自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

過2日係政府醫院照大腸,約左早上10點,因第一次照,諗緊揾唔揾家人陪同,想知要搞幾耐先走得,半日定全日?同埋係咪會局部麻醉?有冇jm分享吓,tks!

男爵府

回覆樓主:

我喺私家照(有保險)會俾你帶罩,然後失去知覺......一陣,臨尾我開始醒時感覺有儀器喺我後面滑出嚟,雖然醒番,但我返到病房時開始沉睡,就算瞓一陣出院都仲覺得好眼瞓,返到屋企繼續瞓。所以院方規定要屋企人陪出院。
唔知政府醫院係咪呢?
我早上十點零入院,差唔多三點走,前一晚要飲瀉藥痾乾淨條腸!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

半日

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

keikeicat 發表於 18-1-7 17:53
我喺私家照(有保險)會俾你帶罩,然後失去知覺......一陣,臨尾我開始醒時感覺有儀器喺我後面滑出嚟,雖然 ...

政府入去係知
望兩望瞓左
醒返已出左去
休息一陣就得
建議有陪人
每人吾同

子爵府

2024年龍年勳章

keikeicat 發表於 18-1-7 17:53
我喺私家照(有保險)會俾你帶罩,然後失去知覺......一陣,臨尾我開始醒時感覺有儀器喺我後面滑出嚟,雖然 ...

多謝jm,睇黎做完會比較累,揾家人陪同比較好

子爵府

2024年龍年勳章

YY1101 發表於 18-1-7 17:55
政府入去係知
望兩望瞓左
醒返已出左去

多謝jm

珍珠宮

回覆樓主

未照過,但如果有落麻醉藥,最好搵人陪出院,或者瞓幾個鐘先走

子爵府

熱血勳章

回覆樓主

會落訓覺葯。。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

政府唔訓架。我細佬個醫生仲一路照一路講解

水晶宮

回覆樓主

我照二次(模式不同)都半日,但等的時間很長,而且那個病房不准其他人進入。建議你約定人一點在醫院門口等

珊瑚宮

可能间间政府不同。有人話睡了覺。有人话一路照一路睇电视
玩具萬歲!

子爵府

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 18-1-7 19:12
政府唔訓架。我細佬個醫生仲一路照一路講解

寧願訓咗唔知,一路清醒有D驚

子爵府

2024年龍年勳章

ccfj 發表於 18-1-7 17:48
過2日係政府醫院照大腸,約左早上10點,因第一次照,諗緊揾唔揾家人陪同,想知要搞幾耐先走得,半日定全日 ...

補充: 係QE照

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我媽咪政府照係訓著覺。

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我媽咪係聯合醫院照,佢話冇麻醉,痛到嗌救命就快暈先同佢用藥 另外有朋友係東區醫院就話有麻醉唔痛。可能間間唔同

子爵府

2024年龍年勳章

bibi2013 發表於 18-1-7 19:44
我媽咪係聯合醫院照,佢話冇麻醉,痛到嗌救命就快暈先同佢用藥 另外有朋友係東區醫院就話有麻醉 ...

冇麻醉咁慘,好驚

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ccfj 發表於 18-1-7 19:52
冇麻醉咁慘,好驚

我知道都好心痛,老人家辛苦

男爵府

ccfj 發表於 18-1-7 19:40
補充: 係QE照

我上年都係QE 照,話10點照,最後排到差不多1點先上房照,照完約3點,之後,比你瞓一陣,食粥就走得。

因有麻醉,所以要打豆豆,醫生話瞓唔瞓著睇個人,平時易入睡的就會瞓著,我自己因平時有食開瞓覺藥,所以照的過程係半清醒,照時醫生會講解同你可睇住電視睇住照的過程。。。照完,我覺得自己都應該瞓咗一陣先醒。

最好有人陪,因我聽到有個女人無人陪,姑娘叫佢最好call 人接佢走,唔係的話,要留耐d 準走。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

ccfj 發表於 18-1-7 17:48
過2日係政府醫院照大腸,約左早上10點,因第一次照,諗緊揾唔揾家人陪同,想知要搞幾耐先走得,半日定全日 ...

政府你要預一日

我12點辦入院手續,到下午3點左右先照
照完要留低觀察一小時,走的時候都5點
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

首頁

尾頁

跳至