自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近日同阿媽吵架,原因話我放假帶阿仔周圍去整病佢,話我唔知點湊湊到病,講到我整病佢咁。我都3x 歲人,從來都唔尊重我意願,佢講咩都岩要我聽哂佢話。我唔想比佢罵嬲得滯就cut 左佢線,唔聽電話,佢再send msg 講粗口來罵人。原先工人未到呢段時間係佢幫我湊仔放學,但近日阿仔病左無返學,我同C 6 輪住請假湊,但阿仔仲未退燒,唔知可以頂幾耐,好唔想靠佢!

大宅

回覆樓主

難頂
不過要揾佢幫手湊就冇辦法

wcpcelia    發表於 18-1-4 14:19
ada0707    發表於 18-1-4 09:18

大宅

回覆樓主

湊小朋友原本就係父母責任,而小朋友病冇人想。
唔想靠人,就一定自己捱⋯無論幾辛苦,反正都係短期,工人到可以鬆少少。
無謂因咁嘅事傷害兩母女感情。

男爵府

哇哇哇, 我想同你結拜, 你媽同我媽好似, 你呢句"從來都唔尊重我意願,佢講咩都岩要我聽哂佢話"同我遭遇一樣, 我講咩我媽都聽唔入耳, 第一時間乜都我唔啱先, 好難頂, 成日冇啦啦我唔知講左乜都會比佢話或者黑面, 真心個心靈好辛苦, 但又唔可以唔理佢, 話晒佢係我媽...唉....我唯有自己睇開D...加油呀

子爵府

有冇可能轉ftm或者part time?之前我情況都差唔多(未到你咁惡劣),最後辭職做ftm自己湊返

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

我阿媽唔會嘈...佢會好聽我話...
不過都唔願湊....因為阻住佢去玩

男爵府

唔好唔開心啦 , 啲老人家係咁 , 我屋企有件 , 睇開啲 , 祝小朋友健康 !

男爵府

類似我媽不過我媽唔會講粗口, 我都唔會CUT我媽線

我媽都成日話我女返親我到都病, 我當佢唱歌囉~~鬼叫個女又真係病咩

侯爵府

oreo20hk 發表於 18-1-3 16:43
近日同阿媽吵架,原因話我放假帶阿仔周圍去整病佢,話我唔知點湊湊到病,講到我整病佢咁。我都3x 歲人,從 ...

老實講明白你既
但病緊既小朋友係難揍d
心血少d 都頂唔住
揍嗰個可能又心痛

你仲要媽媽幫你揍就忍左佢啦
除非自己揍返

男爵府

回覆樓主:

你阿媽咁既脾氣,你不怕影響你小朋友咩

象牙宮

回覆樓主:

剩係對住我講粗口,唔理當面定電話講,我已經唔會再理佢,再交小朋友比佢湊囉! 病既野無人想,我會同老闆講,可唔可以請無薪假期湊仔

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

想生BB熱投

小朋友一齊玩,病左傳來傳去
好正常,一係小朋友吾出街
吾返學,咪一定無病羅

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

近日同阿媽吵架,原因話我放假帶阿仔周圍去整病佢,話我唔知點湊湊到病,講到我整病佢咁。我都3x 歲人,從 ...

如果平時係你媽咪照顧開小朋友, 而你只係放假先湊返, 當你送番小朋友返阿媽度, 你媽咪見到小朋友又病咗, 咁又真係好自然會不滿。
因為小朋友病左時, 唔係你親力親為餵水餵藥, 抹鼻涕, 要親力親為嗰個係婆婆嘛, 婆婆照顧一個病咗嘅小朋友壓力都好大㗎! 體諒下佢啦!

下次放假同佢去玩,唯有真係自己着緊啲, 人多地方盡量唔好去,始終流感犀利, 多啲留意小朋友除衫著衫問題,唔好冷親。 見到有其他小朋友病咗,就唔好叫自己仔女一齊玩啦! 避免下,小朋友真係會病少啲㗎! 希望你小朋友快啲好返啦!

寶石宮

2023年兔年勳章

放下 仔仔病邊個想 祝早日康復

伯爵府

回覆樓主:

忍忍下就過

男爵府

回覆樓主

只可以忍忍忍
或者上來呻下

有時同朋友呻
都好似自己好不孝咁

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主

我體驗中
由第一日開始我就已經學會吞下去。
忍冇可忍我就會唔去佢度、就算去必定唔會食飯。
所以前排我都出post覺得自己好似孤兒

首頁

尾頁

跳至