問老闆?是香港人開嗎?因為第一次自由行乜都唔識,thx

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

jessicali 發表於 18-1-11 09:33
我在11月尾去過首爾,住弘大Again Seoul guesthouse , 好方便有機鐵站地鐵站止需要2分鐘,又是香港人開
...

我都訂左新年住 希望唔錯啦

首頁

尾頁

跳至