自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi,
我對直資唔熟,以下8間邊幾間唔得(校風/成績),可以out? (p.s.我囝囝今年P.5)
1.播道書院(TKO)
2.優才(楊殷有娣)書院(TKO)
3.真道書院(TKO)
4.保良局羅氏基金中學(TKO)
5.保良局顏寶玲書院(土瓜灣)
6.培基書院(沙田)
7.崇真中學(深水埗)
8.匯基書院東九龍(官塘)
thanks.

珍珠宮

1.播道書院(TKO) 唔熟
2.優才(楊殷有娣)書院(TKO) 難入.. 要有特殊技能
3.真道書院(TKO) 都難入..
4.保良局羅氏基金中學(TKO) 唔熟
5.保良局顏寶玲書院(土瓜灣) 排後D, 唔值得排前.. 後補都會有位.
6.培基書院(沙田) 唔熟
7.崇真中學(深水埗) 原本初開校幾睇好, 近年名氣一般..
8.匯基書院東九龍(官塘) 唔熟..

因為地域問題, 唔係全部都識.. 有需要可在教育版BK再搵資料.

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

1.播道書院(TKO) 不錯
3.真道書院(TKO) 都難入.., 好
8.匯基書院東九龍(官塘) 都難入, 好.
(朋友說的她也在找學校)

大宅

如果妳有宗教信仰 (基督教) 我會選8號 (匯基書院東九龍(官塘)) 聽聞佢地所有老師都係基督徙. 而且校風都唔錯! 但交通唔係太方便. (在順利村)

原帖由 poorbelly 於 09-3-3 10:49 發表
Hi,
我對直資唔熟,以下8間邊幾間唔得(校風/成績),可以out? (p.s.我囝囝今年P.5)
1.播道書院(TKO)
3.真道書院(TKO)
6.培基書院(沙 ...

伯爵府

原帖由 poorbelly 於 09-3-3 10:49 發表
Hi,
1.播道書院(TKO)
3.真道書院(TKO)
6.培基書院(沙 ...

我個仔讀緊優中F.4, 此校校風好成績屬Band 1。 但因本身有小學部,故每年只收外來生約30個。另外,以下資料可供參考:

http://www.gtcollege.edu.hk/

伯爵府

培基書院(沙田) good

侯爵府

我想請教下, 培基有無小學架, 可唔可以講下點好, thx
原帖由 iusiube 於 09-3-3 12:44 發表
培基書院(沙田) good

首頁

尾頁

跳至