懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本身大女2月就3歲,之前都冇打算生第二胎,但有時見到呀女自己玩又好悶,都有諗過生多過。 點知今日真係驗左發現有左,心入面好多野諗
1. 屋企實用400尺都唔夠2間房,有工人,點住?
2. 如果得一個女都afford到小學讀下私校,但2個就未必得喇
3. 姐姐臭慣一個,話就話唔介意臭2毎。但最後唔會知點,姐姐對我女好好由細臭到大,驚佢會走
4. 出年生得黎我都35高令,怕冇力臭2件
5. 生多個可以陪呀女,佢地大個左都大家有個照應
6.生出黎一定係細b,讀書又要諗喇!本身大女係2月大b就冇擔心過佢

唔知要唔要好,好煩腦。。哎

大宅

tfgcl 發表於 17-12-29 21:56
本身大女2月就3歲,之前都冇打算生第二胎,但有時見到呀女自己玩又好悶,都有諗過生多過。 點知今日真係驗 ...

其實呢個世界上有樣偉大既發明...就係避孕套...
你都話自己已經係高齡,又做左人媽咪,無理由連避孕既常識都無...

我諗就算一個無信仰既人,都唔建議你殺害一個生命。

禁止訪問

回覆樓主

子爵府

回覆樓主:

梗係要,冇野解決唔到。好多人想要一個都冇。
私校定公立學校唔係咁重要,私校唔一定讀得開心呀

妳們將永遠活在我的心中.

大宅

回覆樓主:

樓主,有好多人想要都冇,試左好多方法都冇。點解有左你唔向好嗰方面諗?
讀書大b細b重要得過一條生命嗎?

大宅

回覆樓主:

唔好意思,我同c6收入唔高我生完無人幫到湊bb要放棄依加份工做ftm,同緊6299住仲有c6個細佬,間屋得三間房岩岩好,第日呀b出世都係我間房到住,咪又係咁住。

洋房

桃多多 發表於 17-12-29 22:07
其實呢個世界上有樣偉大既發明...就係避孕套...
你都話自己已經係高齡,又做左人媽咪,無理由連避孕既常識 ...

講得好!

呢個世界甘多人想生都未有,佢就想落仔!

複式洋房

本身大女2月就3歲,之前都冇打算生第二胎,但有時見到呀女自己玩又好悶,都有諗過生多過。 點知今日真係驗 ...

一定要。福氣來的。
-地方唔係問題,大有大住,細有細住。
-姐姐同佢講清楚,如果佢ok就佢湊哂,佢唔ok再諗辦法,佢都湊左你大女一段日子,你都覺得佢好好,你地關係唔會係差。如果到時佢辛苦嘅,考慮下再搵鐘點幫輕下家務方面。
-讀書嘅,唔一定私校,係叻嘅,間間都讀得好。
-細呢個就算細b都唔怕搵學校,可以跟返家姐果間黎讀。
*我都係啱啱發現第2胎,大仔而家先21個月,我住嘅地方細過你,冇工人幫手,都係wm,冇野解決唔到,最多辛苦一段日子,但見到小朋友開心嘅笑容咩都值得。

複式洋房

回覆樓主

多謝各位留言,其實我自己都唔想唔要B.B..都對佢好唔公平,但怕有左2個會分擔唔到(未生已經有産前益屈咁) 生左出黎反而害左佢☹️☹️☹️但諗起大女咁得意,細果個我都一定會好鐘意(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁你就要喇,緣分黎既

別墅

回覆樓主:

樓主依家講緊只係冇一間房唔係冇屋住,冇得讀私校,唔係冇書讀,冇得做大b, 唔係健康有問題。人命黎架,考慮清楚啦!

男爵府

你個d問題都唔係d咩大問題, 如果因為咁樣落左佢, 係件好作孽既事, bb係無辜但點解要佢承擔你地兩個大人一時唔小心既後果?你唔想要點解唔避孕避好d, 你為人母已經唔細唔係十幾歲, 諗下去好好承擔返你地自己既責任啦

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

有緣才做到你地兒女,唔好放棄佢

複式洋房

回覆樓主

樓主你如果唔想有第二個,點解唔做好預防措施呢?

別墅

回覆樓主

咁大個人就去避孕啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

唔要就一早避孕,唔好有左先黎落
落左個細b 會嬲左你,嬰靈會諗點解生大又唔生細,出於妒忌搞你個大女,一直跟住父母都行衰運。所以唔好隨便搞大左就落仔。
我都係意外有左,無地方無工人,c6搵得唔多,都係照樣生佢出黎,唔想落完無左個責任但就一世有條刺帶住個污點做人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

幾10歲人又結埋婚有家庭,負得起責任呢個係福氣黎,反正想要多個就唔好背負個罪孽啦⋯⋯

子爵府

回覆樓主

我係你會要,因你例出黎既都唔係大問題

大宅

回覆樓主

兩個岩岩好丫樓主
你列出黎既問題都唔係好大問題
同埋你睇隔離版好多人想要小朋友要經歷過好多風風雨雨緣份先到,有第二個我覺得係福氣黎傢!
因為你所考慮既因爲而放棄好似對個小朋友好唔公平哦!

男爵府

回覆樓主:

一定要讀私校既咩?
住得迫d但起碼有屋。你系咪吾想为多個B而放棄而家既生活質素?

首頁

尾頁

跳至