自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

momonicnic1107 發表於 17-12-28 00:49
識得人係離婚將個女交左俾前夫,從此响人前唔承認自己生過小朋友。
依家已經再婚同生左個B,仲响fb post自 ...

我都識類似、大既俾阿媽湊、好唏噓、一個天一個地、大既唔見得光咁、細既咩都做齊

象牙宮

NatalieTY 發表於 17-12-27 20:06
我見過有媽媽真係唔要個女,見都唔見,提都唔提 ... 佢話帶住個女會阻住佢
有人話,真係 ...

我阿哥以前個老婆咪咁囉,百分百香港人添! 當年個女幼稚園咋,離婚唔要個女,就咁掉低就走左囉! 幾年後見佢跟左第二個男人

象牙宮

回覆樓主:

有D女人係好自我,唔覺得自己仔女係咩一回事,或者係其他原因而唔要啦,無人知! 不過兩個人唔一齊,點都好,都要睇下自己仔女,唔好完全唔理囉!

男爵府

2018復活節勳章

好似我亞嬸個家姐咁...
果時佢有個仔同我同年.......
個仔一1歲多D就離婚~ 之後完全無搵過個仔

咁多年~ 個仔生定死 結左婚未都唔知~

我亞嬸有叫佢搵..... 佢死都唔肯搵~
好似話之後個老公管得好嚴~唔俾佢搵

大宅

醒目開學勳章

momonicnic1107 發表於 17-12-28 00:49
識得人係離婚將個女交左俾前夫,從此响人前唔承認自己生過小朋友。
依家已經再婚同生左個B,仲响fb post自 ...
我都識一個係咁,男同女都唔肯理個仔,女的唔會認個仔,仔自細跟祖母大,只有姑媽和舅父姨姨理,之前因祖母身體轉差,個男仔居然選擇了一條不歸. 真係好傻.

伯爵府

mandy952 發表於 17-12-27 23:12

就因為咁狠心先會離婚,識人幾個月大,佢阿媽就跟人走左 ...

咁我寧願阿仔跟爸爸食好住好,都唔要陪我一齊拎綜援。
芭芭拉

琥珀宮

其實,每人選擇都不同,無話離婚仔女一定要跟媽媽先叫好,唔係好老公唔代表唔係好父親,女人亦唔一定係好媽媽架喎

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果對方比到更好生活小朋友,我唔介意比個小朋友跟對方生活,見就一定要見,接下放學都可以丫,完全唔見就真係做唔到
感激遇上你~

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我識得幾個女人係咁。

A結過2次婚,有3個小朋友,第1個同居男友嘅,生咗b之後就分開,個b俾男家,佢當無生過,不相往來。
第2個奉子成婚,個b未夠2歲離婚,小朋友跟爸爸,佢當唔識個小朋友同男家啲人,喺街撞到都扮唔識。
第3個b同現任生嘅,佢喺fb表現到好開心。

B就再婚時掉低個小朋友俾娘家,同現任再生咗2個小朋友,fb不時曬溫情,不過對同前任嗰個就不聞不問,好少見。

C,識咗第2個男人有婚外情,離婚,佢自動放棄2個小朋友,從此無理過2個小朋友,最近知道佢已經移咗民,有個小朋友,一家生活好似好開心咁。

唔會評論人哋嘅做法,畢竟一個女人仔,可能唔想帶住小朋友喇,人人諗法要求都唔同,只可以講,無論係咩事都好,小朋友往往係一段失敗婚姻裡面嘅犧牲者

子爵府

如果雙方分開, 仔女跟邊個都好, 只要父母仍然係關心佢地, 就可以KEEP到良好關係.

有個朋友當年同老公分開, 佢地係一直同男方父母一齊住, 所以佢離婚,都係仔女仍然跟爸爸, 有老爺奶奶照顧對仔女, 當時仔女仲細讀緊書, 佢每晚都會番去同佢地溫習功課跟到足, 而家仔女已長大, 同佢關係仍然好密切, 佢仔成日講生命中最重要兩個女人, 一個係媽咪, 一個係老婆.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至