自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

muicc 發表於 17-12-31 01:59
我呢兩日放假先咁得閒,你加油啦以你咬實唔放嘅性格,有機回好快升級
...

我只係回,回我既帖啫。有帖回我,我咪回人,原來咁就俾對方講成咬實唔放,咁下次唔回囉。

子爵府

虎到金來勳章

九暈畏 發表於 17-12-27 18:31
港鐵搭lift, 你地覺得拎單車叫唔叫優先使用?

单車男一定冇違規,但就一定係道德错误,否则當時其他使用者不會同時哇然,因為佢嘅行為不是社會一般人的期望。

單車男用盡了自己的權利,冇違規,但自私。

大宅

fuhk 發表於 17-12-27 23:20
2歲已經識行識喇喎,咁怕危險一係排隊等多兩轉,一係推bb車排優先隊囉,帶車嫌煩,搭扶手梯又怕危險,拖住 ...

係囉,兩歲抱一陣搭扶手電梯沒問題囉!

怕就帶bb 車,唔想同人爭電(emoji)就唔好搭地鐵了~ 因為真係好多健全人仕為自己放便或唔想行多廿幾步路程而去使用(emoji)的。

單車用樓梯/扶手電梯....您都唔敢企佢前面先啦化!?。佢一是冼手未出意外

大宅

muicc 發表於 17-12-31 00:32
咁就得啦。呢個係重點,其他已經唔重要啦。你出得舖問,就預左你每一字一句的描述會影響到別人對事件的感 ...

同意

侯爵府

回覆樓主

我覺得係優先,因為唔俾搭電梯架,咁佢被迫搭(emoji),所以係優先

水晶宮

九暈畏 發表於 17-12-27 19:21
所以我都有疑問,佢係咪"優先".如果大件就優先,咁買個雪櫃搭港鐵lift,都優先?
...

搵黎講
雪櫃點入到地鐵

成日都話霸咗半架lift
咁話明大型 佔有多咗位就梗㗎啦
一家大細去完旅行
人加喼霸曬成部lift添
咁又點

不過佢個格就衰d
驚死入唔到咁

珍珠宮

三棵樹 發表於 17-12-27 19:41
我睇過個標貼,話帶行李同大型物件係有優先,不過出例嗰時,港鐵未必諗到有單車呢啲,情況同帶大型樂器一樣 ...

趕住去踩單車

珍珠宮

回覆樓主

新一年,算啦!大家和和氣氣啦

不過個男人幾小家,衝入 lift, 比我,我會排下隊,不過佢可能肚痛趕去廁所啫

珍珠宮

回覆樓主

大型物品可優先,但大人大姐,我會吾好意思一嘢就衝入去囉不過話是話,點解咁多人用lift,吾用扶手電梯呢?

珍珠宮

kavenzou 發表於 18-1-1 17:11
大型物品可優先,但大人大姐,我會吾好意思一嘢就衝入去囉不過話是話,點解咁多人用lift,吾用扶手 ...

係囉,又要等,可能我本身急,所以也不喜歡等 lift

首頁

尾頁

跳至