興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

如題。

伯爵府

PaPa 發表於 18-1-8 00:37
如題。

邊度買平?

珍珠宮

2024年龍年勳章

1mocha 發表於 18-1-8 06:18
邊度買平?

我都想知那裡平?
但是我亦想知是否好用?

伯爵府

PaPa 發表於 18-1-9 00:14
我都想知那裡平?
但是我亦想知是否好用?

好好用,我基本上係用手機來控制電視。 天線都不用安裝。
但要睇你用開的app是否全部都有casting function.

我買咗一個360蚊.如平都想買多一個。

珍珠宮

2024年龍年勳章

1mocha 發表於 18-1-9 05:26
但要睇你用開的app是否全部都有casting functio ...

如果只是用Google Chrome來上網睇嘢,是否有casting功能?

為什麼想買多個?

伯爵府

PaPa 發表於 18-1-9 23:17
如果只是用Google Chrome來上網睇嘢,是否有casting功能?

為什麼想買多個?

咁你要睇吓佢有冇casting 的logo. 我多數用YouTube 。。

買多個想另一部電視都有得用

珍珠宮

2024年龍年勳章

1mocha 發表於 18-1-12 12:05
咁你要睇吓佢有冇casting 的logo. 我多數用YouTube 。。

買多個想另一部電視都有得用

我見淘寶都有,價錢平好多,唔知得唔得?

伯爵府

PaPa 發表於 18-1-12 23:49
我見淘寶都有,價錢平好多,唔知得唔得?

幾錢個?

珍珠宮

2024年龍年勳章

1mocha 發表於 18-1-13 22:25
幾錢個?

我見最平是大約RMB70左右。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

用緊水貨Chromecast, 好好用, 加埋電腦用chrome 時的videostream, 可以在電視播放存在電腦內的片, 正!!!!

淘寶果D 平野唔係原廠Chromecast, 唔知播唔播到, 同順唔順, 不如香港買好過。

伯爵府

chloepapa 發表於 18-1-14 00:15
用緊水貨Chromecast, 好好用, 加埋電腦用chrome 時的videostream, 可以在電視播放存在電腦內的片, 正!!!!

...

幾錢?

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

回覆 1mocha 的帖子

我見price.com.hk 行貨都係三百左右。

大宅

我真接上Google訂 ($349)
https://store.google.com/product/chromecast_2015?hl=zh-Hant
第二日順豐送到黎公司, 正...

子爵府

畀面勳章

回覆 PaPa 的帖子

我用緊SAMSUNT SMART TV(可上網)...以前係可以用到內置APP既YOUTUBE.....但最近想播兒歌比BB聽先發現YOUTUBE用唔到....咁係咪可以買CHROMECAST跟住係平板到開YOUTUBE同步播??

大宅

ellenmaomao 發表於 18-1-16 09:41
我真接上Google訂 ($349)
https://store.google.com/product/chromecast_2015?hl=zh-Hant
第二日順豐送到黎 ...
多謝介紹, 好好用

大宅

chloepapa 發表於 18-1-14 00:15

...
請問知唔知有邊個睇劇 APP 有 SUPPORT (最好係韓劇) , DAILYMOTION 可以, 不過唔夠多.

大宅

牛奶妹頭 發表於 18-1-18 15:22
回覆 PaPa 的帖子

我用緊SAMSUNT SMART TV(可上網)...以前係可以用到內置APP既YOUTUBE.....但最近想播兒歌 ...
我睇片係同步, 我唸聽歌都一樣道理.

大宅

1mocha 發表於 18-1-9 05:26
但要睇你用開的app是否全部都有casting functio ...

請問除左youtube, 仲有冇邊啲free app可以駁到上去?謝謝!

象牙宮

回覆 ellenmaomao 的帖子

依個係咪第3代的chromecast?thx

大宅

961123 發表於 18-12-24 13:39
回覆 ellenmaomao 的帖子

依個係咪第3代的chromecast?thx

不清楚!但很方便!
電話畫面可以鏡射電視
但myTV 不可以
我用apple tv 不可以的
隨了myTV , 機乎任何播放app都可以