自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

hnh_mami 發表於 18-1-2 13:25
你地住外國/香港?

香港既其實唔建議一出世就割,而係細細個要反出黎洗,因為我唔識無由細開始做,仔而家6 ...

我住外國,醫生話唔洗全身麻醉,只係局部麻醉。過程30秒,外國多人出世割。都係因為外觀同清潔問題去割....

男爵府

Jessiest 發表於 18-1-2 12:59
我老細搵郭醫生做痔瘡手術,第2天已可出院仲返埋工,手勢好傷口唔多痛
...

係呀,果次同房另一小朋友其他醫生做,痛到係咁喊到癲,我仔已經冇乜,我fd仔去政府做,佢話佢仔咕咕疤痕勁肉酸。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我囝細時都係搵葉醫生做手術,手勢一流,呀囝完全無話痛

子爵府

cksk 發表於 18-1-2 12:40
請問住左幾多晚醫院?我仔2歲開始都間唔中發炎
因為細唔比佢做
今年六歲我地商量過想佢今年做

下午入院住一晚,第二日朝早做,黃昏可以出院。萬八已全包

別墅

hnh_mami 發表於 18-1-2 13:28

介唔介意見完葉醫生分享下,如果價錢ok, 我都想約見葉醫生 ...

姑娘電話度話25k 全包,診金800-1500 左右

男爵府

naughtybear 發表於 18-1-2 22:07
姑娘電話度話25k 全包,診金800-1500 左右

有無jm試過搵葉e生做小腸氣手術

侯爵府

晴雯 發表於 18-1-2 19:41
係呀,果次同房另一小朋友其他醫生做,痛到係咁喊到癲,我仔已經冇乜,我fd仔去政府做,佢話佢仔咕咕疤痕勁肉酸。
政府醫院啲醫生做完個手術就算,佢地唔會理你個傷口埋得好唔好睇,如果想要傷口埋得好睇,咁就要揾私家醫生做。

侯爵府

常綠葉 發表於 18-1-2 13:39
我住外國,醫生話唔洗全身麻醉,只係局部麻醉。過程30秒,外國多人出世割。都係因為外觀同清潔問題去割... ...

既然你住係外國,咁就最好入鄉隨俗啦,如果今日唔幫佢割,佢將來都好有可能會被女友/老婆捉去割,因爲係習俗問題。

別墅

littlewo 發表於 18-1-2 12:22
阿仔9個月果時抱佢痾尿, 見佢D尿射咗去兩邊, 醫生話佢包皮阻住咗,所以同佢做咗.

文詠基, 幾年前3萬幾喺養 ...

我仔仔當年都係文詠基醫生做手術

大宅

pan 發表於 18-1-3 02:15
既然你住係外國,咁就最好入鄉隨俗啦,如果今日唔幫佢割,佢將來都好有可能會被女友/老婆捉去割,因爲係習 ...

其實係咪都會同佢割,止差幾時割,割幾多呢個問題⋯⋯加上我真係覺得有包皮外觀好核突!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我好多同事仔都係幫襯陳東飛

大宅

二年幾前葉醫生做2萬出院 (由本身兒科refer的)
以我記得早上11點做手術, 晚上出院,一切順利,仔冇叫痛

侯爵府

常綠葉 發表於 18-1-3 07:33
其實係咪都會同佢割,止差幾時割,割幾多呢個問題⋯⋯加上我真係覺得有包皮外觀好核突!
...

唔只你一個,覺得有包皮外觀好核突嘅人應該都唔少。

大宅

pan 發表於 18-1-3 23:48
唔只你一個,覺得有包皮外觀好核突嘅人應該都唔少。

但個心有d矛盾,怕自己做錯決定。始終呢d係私人部位,好多人話唔割都無問題。但我同老公真心覺得割左清潔同外觀上差好遠。

侯爵府

常綠葉 發表於 18-1-4 02:14
但個心有d矛盾,怕自己做錯決定。始終呢d係私人部位,好多人話唔割都無問題。但我同老公真心覺得割左清潔同外觀上差好遠。

有些事情是沒有非黑即白的對與錯之分,只視乎個人的看法和取向,既然你同你老公商量過之後,大家嘅觀點都一致,咁就可以按照你地嘅決定去做,唔需要太擔心。

大宅

pan 發表於 18-1-4 02:53
有些事情是沒有非黑即白的對與錯之分,只視乎個人的看法和取向,既然你同你老公商量過之後,大家嘅觀點都 ...

你知啦...都會有長輩朋輩壓力...會不斷講好多說話比你聽。但又唔可以全部說話當耳邊風,為左唔好做錯決定。要好好過慮一下,大家都希望BB好姐....

男爵府

YuYuMother 發表於 18-1-2 19:55
我囝細時都係搵葉醫生做手術,手勢一流,呀囝完全無話痛

請問葉醫生全名係咩?係咪駐仁安醫院?

複式洋房

hakbb 發表於 18-1-4 04:48
請問葉醫生全名係咩?係咪駐仁安醫院?

我都想知葉醫生全名阿~可以講我聽嗎?Thx

珍珠宮

carmen0807 發表於 18-1-1 17:41
請問邊位醫生比較中肯?
因為呀仔都有少少呢個問題
但勃起完全無包的 想搵一個醫生睇下又唔會不停叫我割:k ...

我仔傷風咳時問埋醫生,問過2個,2個都話要做(唔係佢地做,亦無相熟醫生介紹),但仲未發炎所以未割

侯爵府

常綠葉 發表於 18-1-4 03:20
你知啦...都會有長輩朋輩壓力...會不斷講好多說話比你聽。但又唔可以全部說話當耳邊風,為左唔好做錯決定 ...

旁人的意見可以參考一下,不過最終決定都係睇你同你老公,尤其是你老公係割咗嘅話,就更會主張阿仔去割。

首頁

尾頁

跳至