自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,thx!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

I wanna know too!!!
Kinglong

大宅

有無人可以幫到我呀?
原帖由 lokyaobb 於 09-3-2 19:34 發表
如題,thx!!!

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

我的方法是當時陪月教的(在外國,鬼婆來的)當BB要瞓既時候就放他在BB房,跟他說要覺覺啦,然後關上門由他喊,通常BB喊約10分鐘停一陣又再喊又停一陣的話,即是佢扭計唔想瞓,咁妳可以唔理佢,如果喊多過半個鐘重喊就要睇吓佢係咪肚仔餓或者尿片濕咗唔舒服!

但當BB一直喊無停過,好可能係BB唔舒服!咁就注意啦!

大宅

想問如果佢夜晚喊,會嘈住其他人訓喎,同埋係咪如果佢喊既話,由得佢唔理佢呀?
原帖由 PS123 於 09-3-3 06:46 發表
我的方法是當時陪月教的(在外國,鬼婆來的)當BB要瞓既時候就放他在BB房,跟他說要覺覺啦,然後關上門由他喊,通常BB喊約10分鐘停一陣又再喊又停一陣的話,即是佢扭計唔想瞓,咁妳可以唔理佢,如果喊多過半個鐘重喊就要睇吓佢係咪肚 ...

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

開始係會嘈到人訓覺架!如果喊吓停吓就一定要忍心啲唔好理佢,好快BB就會知道乜野時候要瞓架啦!出生BB如果每日喊少過2個鐘係正常。(我呢邊既BB醫生話既)

不過我唔知香港做唔做到咁,因為嘈自己人還可以,只怕嘈到鄰居嘛!

原帖由 lokyaobb 於 09-3-4 01:18 發表
想問如果佢夜晚喊,會嘈住其他人訓喎,同埋係咪如果佢喊既話,由得佢唔理佢呀?

男爵府

香港地方細, 一喊就會嘈到隔離屋架啦.

樓主個BB有幾大丫...
頭幾個月,我覺得唔洗咁快TRAIN UP佢..
佢自己都唔知咩時間應該訓...

如果大個D, 慢慢校番岩個時間都OK..
佢想訓, 你陪佢玩,玩多一陣先訓...
起碼將夜晚果場,校到同你差唔多就好啦..

侯爵府

好媽媽勳章

睇下bb幾大, 如果有返歲半+, 想佢夜晚早d訓, o個日午睡就唔比佢訓1日. 一見佢眼訓就勁同佢玩, o個晚包佢早+好訓... 早d訓, 第二日早d起身, 午睡就會早左, 夜晚自然會早d訓啦~

大宅

我都係...之前亞女真係晚晚無11點半都唔訓...依家由午睡train起....早d要佢上身, 午睡再推前d...甘night就會早d訓...依家都可以10點半內訓著...佢就黎3歲..呢個時間都ok..

大宅

各位,我個bb m m 先滿月咋,晚晚都唔訓,日頭我又整唔醒佢喎,所以想請教各位囉!!!
原帖由 開心MAMI 於 09-3-4 09:41 發表
我都係...之前亞女真係晚晚無11點半都唔訓...依家由午睡train起....早d要佢上身, 午睡再推前d...甘night就會早d訓...依家都可以10點半內訓著...佢就黎3歲..呢個時間都ok.. ...

侯爵府

好媽媽勳章

oh~ 一個月既bb... 係甘嫁啦, 你好難去control佢... 基本上佢都係食完訓, 訓完食.

原帖由 lokyaobb 於 09-3-4 17:29 發表
各位,我個bb m m 先滿月咋,晚晚都唔訓,日頭我又整唔醒佢喎,所以想請教各位囉!!!

大宅

原來得一個月...甘係正常架喎..哈哈
慢慢黎啦..加油

男爵府

一個月既bb..無辦法啦...你要好好享受呢個時間...

想當日....我晚晚同佢睇日出咁滯...

依家, 我就同佢一齊扮死豬...大覺訓..

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-3-4 17:29 發表

兩三個月會好d架喇~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

男爵府

醒目開學勳章

我個仔出世頭3-4個月都零晨3-4點先訓
到9個月度就12點前一定要訓直到而家
(我無幫佢較架..係佢自己越黎越早訓咋)

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

我隻臭豬以前都好夜訓~~~有時成3~4點先訓~~~而家好好多~~~而家有時12點零1點~~~有時10點幾11點幾~~~希望遲d會再早d訓啦~~~

首頁

尾頁

跳至