自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章 育兒性格勳章

lemonwegrass 發表於 18-10-2 09:28
Cambridge 一星期一堂1.5小時。iLearn Kinder 一星期三堂每堂2小時。

iLearn 有拼 ...

吾該你.

大宅

畀面勳章

coolchi 發表於 18-1-6 00:10
感覺如何?

小兒都在ABC上左幾年,老實講一般,只可以話Oral對答大致可以,都要睇番老師質素,另每半年左右又轉老師

珍珠宮

2019新春慶豚圓

sai913 發表於 18-10-2 21:13
小兒都在ABC上左幾年,老實講一般,只可以話Oral對答大致可以,都要睇番老師質素,另每半年左右又轉老師
...

我個centre老師相對穩定,三年都同一個老師,K2考starters、movers成績都好理想,我諗真係要夾老師

男爵府

2019新春慶豚圓

lo1118 發表於 18-10-2 20:55
吾該你.

Cam: 一班最多十個。。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

C.Humphrey 發表於 18-10-2 21:59
我個centre老師相對穩定,三年都同一個老師,K2考starters、movers成績都好理想,我諗真係要夾老師
...

你小朋友有另外上 cambridge 課程嗎?或讀ilearn已足夠準備考 starters movers?
活在當下,愛得及時

珍珠宮

2019新春慶豚圓

pm1202 發表於 18-10-2 23:15
你小朋友有另外上 cambridge 課程嗎?或讀ilearn已足夠準備考 starters movers?

只上ilearn,另外我自己報考trinity GESE都有好成績,K3頭睇書已睇Chapter book, 所以ilearn雖然唔平,但我都一路keep住俾兩個小朋友讀,英文個底打得幾好

男爵府

回覆 coolchi 的帖子

我小朋友K2, 啱啱上咗兩堂Cambridge, 小朋友話鍾意返, 我覺得培養佢對英文有興趣先, 咁已經好好.

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

sai913 發表於 18-10-2 21:13
...

請問你在那區?小朋友幾大開始上?可以講多少少經驗分享嗎?thx

子爵府

lemonwegrass 發表於 18-10-2 09:28
Cambridge 一星期一堂1.5小時。iLearn Kinder 一星期三堂每堂2小時。

iLearn 有拼 ...

請問你ilearn,istart同read4fun有咩分別呢?我小朋友k1想學拼音,考慮緊ABC嗰套定RWI,thx

大宅

畀面勳章

man7099 發表於 19-5-7 18:49
請問你在那區?小朋友幾大開始上?可以講多少少經驗分享嗎?thx

九龍塘,k2至P2頭

子爵府

sai913 發表於 19-5-7 19:18
九龍塘,k2至P2頭

是學read4fun嗎?定係Cambridge or ilearn? 拼音部份教成點呢?thx

大宅

畀面勳章

man7099 發表於 19-5-7 19:29
是學read4fun嗎?定係Cambridge or ilearn? 拼音部份教成點呢?thx

我只以我經歷談論,read4fun及劍橋都有讀過
拼音讀到紫色書,書內容要寫的部分,好多都空白,偶爾有寫,問番小朋友個字點讀點解,話唔識,問點解會有答案,抄老師比的答案,諸如此類....

大宅

畀面勳章

man7099 發表於 19-5-7 19:29

而和我小朋友一起讀的同學,都相斷不滿轉其他地方學

子爵府

sai913 發表於 19-5-7 20:19
我只以我經歷談論,read4fun及劍橋都有讀過
拼音讀到紫色書,書內容要寫的部分,好多都空白,偶爾有寫,問 ...

謝謝你的分享

子爵府

sai913 發表於 19-5-7 20:22
而和我小朋友一起讀的同學,都相斷不滿轉其他地方學

請問轉了什麼地方呢?有推介嗎?thx

大宅

2019新春慶豚圓

babyco 發表於 18-1-6 00:19
我小朋友讀緊 ,讀左好耐,好好呀
主要d老師質素好d ,發音準 ,教正宗英文
因為我讀過好幾間 ,除左英國文 ...

請問abc邊間centre?thx

大宅

畀面勳章

man7099 發表於 19-5-7 20:26
請問轉了什麼地方呢?有推介嗎?thx

Pm

公爵府

2019新春慶豚圓

torocat2010 發表於 19-5-7 20:27
請問abc邊間centre?thx

北角

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章

man7099 發表於 19-5-7 18:51
請問你ilearn,istart同read4fun有咩分別呢?我小朋友k1想學拼音,考慮緊ABC嗰套定RWI,thx
...

如果專學拼音,建議小朋友k2暑假上ABC 的拼音快車。密集式上課有助增強記憶,阿女K2暑假上左,拼到4個音節的陌生字。K2已學晒A~Z, 同識別到簡單字詞,學識拼音对小朋友會更有趣

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

回覆 lemonwegrass 的帖子

想要多些這方面資料,可pm 資料?另新界西有冇分校

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊