懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

**有點長,請見諒**
本身我自己經期幾準,last 係1/11,30/11偷驗已經check 到有左,因為有上次小*經驗,今次去左驗hcg,升得幾靚仔,所以book了兩星期後照BB
16/12 去到診所,照超陰,只見到胎囊,見吾到BB,但其實已經有6w,所以醫生話要10日後再反去睇下係米空心胎
吾知係米聖誕節戈幾日比較頻撲,就係去檢查前一晚有好淡好淡嘅啡,不過諗住聽日都去睇醫生,所以就冇理到!
去到第二日,都係照超陰,今次見到BB啦,但見吾到有心跳size 得4mm,week數得5W(醫生話而家應該要係7W),而且啡愈流愈多,醫生話10日後要再反去check,一定要check到有心跳,如果吾係就.....
因流啡,所以醫生開左安胎藥同訓床,食左一日之後,都仲係有好多啡流,諗住如果明天都仲係咁多,就後醫生度打安胎針
其實我而家正路計,應該係7W尾,心知自己排卵吾係太遲...不過醫生都話BB有生長緊,本身只見胎囊都吾太樂觀,但今次都見到BB..
而家乖乖訓床,只希望快D停啡同BB有心跳,我同BB都要加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

lcaren 發表於 17-12-28 17:29
**有點長,請見諒**
本身我自己經期幾準,last 係1/11,30/11偷驗已經check 到有左,因為有上次小*經驗,今 ...

唔洗擔心太多
愈諗愈休息唔到
如果個胎係唔健康。。。其實等佢順其自然啦。。。勉強仲辛苦自己

複式洋房

shansqr 發表於 17-12-28 17:32
唔洗擔心太多
愈諗愈休息唔到
如果個胎係唔健康。。。其實等佢順其自然啦。。。勉強仲辛苦自己

嗯,如果努力過後都係吾得,都係唯有順其自然

大宅

回覆樓主:

盡量休息下唔好亂諗 我當時見紅到m到咁bb都順利出世,bb自己都會努力架啦

大宅

回覆樓主

訓多d bb會快大d,我都係m準但係照左出黎遲左四日,醫生話我應該遲左排卵。。

子爵府

回覆樓主

BB加油

大宅

回覆樓主:

我都努力緊,十日前私家照都見倒胚胎,前日瑪麗照都已經見唔倒,醫生話有機會萎縮緊,但佢都話比多兩週大家,宜家一直流啡流紅,希望有奇跡

首頁

尾頁

跳至