潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

在這里不敢開名. 佢有幾間分店 想問下佢買d石係未堅呀 上網看過有証書 大型鋪我看過都幾貴 請指教定要去周生 六福買。 我要D 大約40-50份 介子 定還是不要証書
我家有位小主人

大宅

我個人覺得 有証書就唔會係假既~ 始終依度係香港
除非買碎石款鑽飾, 否則一定要買有gia 証書既石.

樓上鋪係會平D架, 但要留意有冇得回收.
地鋪, 由其係大鋪, 一定一定貴! 但有得回收.

以前我都傾向去樓上鋪買, 因為平.
但畀奶奶點醒咗, 戴戴下儲多少少錢, 就會想轉大粒D or 轉款.
返去有得回收既鋪, 補D錢就可以, 唔駛屣咁多錢

大宅

回覆 FAYWING18 的帖子

我都好似你咁諗 我自己會去周生生到買 如不買証書係未無咁保值 周生生有証書是銆金款 我自己睇中果隻40分 19,000 係18k
我家有位小主人

大宅

lyanlyan3 發表於 18-1-9 12:11
回覆 FAYWING18 的帖子

我都好似你咁諗 我自己會去周生生到買 如不買証書係未無咁保值 周生生有証書是銆金 ...
我以前都係大舖買鑽介, 都係貪佢有得補錢轉大D,

但發現我隻50份想轉1卡補既錢, 已經足夠我係樓上舖買1隻1卡(有GIA證書), 所以最後係樓上舖買, 大舖買果隻照keep住

大宅

sinsinlo 發表於 18-1-10 16:38
我以前都係大舖買鑽介, 都係貪佢有得補錢轉大D,

但發現我隻50份想轉1卡補既錢, 已經足夠我係樓上舖買1隻1 ...
邊間食水咁深?
我幫襯開元朗細鋪. 永久7折回收.

大宅

回覆 sinsinlo 的帖子

請問你幫邊間上樓買 可否話我知
我家有位小主人

大宅

佢賣既係真貨黎

大宅

回覆 shanbabe1124 的帖子

你所指我講果間 ns lux@ry 是買真貨 對嗎 你有幫襯過嗎
我家有位小主人

男爵府

回覆樓主

我幫襯過呀⋯⋯其實佢仲有部機可以見到粒石既腰身有GIA number...呢個技術假既做唔到瓜

大宅

回覆 felixsky 的帖子

咁請問你覺得這間價錢平嗎
我家有位小主人

男爵府

lyanlyan3 發表於 18-1-13 11:47
回覆 felixsky 的帖子

咁請問你覺得這間價錢平嗎

平過周生x個d大舖囉⋯⋯不過樓上舖來講佢又唔係最平,去得樓上舖買其實自己都要識講價!佢地個價位仲有下調空間

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

FAYWING18 發表於 18-1-9 02:48
我個人覺得 有証書就唔會係假既~ 始終依度係香港
除非買碎石款鑽飾, 否則一定要買有gia 証書既石. ...
[回收]好多都會話有,但点收法先係重点,到時又甘又甘有間好出名5個英文字Lxxxxy,早好年前的話事人幾乎全部放長假,点回收呀,就算張單寫明回收幾多%拿到去比個價格你.................算把喇,樓主搵的40-50份相信都係玩下...............唔會回收.

子爵府

felixsky 發表於 18-1-13 11:15
我幫襯過呀⋯⋯其實佢仲有部機可以見到粒石既腰身有GIA number...呢個技術假既做唔到瓜
...

好多假既都已經做到laser 刻編號啦

子爵府

回覆樓主

無嘅 我留意到作嘅石唔算好靚 可能色差少少 花少少 但佢出post 可能只係講幾多卡 冇講晒d spec 出黎 你唔太了解鑽石咪一下子覺得好抵囉

大宅

回覆 lyanlyan3 的帖子

我冇買過...
但佢係我舊公司既客... 我只可以透露咁多

子爵府

shanbabe1124 發表於 18-1-15 15:15
回覆 lyanlyan3 的帖子

我冇買過...

好想知

大宅

回覆 shanbabe1124 的帖子

明白
我家有位小主人

大宅

little06 發表於 18-1-15 16:20
好想知
想知咩?

子爵府

shanbabe1124 發表於 18-1-16 10:13
想知咩?

係咪買唔過先? 之前都差點俾佢價錢吸引想買

大宅

回覆 little06 的帖子

我係 #7 留言咪講左佢係真貨囉

首頁

尾頁

跳至